Cara Mencegah Hand Mouth Foot Disease HMFD

Rasanya ibu bapa seluruh negara tengah risau dengan satu penyakit berjangkit yang sedang melanda kanak-kanak ketika ini iaitu penyakit Hand Mouth Foot Disease ( HFMD). Mengikut statistik yang dikeluarkan di media masa semakin hari semakin ramai yang dijangkiti penyakit ini dan ini adalah sangat membimbangkan. Lagi-lagi bila dah ada kes kematian penyakit HMFD.

statistik HMFD
Statistik HMFD yang telah berjaya dikesan setakat ini

Marilah kita sama-sama atasi HFMD ni dari menular. Kita mulakan dengan penjagaan kebersihan rumah, kebersihan diri (tubuh badan dan pakaian) dan juga tingkatkan immune sistem dengan pemakanan sihat.

hmfd kuku tangan mulut

Mengikut senarai yang dikeluarkan ini Selangor telah mencatatkan kes tertinggi sebanyak 9981 kes. Angka yang makin meningkat ini memerlukan kesedaran dari kita untuk mencegah penyakit dari makin menjadi-jadi. Jagalah diri kita, keluarga kita terutama anak-anak bawah 5 tahun. Untuk info, virus ini boleh dijangkiti melalui sentuhan, hingus atau cecair dari pesakit.

Yang paling penting, jangan bawa anak-anak yang dijangkiti HFMD keluar ke tempat awam seperti kenduri, supermarket, taman permainan dan sekolah.

Di Shaklee, kami ada Set Get Clean dan Set Kanak-kanak yang sangat membantu masalah HFMD ni. Antara produk-produk yang dapat membantu adalah seperti:-

1. Vitalea For Kids

Vitalea For Kids Chewable_0

Vitalea For Kids adalah multivitamin dan multimineral yang mengandungi nutrient-nutrient penting termasuklah Vitamin C khas untuk kanak-kanak.

Fungsi Vitamin C ini adalah untuk kuatkan sistem pertahanan badan anak daripada jangkitan dan jika dijangkiti, good nutrition boleh cepatkan proses penyembuhan dan elakkan penyakit bertambah teruk since hfmd boleh menyebabkan kesan yang lebih teruk seperti serangan saraf dan jantung anak.

2. Pencuci Basic H

Basic h

Seperti yang kita tau HFMD adalah penyakit berjangkit dan ia boleh berjangkit melalui sentuhan dengan pesakit melalui air liur (batuk, bersin dan hingus) dan juga melalui cecair dari lepuhan.

So, menjaga kebersihan adalah sangat penting. Oleh sebab itu Jida sangat sarankan anda untuk mengamalkan Basic H iaitu pembersih serbaguna organik TANPA toksik.

Selain itu, Basic H juga boleh digunakan untuk membasuh tangan selepas mengendalikan anak yang dijangkiti.

Ia juga boleh digunakan untuk mencuci mainan, lap meja makan, lantai dan boleh dijadikan SPRAY serbaguna yang boleh dibawa ke supermarket untuk lap troli (paling banyak virus dijumpai disini), dan guna lap baby chair jika kita bawa anak makan di restoren. Boleh baca artikel Jida mengenai cara menggunakan Basic H sebagai sanitizer disini >> Sanitizer Serbaguna Yang Bagus Untuk Elak HFMD.

Ok, bagi anda yang berminat untuk mendapatkan Basic H, bolehlah terus menghubungi Jida dengan menekan nombor di bawah ini.

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

>>Terus ke Whatsapp 

Untuk pembelian Set HMFD Shaklee menggunakan kad kredit/ kad debit, anda boleh menekan ikon dibawah ini.

Order-Sekarang-300x63

Kawasan COD : Kg. Bukit Changgang, Kg. Labohan Dagang, Olak Lempit, Pekan Banting, Langat Murni, Masjid KLIA & Dengkil

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

(Visited 80 times, 2 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!