Cegah Penyakit Nyanyuk atau Cepat Lupa dengan Vivix Shaklee

Simptom-simptom pelupa ni ada tahap-tahapnya. Masa peringkat awal, mungkin kita terlupa benda-benda kecil. Tapi, jika tidak dikawal daripada awal, penyakit lupa ini boleh menjadi makin teruk dan mengakibatkan bahaya kepada diri kita.

penyakit lupa

Cakap tentang memori (ingatan), biasanya makin meningkat usia, ingatan kita makin kurang. lebih2 lagi bila dah tua dan dah kena Alzheimer (nyanyuk). makin teruk ketidak ingatannya.

Orang kata bila makin tua, kita akan jadi reverse balik, jadi macam budak-budak balik. Dan mengikut kajian (kalau nak cari jurnal dia boleh godek dalam JAMA neurology), bila dah kena Alzheimer ni, sel-sel otak semakin tak bersambung, yang mana ada sambungan pun jadi putus. tak macam kanak-kanak kan sel otak bersambung…

Eh tak payah tunggu tua… kita yang muda-muda ni pun dah asyik lupa je kan?

Macamana nak atasi masalah lupa ni?

Vivix Shaklee, suplemen Tambahan yang disyorkan untuk mencegah Masalah Nyanyuk.

Vivix Shaklee adalah produk yang dipanggil High End Anti Oksidan. Ia membantu DNA itu berubah menjadi muda semula. Vivix Shaklee adalah minuman kesihatan yang kaya dengan anti oksidan yang dihasilkan daripada ekstrak Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum yang mengandungi resveratrol dan beberapa ramuan lain yang semulajadi. Ia merupakan suplemen anti penuaan tahap sellular yang terbaik di dunia.

Vivix Shaklee juga membantu membaiki sellular DNA kita, melambatkan penuaan tahap sellular, menggalakkan pembentukan mitochondria (pusat yang menghasilkan tenaga untuk sel) serta melambatkan pembentukan protin AGE yang boleh menyebabkan kerosakan dan menganggu keutuhan sel sedia ada.

Fakta yang anda perlu tahu adalah, sel otak manusia tidak akan bertambah lagi selepas dilahirkan. Jika DNA sel otak atau DNA sel neuron ini berterusan mati, pesakit Alzheimer sukar untuk pulih. Alternatif rawatan yang merawat terus ke DNA sel adalah dengan Vivix Shaklee.

Apa tu resveratrol?

Resveratrol adalah komponen utama dalam Vivix, cecair ajaib kesayangan ramai dalam Shaklee.

Resveratrol merupakan sejenis Antioksida yang terdapat dalam buah anggur.  Antioksida sangat penting untuk mengelakkan sel badan daripada ‘berkarat’.

Mengikut kajian klinikal, Resveratrol sangat penting untuk memelihara DNA sel yang rosak akibat radikal bebas. Radikal bebas merupakan atom yang tidak stabil yang terhasil disebabkan pencemaran, cahaya matahari dan pembakaran lemak dalam badan. Ianya boleh menyebabkan pelbagai penyakit termasuk kanser dan sakit jantung.

Resveratrol banyak terdapat di dalam buah anggur, paling banyak pada kulit buah anggur. Ia asalnya berfungsi untuk mengelakkan buah anggur daripada diserang kulat atau fungus. Dalam banyak-banyak spesies buah anggur, buah anggur jenis muscadine adalah anggur yang mempunyai tahap resveratrol paling tinggi.

Kajian Professor Harvard membuktikan bahawa apabila Resveratrol digabungkan dengan Polifenol, akan menjadi 10 kali lebih berkesan dan hebat. Vivix ada 15 jenis polifenol dan siap ada paten pending lagi. (Nak tau lebih lanjut mengenai paten pending, boleh klik entri Jida yang terdahulu ini.

Mahal ke Vivix? Of course sepadan dengan nilainya. Kalau orang offer kat korang emas 1 gram harga RM5, berani tak nak terima? Entah-entah benda apa lah kan. Macam tu lah juga benda-benda penuh kebaikan dari alam semulajadi ciptaan Ilahi. Nak buat Vivix bukan senang. Bukan boleh blend anggur masuk botol macam tu je. Anggur dia pun anggur muscadine, bukan anggur yang biasa kita makan tu.

Harga Vivix Shaklee:

Bersesuaian dengan kesannya yang memberi pelbagai manfaat selepas pengambilan, harga Vivix Shaklee adalah RM475 sebotol. Jika hendak dibandingkan dengan kos anda melabur untuk merawat masalah nyanyuk orang tua atau orang yang anda sayang, rasanya mungkin belanja yang perlu dikeluarkan untuk mendapatkan Vivix jauh lebih berbaloi. Sebabnya, bukan setakat dapat mencegah masalah nyanyuk, malah tahap kesihatan juga inshaallah lebih baik.

Tapi, kalau nak dapat harga lebih murah, korang bolehlah pertimbangkan untuk join ahli Shaklee. Jangan risau, ahli tak semestinya kena menjual, join untuk makan sendiri pun dah cukup berbaloi, dapat nikmati harga ahli yang jauh lebih murah dan dapat consultation seumur hidup daripada saya.

Istimewa untuk bulan ini, Shaklee bagi best price untuk Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda akan dapat :-

  1. FREE Membership
  2. FREE Postage
  3. Cash Back/ Bonus yang akan dibayar bulan berikutnya.
  4. Diskaun 5% untuk pembelian 2 Botol ( YES Twin Pack)

Jika anda sedang mencari cara untuk mencegah penyakit cepat lupa ni, sudah tiba masanya untuk anda menghubungi Jida di 013-6691930. Jangan sampai pada satu tahap kita dah tak ingat banyak benda. Mencegah lebih baik dari merawat kan?

Untuk pembelian secara online, boleh klik sini ya!

order-now-esellJangan takut amik Vivix sebab takut tak tua-tua OK.. tua tu pasti (kecuali kalau mati muda memang tak sempat tua), yang kita tak nak penyakit-penyakit disebabkan oleh penuaan ni. Ada faham, adik-adik.

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

(Visited 206 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

One thought on “Cegah Penyakit Nyanyuk atau Cepat Lupa dengan Vivix Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!