Cara Mencegah Kolestrol Tinggi

Bila sebut kolesterol ni, semua orang pun takut kan? Mana tidaknya, tahap kolestrol yang tinggi sangat berkaitan dengan penyakit-penyakit kardiovaskular yang menakutkan seperti sakit jantung, stroke dan sebagainya.

kolestrol
Sumber yang menghasilkan kolestrol

Bagi orang yang biasa buat blood test dan ada bahagian kolesterol tu, cuba tengok dalam-dalam sikit range anda di mana. Kalau rasa-rasa dah melebihi paras yang sepatutnya, bertindaklah segera dengan mencari ikhtiar untuk mengawal paras kolestrol agar berada pada tahap normal.

http://ruzidah.com/cara-mencegah-kolestrol-tinggi/

Kawal Paras Kolestrol Dengan Suplemen, Alternatif Hidup Sihat.

Directly badan kita menerima kolesterol bersumber dari makanan yang kita ambil, dan juga dari hati. Hati akan release kolesterol bila kita makan makanan yang mengandungi trans fat dan lemak tepu. Begitu juga bila ada sel kita rosak, hati akan release kolesterol untuk kerja-kerja penyembuhan. Malahan, hati juga akan rembeskan kolesterol bila kita berada di dalam keadaan stress. Kalau kita tak kawal benda-benda tu, contohnya tak makan Vivix, tak ambil B Complex untuk kawal stress, hati kita terus supply kolesterol ke dalam blood stream… hmmm, masa tu walaupun dah jaga makan, kolesterol kita tetap tinggi juga.

Badan kita ni perlukan penjagaan yang holistik atau keseluruhan. Kita tak boleh nak jaga satu part je, part lain kita biar, tak boleh macam tu. Semua sekali kena jaga.

Seperti puan yang ada di dalam gambar di bawah ini. Dimana beliau telah mengamalkan Vivix dan Omega Guard sebagai salah ikhtiar untuk mengawal kolestrol dalam darah.

cara cegah kolestrol tinggi

Eza bulan lepas, mak buat ujian darah 6 bulan sekali…pagi semalam jumpa doktor…gula dalam darah cantik..tekanan darah 115/74..kolestrol dah turun..so, doktor cakap nak kurangkan dos ubat kolestrol. Padahal mak tak pernah makan ubat tersebut..Just ambik Vivix dan Omega 3 je…Ada sorang patient tu tanya mak mkn  apa cakap Vivix..dia cakap patutla..tapi Vivix tu mahal..hehe.

Walaupun ramai yang cakap Vivix ni mahal. Tapi sebenarnya, harganya adalah setanding dengan bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan Vivix. Malah, tiada produk lain yang boleh dibuat sama seperti Vivix kerana produk ini telah dipatenkan dan telah dimanfaatkan oleh ramai orang.

Artikel Berkaitan : 3 Patent Pending Vivix – Bukti Hak Eksklusif.

Oleh itu, lepas ni ajak lah orang tersayang untuk periksa paras kolesterol masing-masing samaada pasangan, ibu bapa dan sesiapa yang rapat dengan kita. Sekiranya skala mereka tak menepati paras kolesterol yang sihat, cepat-cepat suruh diorang amalkan Omega Guard, topup sekali dengan Vivix. Barulah kesihatan anda dan tersayang akan jadi lagi tip top. Gitew.

Sekiranya anda ingin tahu maklumat lanjut mengenai Set Mencegah Kolestrol Shaklee yang sesuai untuk diamalkan. Terus sahaja hubungi Jida(013-6691930) untuk info.

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

>>Terus ke Whatsapp 

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Kawasan COD : Kg. Bukit Changgang, Kg. Labohan Dagang, Olak Lempit, Pekan Banting, Langat Murni, Masjid KLIA & Dengkil

Untuk pembelian Set Mencegah Kolestrol menggunakan kad kredit/ kad debit, anda boleh menekan ikon dibawah ini.

beli sekarang

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

(Visited 24 times, 4 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

One thought on “Cara Mencegah Kolestrol Tinggi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!