Sanitizer Serbaguna Yang Bagus Untuk Elak HMFD

Bulan ini kecoh satu Malaysia dengan penyakit HFMD(Hand Foot Mouth Disease) yang semakin menular di kalangan kanak-kanak samaada di tadika, pra sekolah juga sekolah rendah. Malah, terdapat beberapa buah sekolah juga terpaksa ditutup buat sementara dek kerana penyakit berjangkit itu.

Sebagai seorang ibu bapa, anda sepatutnya mengambil tindakan berjaga-jaga untuk mencegah anak anda dari terkena penyakit ini. Antaranya adalah dengan mengelak mereka daripada terdedah dengan orang ramai seperti ke pasaraya dan tempat permainan. Ini kerana risiko untuk terdedah dengan jangkitan HFMD adalah lebih besar di tempat begini.

Gunakan Sanitizer sebagai langkah pencegahan.

Sekiranya anda membawa anak-anak makan diluar atau pun ke pasar raya gunakanlah sanitizer sebagai pencegahan kepada jangkitan HFMD. Ini kerana dikhuatiri terdapat kesan-kesan air liur atau hingus pesakit HFMD yang ada pada kerusi dan troli yang akan anak kita sentuh. Walaupun troli atau tempat duduk tersebut nampak bersih secara luaran, tak salah kalau kita beringat kan?

hand sanitizer basic h hfmd_0
Puncuci Organik Serbaguna Basic H

Sanitizer paling bagus anda boleh guna ialah Basic H dari Shaklee. Guna satu titik je Basic H di campur dengan sedikit air sudah cukup untuk di bawa keluar rumah. Jimat kan. Tak perlu guna sanitizer mahal-mahal pun. Cukup sekadar campuran Basic H yang diisi dalam botol spray mini.

Untuk pengetahuan anda, Basic H ni bukan sahaja boleh digunakan sebagai sanitizer, malah ia juga boleh digunakan untuk banyak lagi kegunaan lain. Di dalam entri Jida yang terdahulu ada Jida tulis mengenai Basic H >> Basic H Shaklee Mencuci Secara SemulaJadi Dan Selamat.

Ok, bagi anda yang berminat untuk mendapatkan Basic H, bolehlah terus menghubungi Jida dengan menekan nombor di bawah ini.

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

>>Terus ke Whatsapp 

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Untuk pembelian Basic H Shaklee menggunakan kad kredit/ kad debit, anda boleh menekan ikon dibawah ini.

beli sekarang

Kawasan COD : Kg. Bukit Changgang, Kg. Labohan Dagang, Olak Lempit, Pekan Banting, Langat Murni, Masjid KLIA & Dengkil

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

(Visited 98 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

One thought on “Sanitizer Serbaguna Yang Bagus Untuk Elak HMFD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!