Kelebihan dan Keistimewaan Anggur Muscadine

Hari ini, saya nak ceritakan pula mengenai kehebatan dan keistimewaan anggur Muscadine yang merupakan salah satu ramuan yang terkandung dalam pembuatan Vivix. anggur muscadine_shaklee hebat1- Anggur muscadine tumbuh semulajadi ditempat yang panas dan lembab berlainan dengan anggur lain yang memerlukan tempat sejuk dan dingin.

2- Ia dikenali sebagai ‘super grapes'(anggur bersaiz besar) kerana saiznya yang boleh membesar sebesar BOLA GOLF!

3- Anggur muscadine mempunyai kulit yang keras dan tebal berbeza dengan anggur biasa yang mempunyai kulit yang lembut dan nipis .

4- Anggur muscadine tidak perlu di sembur dengan air dan bahan kimia kerana anggur muscadine boleh menahan suhu panas dan mampu melindungi dirinya dari bakteria dan fungus.

5- Anggur biasa mempunyai standard 19 pasang kromosom , anggur muscadin mempunyai 20 pasang lebih 1 kromosom daripada biasa yang menjadikannya lebih tahan lasak dan mampu merawat dirinya apabila diserang serangga dan burung.

6- Bukan itu sahaja kerana ia merupakan satu-satunya anggur yang tidak memerlukan semburan racun perosak !

7- Menurut Brunswick Biomedical Laboratories of Wareham , Massachusetts pada tahun 2003 , anggur muscadine mempunyai kandungan ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity ) yang tertinggi antara yang mereka pernah kaji.

8- Enam hingga lapan kali ganda lebih tinggi berbanding bluberries. Kaya dengan antioksidan yang dikenali sebagai Oligomeric Proanthocyanidins(OPC). OPC dikatakan mempunyai kuasa antioksida yang lebih kuat berbanding vitamin C dan vitamin E.

9- Ia mempunyai kadar RESVERATROL 6 kali lebih tinggi dari anggur merah. Ia satu-satunya anggur yang mengandungi Ellagic Acid – antikanser dan antiradang.

Bukan sebarang anggur tau yang Shaklee pilih untuk dirumuskan dalam pembuatan Vivix. Dikatakan sebiji anggur Muscadine boleh mencecah sehingga RM100 sebiji. Wow! Speechless…

Tapi tak pe, ada cara untuk dapatkan khasiat yang terdapat dalam anggur Muscadine. Bagaimana? Tentulah dengan mendapatkan sebotol Vivix.

Istimewa untuk bulan ini, Shaklee bagi best price untuk Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda akan dapat :-

  1. FREE Membership
  2. FREE Postage
  3. Cash Back/ Bonus yang akan dibayar bulan berikutnya.
  4. Diskaun 5% untuk pembelian 2 Botol ( YES Twin Pack)

Untuk pembelian secara online, boleh terus klik sini ya!

order-now-esell

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

(Visited 752 times, 3 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

One thought on “Kelebihan dan Keistimewaan Anggur Muscadine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!