ESP Shaklee – Susu Soya Terbaik

Produk pertama yang saya beli daripada Shaklee sebelum saya jadi Ahli adalah ESP bersama dengan Lecithin, Herb-lax dan Cinch Shake. Nak kurus la konon masa tu, tapi memang turun pun 4 kg pada masa tu. Sekarang dah confirm-confirm tak boleh nak kurus dah ( tengah pregnant 6 bulan lebih ketika entry ini ditulis), tapi ESP tetap dihatiku. ESP sentiasa ada stok untuk kegunaan sendiri. Sehari sekali saya akan minum masa breakfast, kenyang dan berkhasiat. Dan harap-harap anak yang bakal lahir nanti bakal mendapat kebaikan daripada apa yang saya ambil.

Apa yang best dengan ESP sampai  saya dan ramai pengguna lain menjadi penggemar setia?

Shaklee merupakan syarikat pertama yang pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protein yang pertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an. Kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protein soya adalah factor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi ‘Non-GMO‘ (non-genetically modified organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.  Untuk setiap 850gm (setin ESP)  yag dihasilkan, 30kg kacang soya digunakan dan memberi sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

KLIK SINI untuk mengetahui 6 perbezaan Shaklee dengan produk soya jenama lain .

ESP Shaklee ini juga merupakan satu-satunya produk di pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur- tua dan muda. Manakala kandungan Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.

Selain itu, terdapat banyak keistimewaan ESP ini. Anda boleh rujuk pada gambar rajah di bawah.esp, shaklee, esp shaklee

Siapa yang boleh ambil ESP? Siapa pulak yang tak boleh? Macam mana nak minum ESP ini. Sabar ya semua, jom baca soal jawab dibawah .  Ini adalah antara soalan yang lazim di tanya :-

ESP Shaklee perisa apa?

ESP Shaklee berperasa Vanila, tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna mahupun pengawet.

Boleh minum dengan apa?

Yang terbaik adalah dicampur dengan plain water, tapi boleh juga dicampur dengan  minuman kegemaran (contohnya : jus).

KLIK SINI untuk lihat resepi ESP yang sedap.

Selain minum, apa lagi boleh dibuat dengan ESP Shaklee?

Haa, yang ni saya suka. ESP Shaklee boleh dibuat masker dengan mencampurkan ESP Shaklee dengan yogurt.

Ada Pantang tak?

ESP Shaklee tidak boleh diambil bersama minuman berkafein dan teh, sila jarakkan masa pengambilan antara keduanya.

Satu bekas 850gm Tahan Berapa Lama?

Penggunaan normal biasanya tahan dua bulan.

Apakah sukatan harian untuk orang dewasa?

Sekali sehari sudah mencukupi untuk penjimatan, boleh ditambah kepada dua atau tiga kali mengikut keperluan individu.

Bolehkah diminum oleh kanak-kanak?

ESP Shaklee sangat sesuai untuk tumbesaran kanak-kanak yang sempurna.

Bagaimana pula dengan Orang Tua, Ibu Hamil, Ibu Menyusu, bayi?

Sangat sesuai untuk semua peringkat umur, tidak digalakkan untuk bayi di bawah 12 bulan. Juga sesuai untuk alergik atau alahan.

Saya ada Gastrik, Bolehkah minum ESP Shaklee?

Sangat bagus dalam membantu menyembuhkan gastrik. ESP juga memberi kekenyangan dalam cara yang paling selesa, sesuai untuk diet menguruskan badan.

Selepas pembedahan, dalam tempoh berpantang, gout & diabetes ( kencing manis).

Juga boleh minum tanpa sebarang masalah.

Rasanya dah banyak persoalan yang telah terjawab dalam penerangan di atas. Tapi kalau ada lagi keraguan dihati, jangan segan-segan hubungi saya. Saya akan cuba membantu anda.

TESTIMONI ESP Shaklee

TESTIMONI SATU : Gastrik lega dengan ESP.

gastrik ESP

TESTIMONI DUA : ESP + Meal Shake + Alfalfa =Susu Ibu lebih Meriah

ESP kurma

TESTIMONI TIGA : KULIT LEBIH GEBU DENGAN ESP+ VITAMIN E.

vite n esp

Opps , sebelum terlupa Harga Retail untuk ESP adalah RM150 untuk setiap tin (850gm).

 Berminat untuk dapatkan ESP Shaklee atau produk-produk Shaklee yang lain ? Anda boleh hubungi saya melalui nombor yang tertera di bawah:-

CONTACT SAYA SEKARANG !!!

Ruzidah Abdullah 

 email : ruzidah@gmail.com

website : www.ruzidah.com

FB : RUZIDAH ABDULLAH

KONSULTASI BERTERUSAN & PERCUMA UNTUK PELANGGAN SAYA

COD sekitar Banting & Dengkil

POS ke seluruh Malaysia.

KLIK LIKE Di Fanpage Saya VITAONLINESHOP untuk INFO PERCUMA

 

(Visited 428 times, 14 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!