Cara Supaya Haid Datang Setiap Bulan, Risau Kitaran Tak Teratur

Dalam tempoh tiga bulan, sekali pun haid tak datang. Tunggu lagi bulan depan pun masih sama. Bila periksa kehamilan, negatif pula keputusannya. Walaupun tiada rasa sakit apa-apa, hati ni risau juga kenapalah period jadi tak teratur macam ni.

Dilema kitaran haid yang datang secara tidak teratur ini memang banyak dialami oleh wanita-wanita di seluruh Malaysia. Bagi mereka yang sudah berkahwin, masalah kitaran haid yang tidak teratur ini tidak boleh dipandang remeh terutamanya bagi pasangan yang ingin menimang cahaya mata kerana masalah ini sedikit sebanyak menjadi faktor ketidak suburan di pihak isteri. Tak mustahil juga boleh mengganggu hubungan suami isteri.

Antara akibat daripada period tidak stabil ini ialah:

1. Kemandulan – Period tak stabil boleh jadi tanda adalah masalah yang serius. Rawatan yang lambat boleh memburukkan lagi keadaan dan merosakkan sistem peranakan dan rahim wanita. Contohnya masalah cyst kronik pada saluran tiub fallopio boleh menyebabkan tiub terpaksa dibuang.

2. Ketidaksuburan dan susah hamil – Impian setiap wanita dan pasangan yang dah berkahwin adalah ingin mendapatkan anak sebagai zuriat sendiri. Tapi masalah period boleh mengganggu kesuburan dan peluang untuk hamil jadi sukar.

3. Masalah kesihatan seperti anemia – Haid tidak teratur juga boleh menyebabkan haid berpanjangan. Ini menyebabkan kehilangan darah yang banyak. Badan jadi lemah dan mudah pengsan.

Apakah ikhtiar yang boleh dilakukan untuk mengatasi masalah kitaran haid tidak teratur ini?

Sebab itu, bagi wanita yang mempunyai permasalahan seperti ini, perlu mendapatkan supplemen seperti GLA Complex untuk mengimbangi semula hormon agar rahim dapat mengeluarkan darah haid.

GLA Shaklee diekstrak dari Borage yang ditanam secara organik dan mengandungi GLA semulajadi yang sangat pekat dalam bentuk yang mudah terserap.

Berikut adalah beberapa testimoni pengguna yang telah mengamalkan GLA Complex secara teratur.

Testimoni 1 : Haid Kembali Lancar Setelah Setahun Lebih Tidak Teratur

Assalamualaikum Puan Zaleha..Saya nak bagitau ni..period saya dah datang..suka sgt2 ni…, yelah sebelum ni asyik risau klo period tak datang-datang..memang berkesan makan GLA ni..terbaik..thanks ye.

Testimoni 2 : Haid Kembali Lancar Setelah Cuba GLA.

Alhamdulillah, period saya kembali normal dan 3 hari lepas, saya telah dikejutkan berita yg saya hamil 6++ minggu..

Jika anda rasa anda ingin sihat, bebas dari masalah haid tidak teratur atau sedang mencari-cari penawar yang boleh mengatasi masalah tersebut dengan berkesan, sudah tiba masanya untuk anda menghubungi Jida di 013-6691930. Lega rasanya bila dapat temui penawar ke atas permasalahan yang sering mengganggu kehidupan seorang perempuan. Serius bukan sesuatu yang menyenangkan hati dan perasaan bila aturan bulanan haid kita tak lancar seperti biasa.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ini, boleh hubungi nombor yang tertera di bawah. Terima Kasih

RUZIDAH ABDULLAH

0136691930

“KONSULTASI BERTERUSAN & PERCUMA UNTUK PELANGGAN SAYA”

COD sekitar Banting & Dengkil

Untuk pembelian secara online, boleh klik ikon dibawah ini.

beli sekarang

KLIK LIKE Di Fanpage Saya Ruzidah’s Notes – Catatan Seorang Ibu untuk INFO PERCUMA

(Visited 104 times, 3 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!