Kebaikan Si Bawang Putih- Garlic Complex sebagai Antibiotik

Ini bukan cerita si bawang putih dan bawang merah, sinetron Indonesia yang pernah ngetop satu ketika dahulu. Ini adalah cerita Shaklee Garlic Complex yang dipercayai dan diamalkan oleh ramai orang disebabkan keberkesanannya.

Bukan setakat digunakan dalam masakan kita sehari-hari, bawang putih juga terkenal sebagai antibiotik semulajadi yang berguna untuk manusia. Malah, masyarakat Korea mengamalkan memakan bawang putih mentah-mentah sebagai makanan kesihatan mereka. Hebatkan?  Secara peribadi, maaf lah Jida memang tak lalu nak makan sebiji-biji macam tu. Tak sanggup den nak telan. Maka, alternatifnya Shaklee telah mengeluarkan produk yang dinamakan sebagai Garlic Complex untuk memberikan fungsi yang sama kepada penggunanya.

garlic-bawang-putih

Kelebihan Garlic  Shaklee berbanding jenama yang lain

  • Bawang putih yang dipilih adalah yang ditanam secara organik di California, USA. Ia tak disembur dengan bahan perosak dan dipilih dari jenis yang berkualiti.
  • Secara klinikal, ia diproses tanpa haba untuk kekalkan satu bahan hebat dalam Garlic iaitu Allicin aktif.
  • Garlic Shaklee juga ada ditambah dengan 2 ekstrak herba iaitu Rosemary dan Spearmint
  • Setiap 2 tablet Garlic Shaklee bekalkan 1000mg ekstrak Garlic tulen yang menyamai 2 ulas garlic segar.

Apa kata pengguna yang mengambil vitamin Garlic ?

Testimoni 1 : TEKANAN DARAH TERKAWAL

testimoni garlic 1

Saje nak share.. Abah saya memang hepi bila makan GARLIC ni tekanan darah die dah cantik. Sebelum ni tekanan darah dia dah cantik..

Sebelum ini tekanan darah tinggi…

TESTIMONI 2 : SURUTKAN BENGKAK GUSItestimoni garlic 3Saya mengalami bengkak gusi Khamis lepas. Gigi bongsu naik sakiitnya hehe pepaham je la kan. Saya pulak baru sembuh dari bengkak susu. Jadi, tak tahan saya garlic sebiji pagi dan malam. Alhamdulilah dah boleh rapatkan mulut bila gigi bersentuhan dgn gusi yg bengkak ni. Memang terasa surutnya tp sbenarnya kena ambil antibiotik hehe. saya ambil aje antibiotik semulajadi ini. Jadi lepas ni, sesape yg bengkak gusi blh cuba ya!

TESTIMONI 3 : BEBAS DARI MASALAH KEGATALAN

testimoni garlic 2

Ni testimoni saya sendiri..lebih kurang 2 bulan lalu badan saya naik biji2 gatal macam ni. Bila tunjuk kat arwah mama dan ayah diaorang cakap kelopak garam..Ada sepupu saya pula cakap ‘angin meroyan’ lepas bersalin..ntah mana datangnya angin meroyan pun tak tau..hehe..tapi ayah usaha juga jumpa bidan kampung minta penawar..hilang la kejap..tapi gatal-gatal ni naik balik almost everyday..seluruh badan..if panas je abis la..gatalnya tak tau nak cakap ..macam kera kena luku kot..gitu la nak digambarkan betapa siksa time tu..ubat??tak payah cakap la..dh berabis duit asyik beli krim gatal..mkn ubat gatal la dan macam2 lagi..hari2 mandi dgn dettol..basuh baju pun guna dettol..tp last2 terbaca yg garlic ni antikulat dan juga antibodi so saya pun try la mkn kan..Alhamdulilah gatal tu dah semakin surut  dari hari ke hari.. so now saya dh ‘bebas’ dari semua ‘kegatalan’ tu..syukur.. 🙂

Alhamdulilah, produk bagus, InshaAllah akan memberikan kesan yang bagus kepada penggunanya. Malah untuk ibu-ibu hamil yang mengalami masalah keputihan juga boleh mengambil Garlic untuk mengatasi masalah tersebut.

Untuk makluman, sebotol Garlic Shaklee hanya berharga RM47.50 dan mengandungi 60 biji. Sebotol boleh tahan untuk 1-2 bulan penggunaan. Jimat bukan?

Sebarang pertanyaan, boleh hubungi nombor di bawah ya.

  • RUZIDAH ABDULLAH (933174)
  • 0136691930
(Visited 500 times, 5 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

2 thoughts on “Kebaikan Si Bawang Putih- Garlic Complex sebagai Antibiotik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!