Atasi Rambut Gugur dengan Set Rambut Gugur Mampu Milik

Saya menyedari bahawa masalah keguguran rambut amatlah biasa pada masa kini. Rata-rata wanita yang dah semakin menginjak usia selalu merungut dengan masalah rambut gugur. Malunya bila ada yang menegur ..Eh! Rambut awak dah makin kurang ye?

Alamak! Banyaknya rambut gugur
Alamak! Banyaknya rambut gugur

Kenapa rambut GUGUR ?

Rambut bukan sekadar pelengkap gaya, malah sangat penting untuk meningkatkan keyakinan seseorang. Justeru, keguguran rambut adalah perkara yang membimbangkan, apatah lagi jika ia berlaku kepada golongan muda , khususnya wanita.

Berikut adalah antara punca yang menyebabkan rambut gugur berlaku di kalangan lelaki & wanita:

1-Penggunaan bahan kimia yang berlebihan. Bagi mereka yang suka mewarnakan rambutnya dan suka menggunakan bahan kimia untuk meluruskan rambut mereka. Penggunaan bahan kimia ini boleh merosakkan rambut sehingga ke akarnya. Kesannya,  rambut menjadi gugur dan nipis.

2-Perubahan hormon ketika mengandung dan selepas melahirkan anak (untuk wanita). Tidak dinafikan, ramai ibu mengandung dan ibu yang baru melahirkan anak mengalami masalah rambut gugur. Jida juga pernah mengalami keguguran rambut yang teruk selepas bersalinkan kedua-dua anak Jida . Nak sikat rambut pun sampai seram sebab banyak sangat yang gugur.

3-Faktor seterusnya adalah genetik. Jika seorang ibu atau bapa mengalami masalah rambut gugur apabila umurnya meningkat, anak perempuan dan lelakinya juga mungkin akan alami masalah yang sama.

4-Rambut gugur juga akan berlaku jika wanita/lelaki tersebut mengalami masalah aliran darah tidak lancar. Aliran darah yang tidak lancar di dalam badan boleh menjadi penyebab kepada rambut gugur.

5-Gaya pemakanan yang tidak terkawal sehingga menyebabkan hormon di dalam badan juga boleh menjadi penyebab kepada rambut gugur.

Ada yang berpendapat, jika masalah keguguran rambut berlaku pada lelaki, mereka boleh memilih untuk membotakkan kepala, namun hakikatnya bukan semua orang sesuai dengan gaya ini.

INFO

Rambut gugur memang normal. Namun jika rambut gugur lebih daripada 50 hingga 100 helai sehari, itu petanda anda mengalami masalah rambut gugur.

Jangan risau! Atasi keguguran rambut anda dengan gabungan mantap ini. Shampoo revitalizing + zinc complex daripada Shaklee. Nak lagi mantap boleh add on dengan ESP ( Energized Soy Protein).

 TESTIMONI PUAN MARIA AWI : Rambut Gugur Berjaya Di Atasi dengan Set Rambut Gugur Shaklee. 

Dulu Puan Maria mengalami keguguran rambut yang kronik, malah suami beliau pun perasan perubahan yang di alami. Namun sekarang dia mampu tersenyum lebar kerana masalah beliau sudah berjaya di atasi dan beliau juga tidak lagi malu untuk berhias di depan suami.

testi prosante2

Best kan bila masalah rambut gugur berjaya di atasi? Apa anda tunggu lagi? Sebelum masalah keguguran anda semakin kronik adalah elok sekiranya anda cuba Set Rambut Gugur Shaklee ini. Hanya hubungi nombor yang tertera dibawah dan saya akan membantu anda.

SIGNATURE RUZIDAH COM-SMALL

prosante Shaklee, zinc complex

FB : RUZIDAH ABDULLAH

KONSULTASI BERTERUSAN & PERCUMA UNTUK PELANGGAN SAYA

COD sekitar Banting & Dengkil – POS ke seluruh Malaysia.

KLIK LIKE Di Fanpage Saya Ruzidah’s Notes untuk INFO PERCUMA

(Visited 556 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

6 thoughts on “Atasi Rambut Gugur dengan Set Rambut Gugur Mampu Milik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!