Bagaimana ESP Shaklee Membantu Untuk Sakit Gastrik

Penyakit gastrik adalah salah satu penyakit yang agak ‘popular’ juga dikalangan kita. Selalu kita tengok orang sakit gastrik mesti terbaring, berguling-guling dek pedih perut dan ada juga yang sampai pengsan?

Bagaimana Gastrik Terjadi?

Gastrik terjadi apabila selaput dalam perut mengalami keradangan atau membengkak. Jenis Gastrik yang menyerang dan sembuh dalam waktu yang singkat dipanggil gastritis akut. Manakala gastrik berpanjangan dan kerap sehingga bertahun-tahun adalah gastritis kronik.

TEKANAN (stress), rangsangan atau tindak balas bahan kimia daripada ubat, makanan dan jangkitan bakteria boleh menyebabkan pembengkakan di kawasan permukaan perut. Pembengkakan yang timbul akibat daripada tindak balas setempat ini menyebabkan seseorang itu mendapat gastritis atau lebih dikenali sebagai gastrik.

Adakah pesakit gastrik tidak boleh sembuh ?

Hakikatnya, pesakit yang menghidapi penyakit ini boleh sembuh disebabkan sifat semulajadi membran perut yang mampu membina semula lapisan perut dengan ubat serta rawatan yang betul.

“Apabila terlalu banyak asid dan lapisan pelindung mula terhakis, pesakit akan mula mendapat gastritis.” – Dr Sukumar Nadesan, Pakar Bedah Am dan Gastro Intestinal, KPJ Tawakkal Specialist Hospital

Bagaimana ESP Shaklee membantu untuk sakit gastrik?

bagaimana esp shaklee mengatasi gastrik

ESP ini yang kaya dengan kacang soya terpilihnya, bersifat alkali dan mampu membantu meneutralkan lebihan asid hidrolik yang dirembeskan oleh kelenjar perut tadi. Malah, ESP ini juga mengandungi kandungan protein yang tinggi boleh membantu sistem pencernaan bekerja dengan baik kerana sistem pencernaan kita mula ‘bekerja’ apabila wujudnya unsur protein dalam perut. Selain itu, nutrien yang terdapat didalam ESP ini juga mampu membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan oleh asid hidrolik sewaktu proses pencernaan itu berlaku.

Seperti sis ini yang menderita sakit gastrik selama 10 tahun. Bayangkan dalam 10 tahun, dah berapa kali dia kena hadapi gastrik. Sakit woo.. ???

Testimoni gastrik 10tahun

Kalau saya tahu ESP boleh membantu merawat gastrik, awal2 lagi saya amalkan secara konsisten …baru2 ni saya kene gastrik yang agak kronik..saya memang dah lama kene gastrik hampir 10 tahun…hari yang saya sakit tu mmg sampai jadi  cam udang la…pastu saya google2 ( nasib hp ada mobile internet) nak cari penawar sakit ni…jumpa plak peranan ESP ni untuk gastrik, kebetulan ada ESP dalam almari tu yang saya ambik skip2, tekad amik ESP (paksa diri tu bangun) minum ikut arahan, dan esoknya dah kurang dan sekarang ni dah hilang terus sakit gastrik (selalunya kalau makan ubat hampir 5 hari baru OK) TQ Shaklee..

Alhamdulillah, dengan izin Allah beliau dapat mengatasi masalah gastrik yang dihadapinya sekian lama. Syukur Alhamdulillah..

Jadi kalau tak nak menderita terlalu lama lagi atau sebelum jadi gastrik yang lebih kronik sampai kena warded, baiklah cepat-cepat rawatnya.

Tak susah pun! Cuma tukar apa yang kita makan. Senang kan??

Ambil makanan tambahan berkhasiat daripada Shaklee kemudian rasailah perubahan demi perubahan yang sangat best!

Kini, lebih mudah sekali nak order secara online, hanya klik pada “ORDER SEKARANG” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee.

Order-Sekarang-300x63

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Pengedar Shaklee Kawasan Banting, Dengkil & Sepang

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin

(Visited 883 times, 11 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!