Kelebihan dan Fungsi Alfalfa Complex Shaklee

Tahukah anda yang Alfalfa ni mempunyai 1001 khasiat, dan disebabkan itu lah ia digelar raja segala tumbuhan. Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi Vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.

alfalfa-shaklee

KANDUNGAN ALFALFA

  • Vitamin A – untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan; menggalakkan pertumbuhan sel; menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan.
  • Vitamin E – melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara; kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot; memperbaiki fungsi imun; menguatkan otot di dalam badan; membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah; membantu fokus mata.
  • Vitamin U – menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik.
  • Vitamin B6 – membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak; menggalakkankesihatan saraf dan kulit; membantu mengurangkan loya.
  • Vitamin K – penting bagi pembekuan darah; penting dalam fungsi hati; menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur.
  • Vitamin D – mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlukan untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat.

MINERAL yang ditemui dalam Alfalfa:

  • Kalsium – membina dan mengekalkan tulang dan gigi; membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan; mengawal rentak jantung, melegakan saraf.
  • Zat Besi – diperlukan dalam pembinaan hemoglobin; membantu pengangkutan oksigen di dalam darah.
    Kalium – perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim; juga untuk digests lemak.
  • Fosforus – diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.
  • Klorin (klorida) – elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.
  • Sodium – mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.
  • Silikon Magnesium – membantu badan untuk menangani sembelit, ketahanan saraf; melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.

KEBAIKAN ALFALFA

  1. Merawat gangguan pencernaan
  2. Mengawal kolestrol dalam darah
  3. Menghapuskan kolestrol buruk ‘LDL’ dari tubuh
  4. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
  5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
  6. Mencegah edema – Pengumpulan air dalam badan
  7. Mengurangkan simptom menopous
  8. Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
  9. Merawat masalah sembelit
  10. Menyahkan toksik dalam tubuh
  11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
  12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
  13. Membantu masalah penghadaman
  14. Membantu memperbanyakkan susu ibu
  15. Mengurangkan masalah pundi kencing
  16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
  17. Meningkatkan kesihatan prostat
  18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
  19. Menghangatkan hubungan suami isteri
  20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

SIAPA YANG MEMERLUKAN ALFALFA COMPLEX?

  • Individu yang mengalami gout
  • Individu yang mengalami ekzema
  • Ibu menyusu yang ingin memperbanyakkan susu badan
  • Individu yang mengalami masalah sembelit
  • Individu yang mengalami masalah keintiman
  • Individu yang mengalami masalah keputihan
  • Individu yang mengalami masalah kolestrol yang tinggi.

Lihat sahaja testimoni-testimoni mereka yang telah mengamalkan Alfalfa Complex. Alhamdulilah, kesan daripada pengambilan adalah sangat membantu menyelesaikan pelbagai masalah. Antaranya seperti:-

TESTIMONI 1 – Masalah BAU BADAN hilang.

testimoni alfalfa

Testimoni yang saya dapat hari ni adalah kenalan saya yang ada masalah bau badan. Setiap kali berpeluh walaupon sikit bau badan dia tidak menyenangkan. Saya syorkan dia makan Alfalfa Complex dari Shaklee..Alhamdulilah, hampir seminggu makan dgn cara yang disarankan..hari ni dia perasan yang badan dia dah tak berbau walaupun berpeluh..saya duduk sebelah dia pon mmg xda bau yang selalu saya bau..hanya tinggal bau peluh yang biasa..tiada lagi bau badan yang kuat..dia sgt la happy sebab ayah dia pernah kata takda cara lain kena mandi bunga ja ni ..hihi..Tak sangka dengan cepat dia berkesan.

Klik Sini Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Cara Mengatasi Bau Badan.

TESTIMONI 2 – KACIP FATIMAH MODEN

testimoni alfalfa2

Sharing about Alfalfa

Specialnya Alfalfa selain daripada membantu menghasilkan susu, keputihan, untuk detoks,..satu g yang special..ehem..ehem..bila ‘bersama’ suami..seperti pengantin baru..saya dah amalkan alfalfa dekat dua bulan lepas bersalin anak ke-3..masa bersam dengan en hubby..dia kata macam br mula2 kawin..saya rasa u all boleh faham kan..;). So, apalagi kawan SGL..bulan ini promosi ALFAFA..meh la kita sesama mengetatkan apa yang longgar..hahahah..

TESTIMONI 3 – Masalah ASTHMA dapat di atasi

testimoni alfalfa3

Salam sy nak share testimoni emak saya sendiri yang mengalami athma(sempot) selepas mengamalkan alfalfa..kalau dulu hari2 mak kna makan ubat sempot tp kini sejak mengamalkan alfalfa mak da tak perlu lagi makan ubat sempot. Kini mak lebih bertenaga. Alhamdulillah…tq.

TESTIMONI 4 – KEPUTIHAN semakin berkurangan

testimoni alfalfa4

Hai semua..saya nak share tentang produk Shaklee nih…saya alami keputihan yang agak dasyat sbb utama kata doktor maybe sbb terlalu penat dan stress, maklumlah saya pelajar pada masa tu. Doktor bagi ubat dan nasihatkan saya ambik supliment. Saya makan ubat yang doktor bagi tak ok jgk..saya cari jugak supliment apa nak makan..last2 ada kawan saya syorkan alfalfa nih..jadi saya beli dan cuba amalkan..Alhamdulilah.. sekarang keputihan dah kurang sangat dan maybe kalo terus diamalkan akan selesailah masalah saya ni…lepas ni saya nak ESP plak untuk gastrik saya..kan puasa dah nak dekat..ok..itu aje yg saya nak kongsi..bye..

Berminat untuk tahu lebih lanjut, boleh hubungi saya, Jida di talian 013-6691930. Insha Allah, saya akan cuba membantu anda.

Untuk membuat pembelian secara online , sila klik sini ya!

order-now-esellBerkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

(Visited 8,416 times, 219 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

One thought on “Kelebihan dan Fungsi Alfalfa Complex Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!