Kebaikan Mengambil Minyak Ikan Semasa Hamil

Assalamualaikum w.b.t

Ada ibu-ibu mengamalkan pengambilan minyak ikan semasa hamil. Apakah kebaikan minyak ikan kepada diri si ibu hamil? Apa pula kebaikannya berbanding vitamin lain?

minyak-ikan-hamil

Minyak ikan merupakan sumber tenaga utama Omega-3. Selain boleh menurunkan kadar kolestrol darah dan mengurangkan risiko mendapat penyakit jantung, ia juga mampu menggalakan pertumbuhan sel-sel otak bayi semasa di dalam kandungan sehinggalah akil baligh.

Minyak ikan bukan sahaja mengandungi Omega-3 malah turut mengandungi eikosapentaenoat (EPA) dan dakosaheksaenoat (DHA) yang penting untuk pembentukan sel-sel saraf otak bayi. Oleh itu dapat disimpulkan bahawa dengan mengamalkan pengambilan minyak ikan semasa hamil, ibu mempunyai peluang untuk memastikan bayi yang bakal dilahirkan sihat dan cerdas.

Ibu-ibu boleh mengetahui kelebihan minyak ikan secara lanjut di sini.

 

(Visited 368 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!