Cegah Penyakit Nyanyuk di Peringkat Awal Sebelum Lupa Nama Sendiri

Scary sangat bila baca tajuk berita hari ini yang tertulis ‘Orang Muda juga boleh nyanyuk’. Tapi itulah realitinya, orang muda juga berisiko untuk menjadi nyanyuk di usia yang masih muda sekiranya tidak dicegah dan dirawat dari awal.

Penyakit nyanyuk atau lebih dikenali juga sebagai ‘ Alzheimer’ merupakan sejenis penyakit penurunan fungsi saraf otak yang kompleks dan progresif. Namun begitu penyakit Alzheimer bukannya sejenis penyakit berjangkit. Ia adalah satu keadaan di mana daya ingatan seseorang merosot dengan teruknya sehinggakan pengidapnya tidak mampu mengurus diri sendiri. Penyakit Alzheimer bukannya `nyanyuk’ yang sekadar satu proses penuaan. Disebabkan itulah, penyakit nyanyuk ini boleh juga terjadi di kalangan orang muda. Sebaliknya, ia adalah sejenis masalah kesihatan yang amat menyeksakan dan perlu diberikan perhatian.

penyakit-nyanyuk

Peringkat-peringkat Nyanyuk

Tahap Ringan – Ini rasanya pernah terjadi pada anda seperti contoh terlupa letak kunci kereta di mana, lupa nombor telefon suami sendiri dan lupa tarikh hari jadi anak adalah merupakan antara petanda anda masalah penyakit lupa tahap ringan.

Tahap sederhana – Lupa cara nak masak sedangkan selama ini itulah menu favourite keluarga.

Tahap Kritikal – Apabila pesakit sudah tidak mampu melakukan perkara asas seperti menguruskan diri sendiri, keliru dengan keadaan persekitaran di rumah, tidak mengenali rakan-rakan atau ahli keluarga terdekat, ia menandakan tahap pesakit di peringkat yang serius.

Di dalam setiap sel di seluruh badan kita terdapat DNA. Berkemungkinan besar DNA sel saraf neuron bagi pesakit Alzheimer rosak, cacat atau tidak bertenaga disebabkan oleh radikal bebas yang telah merosakkan DNA sel tersebut. DNA sel yang tidak mendapat perlindungan akan menjadi lemah dan seterusnya sel tersebut akan mati.

Fakta yang anda perlu tahu adalah, sel otak manusia tidak akan bertambah lagi selepas dilahirkan. Jika DNA sel otak atau DNA sel neuron ini berterusan mati, pesakit Alzheimer sukar untuk pulih. Alternatif rawatan yang merawat terus ke DNA sel adalah dengan Vivix Shaklee.

Vivix Shaklee, suplemen Tambahan yang disyorkan untuk mencegah Masalah Nyanyuk.

Vivix Shaklee adalah produk yang dipanggil High End Anti Oksidan.Ia membantu DNA itu berubah menjadi muda semula. Vivix Shaklee adalah minuman kesihatan yang kaya dengan anti oksidan yang dihasilkan daripada ekstrak Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum yang mengandungi resveratrol dan beberapa ramuan lain yang semulajadi. Ia merupakan suplemen anti penuaan tahap sellular yang terbaik di dunia.

Vivix Shaklee juga membantu membaiki sellular DNA kita, melambatkan penuaan tahap sellular, menggalakkan pembentukan mitochondria (pusat yang menghasilkan tenaga untuk sel) serta melambatkan pembentukan protin AGE yang boleh menyebabkan kerosakan dan menganggu keutuhan sel sedia ada.

vivix_angle

Inilah rupa Vivix yang di kenali juga sebagai Minuman 1001 khasiat. Dengan hanya satu sudu kecil, insha Allah dapat membantu anda atau orang yang anda sayang.

Pasti sahaja anda tidak mahu kehilangan saat manis anda dan tersayang dari memori. Dapatkanlah Vivix sebagai rutin minuman tambahan anda agar anda dapat hidup lebih sihat dan cergas.

Istimewa untuk bulan ini, Shaklee bagi best price untuk Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda akan dapat :-

  1. FREE Membership
  2. FREE Postage
  3. Cash Back/ Bonus yang akan dibayar bulan berikutnya.
  4. Diskaun 5% untuk pembelian 2 Botol ( YES Twin Pack)

Untuk pembelian secara online, boleh terus klik sini ya!

order-now-esell

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

 

(Visited 278 times, 2 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!