Ikhtiar Untuk Mengatasi Masalah Buah Pinggang Agar Hidup Lebih Cergas Dan Sihat

Buah pinggang adalah organ-organ yang amat menakjubkan. Buah pinggang berfungsi untuk menapis darah daripada bahan-bahan buangan dan cecair yang berlebihan, yang kedua-duanya akan dikeluarkan sebagai air kencing.

Nephrotic syndrome

Apabila buah pinggang tidak mampu menapis secara normal, pengumpulan cecair dan bahan-bahan buangan akan berlaku dan membahayakan badan manusia.

Bagaimana untuk menjaga kesihatan buah pinggang agar sentiasa sihat dan dapat berfungsi dengan lebih baik?

Makan secara sihat

Sekiranya anda pesakit diabetes, anda seharusnya menjaga keseimbangan pemakanan. Anda boleh mengamalkan diet seperti biasa tetapi utamakan kawalan pengambilan karbohidrat dan juga lemak.

Seandainya anda telah mengalami kegagalan buah pinggang, anda perlu mengawal pengambilan protein, natrium, potassium dan fosforus mengikut pelan pemakanan oleh doktor atau pakar pemakanan anda.

Selain itu, anda juga boleh mengamalkan supplemen tambahan seperti Vivix.

Vivix, suplemen kesihatan semulajadi yang baik untuk kesihatan keseluruhan.

Ada suatu bahan dalam Vivix yang dikenali sebagai resveratrol. Resveratrol adalah sejenis antioksida – polifenol, yang didapati pada tumbuhan, buah-buahan, bijian dan kekacang. Kulit anggur merah mengandungi konsentrasi resveratrol yang paling tinggi.

ikhtiar untuk buah pinggang

Resveratrol bertindak sebagai ‘sistem imunisasi’ untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria.

Kajian mengenai resveratrol telah diterbitkan di dalam lebih 2000 jurnal dan kajian penerbitan antaranya oleh University Harvard, National Institute of Aging, National Cancer Institute dan National Cancer Institute of Science, termasuk beberapa kajian di antaranya:

  • Merencatkan gen kanser
  • Keupayaan menterbalikkan kesilapan DNA
  • Keupayaan sebagai anti kanser

Bagaimana Vivix Bantu Mengatasi Masalah Sakit Buah Pinggang

Terdapat 2 faktor yang kerap dikaitkan dengan penyakit buah pinggang iaitu

  1. Keradangan sistemik
  2. Tekanan oksidatif: ketidakseimbangan antara pengeluaran radikal bebas dan kapasiti antioksidan. Umpama tekanan oksidatif adalah seperti paku yang terbiar dan berkarat dengan sendirinya. Semakin lama karat akan melemahkan paku. Begitulah dengan buah pinggang. Tekanan oksidatif menyebabkan tisu buah pinggang semakin lemah dan ini dikaitkan dengan masalah buah pinggang.

Bagaimana resveratrol membantu mengurangkan keradangan dan tekanan oksidatif pada penyakit buah pinggang

Resveratrol dalam banyak kajian telah menunjukkan kesan yang baik termasuk:

  • Berperanan sebagai anti radang
  • Membantu meningkatkan pengeluaran enzim antioksidan.

Secara spesifiknya, Vivix dan resveratrol dapat membantu pesakit buah pinggang melalui 7 cara:

  1. Antioksidan: mengurangkan tekanan oksidatif pada sel nepron buah pinggang dan mengelakkan berlaku kerosakan yang lebih teruk pada saraf buah pinggang.
  2. Meningkatkan struktur dan bentuk buah pinggang yang normal
  3. Mengurangkan penggumpalan platlet pada buah pinggang
  4. Mengembangkan salur darah pada buah pinggang
  5. Mengurangkan proses lipid peroksida.
  6. Mengurangkan kematian sel saraf buah pinggang
  7. Memberikan tenaga pada sel sekaligus pesakit buah pinggang akan merasa bertenaga.

Credit : Sumber

Selepas 21 hari ambil Vivix, Paras Creatinine turun, paras gula dan laim-lain normal.

testimoni vivix buah pinggang

“Cik Neida, saya nak kongsi kegembiraan saya hasil penggunaan Vivix bermula 2 September hingga 13 Oktober 2016. Baru-baru ni saya buat ritine blood test. Now creatinine saya menurun daripada 1189 ke 558. Alhamdulillah, satu penurunan yang mendadak dengan izin Allah jua. Saya masih lagi meneruskan pengambilan sehingga kini. Mudahan semakin sihat.. Amin.

Semua dah semakin baik. Gula normal, potasium normal, kolestrol pun normal.

Bacaan Kreatinin turun dari 1000++ ke 100

ikhtiar untuk buah pinggang

Alhamdulillah, ini semuanya kuasa Allah. Kita berikhtiar dan Allah yang menentukannya.

** Namun, perlu diingatkan disini, Vivix TIDAK membantu merawat masalah buah pinggang, tetapi pengambilan Vivix adalah antara IKHTIAR TERBAIK untuk menjaga kesihatan buah pinggang kita. ROSAKNYA TIADA BERGANTI.

Harga Vivix Shaklee:

Bersesuaian dengan kesannya yang memberi pelbagai manfaat selepas pengambilan, harga Vivix Shaklee adalah RM475 sebotol. Apalah sangat nilai wang yang dilabur berbanding kesihatan orang yang tersayang. Kita disuruh berikhtiar selagi mana ada usaha.

Tapi, kalau nak dapat harga lebih murah, korang bolehlah pertimbangkan untuk join ahli Shaklee. Jangan risau, ahli tak semestinya kena menjual, join untuk makan sendiri pun dah cukup berbaloi, dapat nikmati harga ahli yang jauh lebih murah dan dapat consultation seumur hidup daripada saya.

Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda akan dapat :-

  1. FREE Membership
  2. FREE Postage
  3. Cash Back/ Bonus yang akan dibayar bulan berikutnya.

Cepat-cepat hubungi Jida di 013-6691930 hari ini. Jangan sampai tahap kesihatan anda dan orang yang anda sayang menjadi semakin teruk pula. Menyesal kemudian tiada gunanya.

Kini, lebih mudah sekali nak order secara online, hanya klik pada “ORDER NOW” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee.

order-now-esellBerkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Pengedar Shaklee Kawasan Banting, Dengkil & Sepang

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin

(Visited 49 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!