Cara Minum ESP yang Berkesan

Biasanya Jida suka ambik ESP ni belah pagi. Sebabnya, Jida ni jenis suka sarapan yang mudah. Ambik satu scoop besar ESP, masukkan ke dalam shaker. Pastu campurkan air suam dan goncangkan sehingga sebati.

So, dalam entri kali ini, Jida nak berkongsi ngan korang semua tips-tips yang korang perlu tahu bila ambil ESP. Rugi tau kalau tak take note sebab tips ni dapat memastikan samaada cara korang ambil ESP selama ni adalah berkesan atau tidak?

Tips #1 Cara Minum ESP Yang Berkesan : Jangan Campur Air Panas

Minum ESP ni, jangan sesekali guna air panas tau. Kenapa tak boleh? Apabila anda tuang air panas ke dalam ESP, habis lah khasiat yang terkandung di dalam ESP tu musnah dek suhu air yang tinggi. Maka, kalau kita nak khasiat ESP tu terpelihara, elakkan guna air panas OK?

Tips #2 Cara Minum ESP Yang Berkesan : Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana ini akan membebankan buah pinggang

Kenapa ESP tak boleh minum lebih daripada 3 sudu?

Kita kan disuruh untuk bersederhana dalam apa jua yang kita ambil, walaupun ianya sesuatu yang baik dan menyihatkan, tapi kalau ambil lebih pun akan memudaratkan atau menjadi membazir pula.

Lagi satu ESP ni protein, protein kalau diambil secara berlebihan akan membebankan buah pinggang kita. Sebab itu, anda disarankan agar mengambil maksimum 3 sudu besar je sehari.

Tips #3 Cara Minum ESP Yang Berkesan : Gunakan Shaker Semasa Membancuh ESP

Gunakan tumbler atau shaker untuk menggoncang bancuhan ESP supaya lebih mudah larut. Kalau guna sudu sahaja, mungkin tak semua yang larut. Dan kalau boleh larut sekalipun mungkin akan mengambil masa yang lebih lama nak bagi sebati.

Ni haa..contoh Shaker favorite kita
Ni haa..contoh Shaker favorite kita

Dalam pada ramai orang yang gemar dengan rasa ESP ni, ada pulak yang tak boleh minum, tak sedap dan bau kuat katanya. Tapi nak jugak minum sebab manfaat yang ada pada ESP.

Jangan risau ye pada yang nak cuba ESP tapi takut tak boleh minum tu. Kat sini Jida nak kongsi beberapa contoh resepi yang korang boleh cuba setiap hari. Pasti ada satulah yang akan menjadi pilihan terbaik korang.

Resepi ESP #1 : ESP + Horlicks

Resepi ESP

Resepi ESP #2 : Blendkan ESP + Kismis + Badam

Artikel Berkaitan : Kelebihan ESP Shaklee berbanding produk soya yang lain.

Resepi ESP #2

Resepi ESP #3 : Blendkan ESP + Madu + Badam + Oat

Resepi esp

Resepi ESP #4 : Blendkan ESP + Susu + Air Batu

Resepi esp

Resepi ESP #5 : ESP + Performance + Meal Shakes

Resepi ESP

Resepi ESP #6 : Blendkan ESP + Avocado + MaduResepi ESP

Korang kena cuba tau resepi-resepi yang Jida bagi kat atas ni. Memang sedap-sedap dan Jida sangat harap korang akan sukakannya. Insha Allah.

Anda teringin nak cuba ESP dan rasakan sendiri keistimewaannya? Call je Jida di 0136691930 untuk order ? . OK?

Pengedar Vitamin Anda ?
Ruzidah Abdullah (SID : 933174)

013-6691930

(Visited 321 times, 9 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!