Kebaikan Minyak Ikan Omega Guard Kepada Seorang Ibu

Salah satu sifat seorang ibu yang penyayang adalah dia akan mendahulukan keluarganya dalam apa-apapun sehinggakan keperluan dirinya sendiri tidak diambil kira.

Samaada ibu itu bekerjaya atau tidak, anda merupakan orang terpenting dalam keluarga selain daripada suami. Oleh kerana itu, ibu seharusnya turut menjaga keperluan kesihatan diri agar sentiasa cergas dan bertenaga dalam menguruskan hal rumah tangga.

Mother baby

Kebaikan Minyak Ikan ( Omega Guard ) Untuk Ibu

Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dalam Omega Guard) dengan perkembangan minda kanak-kanak. Sebenarnya Omega Guard ni sangat banyak fungsi dia especially utk ibu-ibu yang superbizi nih. Antaranya ialah :-

1. Meningkatkan fungsi GREY MATTER.

Grey matter adalah komponen otak yang utama, yang berfungsi menghantar signal kepada saraf-saraf yang lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian KEGEMBIRAAN.

Jadi kalau ibu-ibu asyik sedih-sedih dan murung, cuba amalkan Omega Guard ye!

2. Mengatasi Masalah SUKAR NAK MENDISIPLINKAN DIRI.

Dalam satu kajian yg diterbitkan oleh Neuroendocrinol Letter membuktikan bahawa masalah disiplin, ketidakjujuran, malah kecenderungan nak buat benda tidak elok berkaitan dgn kekurangan serum Omega-3 dalam otak.

Yang ni mungkin ibu-ibu sendiri boleh perasan perangai sendiri. Jadi kalau rasa-rasa tabiat buruk seperti diatas mula menguasai diri, eloklah amalkan pengambilan Omega Guard secara konsisten.

3. Dapat menangani masalah Stress.

Tidak dinafikan tugas seorang ibu sentiasa sibuk dengan bermacam aktiviti seharian. Bermula daripada pagi sehinggalah membawa ke malam, kadang-kadang kerjanya tidak pernah habis. Bila badan penat dan tidak cukup rehat inilah boleh mendorong kepada masalah stress dan tekanan perasaan.

Jurnal Biology Pshyciatry menerbitkan satu kajian bahawa orang yg mengalami tekanan perasaan mengalami kekurangan omega 3 dalam otak.

Jadi kalau asyik STRESS, ibu boleh amalkan Omega Guard bersama B Complex.

Order omega guard shaklee disini

4. Memudahkan pembelajaran benda baru.

Jangan ingat bila jadi ibu tidak perlu lagi belajar benda baru. Dalam kerjaya atau kehidupan pasti ada sahaja benda baru yang ibu akan belajar.

Sebagai contoh wahm(work-at-home-mom) macam Jida pun banyak benda yang Jida sentiasa cari dan belajar. Belajar bagaimana cara setup blog, bagaimana blog nak ranking di google, bagaimana nak market di FB. Semuanya tu daripada zero kena belajar. Walaupun kita ni dah pangkat mak-mak, tapi proses pembelajaran tak kan pernah habis.

Terdapat banyak kajian yg membuktikan kekurangan Omega 3 berkaitan dgn masalah susah nak ingat terutama benda-benda yang dipelajari. Jadi kalau nak cepat tangkap dan cepat ingat, amalkan Omega Guard ye.

Bulan ni kan promo Omega… Pastikan korang borong utk diri sendiri. Sebotol tu guna sebulan je tau kalo amik ikut dos. Tu baru kita sorang. Belum lagi suami dan anak-anak.

Untuk mak ayah jangan lupa juga. Penyakit nyanyuk pun dikaitkan dgn kekurangan Omega-3 juga tau. Sama-sama kita jaga ahli keluarga kita.

Dan kalo nak tau, masalah-masalah mental macam perasaan agresif, suka buat jenayah, fidofilia semua tu ada kaitan dgn kekurangan Omega-3.

Banyak kan manfaat Omega Guard ni? Bukan ibu mengandung dan anak-anak kecil je perlu. Satu keluarga pun patut ambik.

Sekiranya anda ingin mendapatkan Omega Guard untuk manfaat-manfaat di atas, jangan segan-segan untuk menghubungi Jida di talian berikut. InshaAllah, Jida akan cuba membantu anda.

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [ ID : 933174 ]

013-6691930

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Kawasan COD : Kg. Bukit Changgang, Kg. Labohan Dagang, Olak Lempit, Pekan Banting, Langat Murni, Masjid KLIA & Dengkil

(Visited 56 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!