7 Ramuan Terbaik Shaklee Collagen Powder, Memang Istimewa

Mungkin ada di antara anda yang pernah survey harga kolagen yang ada di pasaran dengan harga Shaklee Collagen Powder. Untuk pengetahuan anda, kolagen semua tak sama. Kolagen paling bagus ialah kolagen dari sumber haiwan sebab ia lebih senang ‘absorb’ oleh tubuh. Dan lagi, kolagen dari  ikan laut dalam lebih mahal sebab susah nak dapatkan sumbernya.

Bagaimana pula dengan Shaklee Collagen Powder ?

Shaklee Collagen Powder dicipta daripada sisik ikan merah (Red Snapper Scale – RSS).

sisik-ikan-merah

Kenapa guna Sisik Ikan Merah?

Ini kerana ikan merah hidup di lautan pada bahagian paling dalam iaitu di kedalaman 4000-6000m di paras laut. Manusia pun paling dalam boleh menyelam di kedalaman 1000m sahaja kerana semakin menuju ke dalam laut paru-paru manusia tidak dapat menahan tekanan air yg terlalu tinggi.

Ikan merah yang mampu hidup di laut dalam  kerana mempunyai insang yang mengandungi kolagen yang tinggi untuk menahan tekanan tinggi air. Oleh itu sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang terbaik. Selain itu sisik ikan merah juga merupakan sumber premium kerana ia hidup di lautan yang dalam sekaligus terhindar daripada pencemaran alam dan mempunyai kadar penyerapan yang tinggi.

Selain itu,  terdapat juga 6 ramuan utama lain Shaklee Collagen Powder yang digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) dan menyokong kecantikan dari dalam hingga ke luar:-

ramuan collagen powder shaklee

 1. EKSTRAK BIJI CAMELIA JAPONICA — terdiri dari Asid Oleik (sejenis emolien & pelembap kulit yang hebat) dan isoflavon (antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas).
 2. EKSTRAK PFAFFIA — juga dikenali sebagai ginseng Brazil. Membantu formasi kolagen & asid hyaluronic.
 3. ELASTIN DARI KOLAGEN IKAN — memelihara kulit menjadi flaksibel tetapi tegang (anjal).
 4. VITAMIN C & VITAMIN B — vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen & menentang radikal bebas yg merosakkan kulit. Vitamin B terlibat dalam metabolisma karbohidrat, lemak & protein utk mengekalkan kulit yang tegang, anjal & elastik.
 5. EKSTRAK KERANG-KERANGAN — glucosamine ekstrak kerang adalah penting dalam sintesis cecair synovial yg membekalkan pelincir pada sendi2 & menghidrat mata dari ketidakselesaan (kering).
 6. LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS — mengimbangi mikroflora  usus & membantu membina semula sistem usus yg sihat & mampu meningkatkan penyerapan kolagen.

Inilah kandungan Shaklee Collagen Powder di perolehi. Hanya ramuan terbaik digunakan untuk menghasilkan Shaklee Collagen Powder. Bersesuaian dengan kesannya yang boleh dirasai seawal 8 minggu.

Jemput Baca Sini : Testimoni Pengguna Setelah Amalkan Shaklee Collagen Powder .

Harganya ?

Harga biasa bagi sekotak Shaklee Collagen Powder (15 sachet ialah Rm298). Bulan May 2016, Shaklee melancarkan promosi beli 6 , percuma 1.

Dengan Pembelian 6 kotak Shaklee collagen powder dan anda akan dapat :-

 • FREE membership (JIMAT RM69)
 • FREE postage
 • FREE 1 BOX kolagen Shaklee (JIMAT RM298)
 • BONUS TUNAI RM100++ (Shaklee bank in pada bulan berikutnya)
 • Diskaun 20% DARI harga pasaran

Jika anda rasa anda ingin kulit yang cantik, bersih dan sihat, sudah tiba masanya untuk anda menghubungi Jida di 013-6691930. Lagipun, bukan setakat kulit je, anda juga bakal mendapat manfaat lain dengan mengamalkannya.  Jangan menyesal tak beli masa promo ni. Bertindak sekarang!

Untuk pembelian secara online Shaklee Collagen Powder, boleh klik sini ya!

order-now-esell

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

(Visited 325 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

4 thoughts on “7 Ramuan Terbaik Shaklee Collagen Powder, Memang Istimewa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!