Ikhtiar yang Boleh Dilakukan Untuk Berhenti Merokok

Assalamualaikum w.b.t

Dalam setahun rasanya lebih dari 2 atau 3 kali harga rokok naik. Tapi, jumlah perokok tidak pula turun dengan kenaikan harga rokok tersebut. Sebenarnya, masalah ketagihan merokok ini bukan sahaja melibatkan wang ringgit, malah kesihatan si perokok dan orang yang berada disekelilingnya juga akan memberi kesan.

no-cigar

Pada kotak rokok itu sendiri sudah tertera gambar-gambar yang menakutkan akibat daripada perbuatan merokok. Orang yang berada di sekitar perokok dipanggil perokok pasif. Perokok pasif adalah orang yang dipaksa menyedut asap rokok basi yang datang dari perokok. Kepekatan bahan kimia beracun yang terkandung dalam asap rokok basi adalah lebih jika dibandingkan dengan kepekatan asap disedut oleh perokok secara aktif. Anak-anak yang didedahkan pada asap rokok ini mengalami risiko lebih tinggi untuk mengalami pelbagai masalah kesihatan. Mereka cenderung untuk mengalami masalah seperti batuk, asma serta jangkitan paru-paru dan telinga. Sanggupkah anda wahai perokok melihat anak-anak dan keluarga yang dikasihi menerima akibat daripada perbuatan anda. Nauzubillah.

Bagaimanakah caranya anda hendak berhenti merokok? Cadangan saya, cubalah berikhtiar dengan Vivix daripada Shaklee.

vivix poster

Bagaimana Vivix Shaklee memulihkan DNA seorang perokok tegar?

Secara ringkasnya, Vivix Shaklee bertindak dengan cara memulihkan semula struktur DNA dan seterusnya membantu menghasilkan sel-sel yang lebih sihat. Sel-sel yang telah rosak akan dibaiki. Jika anda seorang perokok yang mengidap kanser, vivix membantu membaiki sel-sel kanser ini dengan cara membaiki struktur DNA sel tersebut.
Lihat sahaja testimoni di bawah.
testimoni-berhenti-merokok-dengan-vivix
Puan ini menceritakan tentang ibunya yang merupakan seorang perokok tegar sejak daripada usia belasan tahun lagi. Suatu hari, Puan Izan telah menghadiahkan Vivix kepada ibu tersayang. Selang seminggu, ibu kepada Puan Izan call dan memberitahu yang dia dah tak boleh hisap rokok sebab dia terasa rokok itu pahit macam hempedu. Alhamdulilah, niat baik Puan Izan untuk melihat ibunya berhenti merokok telah tercapai malah selera makan ibunya juga semakin bertambah.
Di samping itu juga, bapa mertuanya yang menderita kencing manis juga telah mengalami perubahan ketara dengan pangambilan Vivix. 
Semuanya adalah dengan izin daripada Allah S.W.T belaka, tetapi kita sebagai manusia perlulah berusaha dan berikhtiar untuk menyelesaikan masalah.
SIGNATURE RUZIDAH COM-SMALL
(Visited 476 times, 2 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!