Dilema Pesakit Diabetes Apabila Terpaksa Berpantang Makan

Kencing manis ialah sejenis penyakit yang tidak dapat disembuhkan dan ia hanya dapat dikawal oleh diri pesakit sendiri atas tunjuk ajar doktor.

Pemakanan yang betul akan dapat mengawal kadar gula dalam darah, mengekal atau mencapai berat badan yang sesuai dan memberikan bekalan tenaga dan vitamin secukupnya.

Makanan yang boleh diambil oleh pesakit tanpa had ialah seperti sayuran berdaun, minuman tidak bergula, rempah kari, minuman bergas tanpa gula.

Sementara makanan yang mesti dielakkan ialah gula, air sirap, minuman bergula, buah-buahan dalam tin dan ais krim.

Credit :  Sumber
berpantang makan

Bagi seorang yang sudah berusia, amat sukar bagi dirinya menahan nafsu dari mengambil makanan yang selama ini telah sebati dengan dirinya. Begitu lah dilema yang dilalui oleh bapa kepada Puan Lina yang merupakan penghidap kencing manis. Beliau adalah seorang yang suka makan nasi serta minum kopi dan agak sukar baginya untuk berpantang dengan makanan.

Apabila tahap kencing manisnya telah menyebabkan simptom-simptom lain, doktor mula mengesyorkan dia mengambil insulin. Barulah menggelabah dibuatnya untuk mencari alternatif bagi mengatasi masalah yang dihadapi.

Jemput baca testimonial daripada Puan Lina.

“Ni buku checkup abah saya.
Abah saya ni makan memang takde pantang.
Kadang2 sehari tu sampai 3x bancuh kopi.
Makan nasi memang berpinggan2.
Ni semua memang musuh utama kencing manis la kan..

Hari tu bile sedar kaki dia dari sehari ke sehari makin bertukar kaler jadi hitam, plus ujian diabetes x pernah bawah 10, doctor pun dah suruh inject insulin setiap hari, baru la menggelabah nak cari alternatif lain.
Saya pum cadangkan vivix.

Sekarang vivix yg abah minum belum habis sebotol.
Tapi report kesihatan abah memang memeranjatkan.
Dalam 4x ujian darah dibuat dalam sehari, cuma sekali je yg lebih 10.
Itupun sebab lunch dia makan nasi berpinggan2 macam biasa.
Alhamdulillah…

Awak awak awak yg mak ayah diabetes pun boleh hadiahkan mereka vivix ni.
Sangat puas hati!”

 

diabetes testimoni

Alhamdulillah. Tiada kegembiraan lain melihat mak ayah kita kembali sihat semula. Bertindaklah dari sekarang jaga pemakanan sambil amalkan vivix untuk mengawal paras gula dari naik melambung.

Jemput baca testimoni  : 20 Tahun Menghidap Diabetes, Akhirnya Pulih  dan juga, testimoni  : Tonik 1001 Khasiat Berkesan Untuk Turunkan Bacaan Gula Pesakit Kencing Manis.

Harga Vivix Shaklee:

Bersesuaian dengan kesannya yang memberi pelbagai manfaat selepas pengambilan, harga Vivix Shaklee adalah RM475 sebotol. Jika hendak dibandingkan dengan kos anda melabur dengan berulang-alik untuk mendapatkan rawatan di klinik, rasanya mungkin belanja yang perlu dikeluarkan untuk mendapatkan Vivix jauh lebih berbaloi. Sebabnya, bukan setakat dapat membantu mengatasi masalah diabetes , malah tahap kesihatan juga inshaallah lebih baik.

Tapi, kalau nak dapat harga lebih murah, korang bolehlah pertimbangkan untuk join ahli Shaklee. Jangan risau, ahli tak semestinya kena menjual, join untuk makan sendiri pun dah cukup berbaloi, dapat nikmati harga ahli yang jauh lebih murah dan dapat consultation seumur hidup daripada saya.

Istimewa untuk bulan ini, Shaklee bagi best price untuk Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda akan dapat :-

  1. FREE Membership
  2. FREE Postage
  3. Cash Back/ Bonus yang akan dibayar bulan berikutnya.
  4. Diskaun 5% untuk pembelian 2 Botol ( YES Twin Pack)

Jika anda ingin menghadiahkan sebotol Vivix untuk ibu bapa anda dan menjadikan hari-hari tua mereka lebih bermakna, sudah tiba masanya untuk anda menghubungi Jida di 013-6691930. Jangan sampai tahap kesihatan mereka menjadi semakin teruk pula. Menyesal kemudian tiada gunanya.

Untuk pembelian secara online, boleh klik sini ya!

Order-Sekarang-300x63

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

(Visited 214 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

2 thoughts on “Dilema Pesakit Diabetes Apabila Terpaksa Berpantang Makan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!