Bersin Teruk Sampai Berdarah, Guna Cara Ini Untuk Atasi

Boleh dikatakan setiap pagi selepas sahaja Hani bangun dari tidur, mesti dia akan bersin dahulu. Malah, ada sampai satu tahap, selepas bersin darah juga keluar. Sungguh menakutkan bila perkara ini terjadi. Akibat bersin yang teruk, mungkin ada bahagian dalaman hidung yang mungkin sudah mengalami luka kecil. Selain daripada bersin, wajah Hani juga gatal-gatal dan berjerawat.

Ikuti pengakuan Hani dimana dia telah membongkar rahsia cara yang dia gunakan untuk mengatasi masalah ini.

Hani Nadhirah

testimoni set resdung hidung berdarah

Dulu, asal bangun pagi je, konfem saya bersin tak berhenti..pernah saya bersin sampai darah keluar dari hidung..boleh dikatakan saya mengalami resdung yang agak teruk la.. siap hidung dan muka gatal2 lagi. Jerawat takyah habaq laa..maleh nak ingat balik.hahaha…

Nak tahu apa yang saya guna untuk atasi resdung saya? Saya guna set resdung Shaklee Vitamin C, B COmplex & Alfalfa Complex. Selepas 10 tahun baru rasa boleh bernafas dengan segar & lancar. Alhamdulillah sangat kan.Kenapalah dari dulu tak kenal benda alah ni.

Dalam istilah perubatan, penyakit resdung dikenali dengan nama sinusitis. Masyarakat lazimnya menganggap penyakit ini adalah penyakit yang tidak berbahaya walaupun hakikatnya jika dibiarkan menjadi kronik ia boleh menyebabkan komplikasi kepada otak dan membawa maut!

Antara tanda-tanda anda ada resdung adalah seperti berikut :-

  1. Seringkali mempunyai hidung tersumbat dan ianya berterusan dari hari ke hari, minggu ke minggu, bulan ke bulan. Maka awas. Anda mungkin menghidap penyakit resdung.
  2. Tidak selesa dan seringkali mempunyai lebihan lendir dari hidung dan juga tekak anda.
  3. Terasa sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata
  4. Gejala alahan hidung seperti kerap bersin terutamanya pada waktu pagi, gatal hidung.

Jika anda adalah salah seorang dari mereka yang mengalami masalah Resdung, cubalah berikhtiar dengan Set Resdung Shaklee. set resdung kronik

Set Resdung Shaklee terdiri daripada 3 jenis produk iaitu :-

  1. Alfalfa Complex
  2. Vitamin C Sustained Release
  3. Vitamin B-Complex

Kenapa Set Resdung Shaklee disyorkan untuk merawat masalah resdung anda?

Kelebihan yang ada pada Alfalfa Complex

Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung (sinuisitis). Ramuannya yang kaya dengan sumber klorofil dapat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis). Namun begitu, mereka menghidap penyakit SLE tak digalakkan mengambil alfalfa sebagai suplemen.

Kelebihan yang ada pada B Complex

Kandungan B6 dalam B Complex berperanan penting untuk memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan. Bertindak sebagai anti-stress. Apabila resdung menyerang, B Complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka. Membantu dalam membina protein dalam tubuh.

Kelebihan yang ada pada Vitamin C

Ia berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imuniti) seseorang menghadapi serangan penyakit. Mempercepat proses penyembuhan tisu tubuh. Vitamin C memastikan proses pemuliharan proses metabolisme dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.

Selain daripada Hani, ramai lagi pengguna Set Resdung yang begitu berpuas hati selepas menggunakannya.

Testimoni 1 – Tiada lagi masalah resdung kronik

560803_639823502707951_1347080876_n

Assalam. kali ni nak share tentang alfalfa pulak..saya memang alergik dengan seafood serta resdung, tapi favourite sgt2 dgn sotong..kalau nak makan sotong jugak terpaksa ambil pil untuk redakan gatal2 pada muka dan badan, bercampur dengan bersin tidak henti2..tapi sekarang, dah tak payah risau kalau makan seafood ..sbb dah ada ALFALFA..sudah 3 minggu makan ALFALFA mmg kesan ketara..2 hari lepas makan seafood, tapi hari ni baru perasan smlm takde pun rasa tak boleh tidur sbb gtl2..takde dah bersin yan terlalu kerap sampai tak selesa langsung pada hidung..hehe..Alhamdulilah..nikmat Allah dapat juga dirasai dengan sempurna..Masalah keputihan pun Alhamdulilah beransur OK . Makan Vit E dan Vit C utk kulit dan kulit dah cantik. Sekarang makan Alfalfa untuk kesihatan dalaman dan semakin menunjukkan tanda positif..SHAKLEE is THE BEST…-Noor Aishah Mohd Ikhwan

Testimoni 2 – Mampu pulih dari resdung dengan Set Resdung Shaklee

TESTI SET RESDUNG

Saya mempunyai masalah resdung yang agak kronik..tetapi..selepas saya mengambil set resdung daripada Shaklee..Alhamdulillah..ia berkesan dengan izin Allah..so, saya tak perlu menggaru hidung saya dengan garfu lagi :p – Asyraf Alias.

Alhamdulilah, mereka semua berpuas hati dengan Set Resdung Shaklee. Bagaimana dengan anda?

Sehingga bila anda hendak bersabar dengan masalah ini. Sekiranya dibiarkan, mungkin masalah atau penyakit lain pula yang muncul. Nauzubillah. Jadi, jangan berlengah lagi untuk mendapatkan Set Resdung Shaklee dengan menghubungi saya hari ini.

Dengan harga hanya RM200 untuk satu set dan boleh tahan berbulan-bulan pula penggunaan. Ternyata ia sangat-sangat menjimatkan.

Dan, sekiranya anda ingin membuat pembelian Set Resdung Shaklee secara online, boleh lah Klik Sini atau tekan ikon dibawah ini.

Order-Sekarang-300x63

Jadi, apa tunggu lagi, cepat-cepat dapatkan Set Resdung anda dengan menghubungi nombor di bawah.

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

>>Terus ke Whatsapp 

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Kawasan COD : Kg. Bukit Changgang, Kg. Labohan Dagang, Olak Lempit, Pekan Banting, Langat Murni, Masjid KLIA & Dengkil

(Visited 85 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!