Kelebihan Krim Malam Advanced Renewal Night Cream

Memakai krim malam sebelum tidur ada kebaikan dan keistimewaannya. Lebih-lebih lagi bila usia sudah menjengah 30-an. Apabila usia menginjak ke angka 30-an, kulit anda mulai menunjukkan tanda-tanda penuaan(skin aging).

Contohnya, seperti kekenyalan pada kulit wajah semakin berkurang, kulit kusam dan munculnya garis-garis halus. Semua tanda ini sebenarnya dialami oleh semua orang, namun lebih ketara terjadi pada wanita.

tanda tanda penuaan
Tanda-tanda penuaan pada kulit wajah wanita

Oleh sebab itulah, wanita 30 tahun ke atas digalakkan untuk mengambil krim malam sebagai penjagaan tambahan kepada kulit anda.

Krim malam mempunyai fungsi yang jauh lebih utama dalam mengekalkan kecantikan kulit, sama pentingnya dengan krim siang yang peranan nya lebih tertumpu kepada membekalkan kelembapan berterusan serta perlindungan dari sinar UV yang menggelapkan kulit.

Cara Memakai Krim Malam Yang Betul

  • Bersihkan wajah terlebih dahulu untuk menyingkirkan minyak dan kotoran supaya krim malam dapat meresap secara maksima. Anda boleh membersihkan muka dengan menggunakan Pencuci Muka Youth Lominous Gel Oil dan kemudian diikuti dengan pengguna toner untuk tujuan double-cleansing.
  •  Sapukan krim malam kira-kira 30 minit sebelum anda tidur agar ia dapat meresap ke dalam kulit dan bukannya menempel pada bantal.
  • Teknik sapuan

Anda disarankan untuk menyapukan krim malam secara nipis dan tidak terlalu tebal. Sapukan secara rata pada seluruh wajah.

  • Hindari bahagian tertentu

Terdapat sesetengah bahagian pada wajah yang tidak digalakkan untuk disapu krim malam. Antaranya ialah di bahgian bawah mata, lipatan hidung, sudut bibir dan juga lipatan bawah bibir kerana bahagian tersebut mempunyai kulit yang agak nipis dan mudah mengalami pengelupasan.

area yang perlu elakkan sapu krim

  • Bersihkan wajah pada setiap pagi

Setelah bangun dari tidur, anda perlu mencuci wajah dan membuang sisa- sisa krim malam agar ia tidak bercampur dengan krim siang yang bakal anda gunakan. Gunakan pembersih atau pencuci wajah.

Semasa tidur, kita berada dalam keadaan rehat secukupnya dan bebas stress. Maka kulit juga berada dalam keadaan bersedia untuk menyerap segala vitamin yang terkandung dalam krim secara optimum, menembus jauh ke dalam agar mampu bertindak lebih efektif dalam menangani tanda-tanda penuaan, memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit yang rosak agar kulit menjadi lebih muda remaja.

 

Krim Malam Yang Sesuai Untuk Semua.

Di sini Jida nak perkenalkan kepada anda krim malam organik yang menjadi pilihan ramai wanita kini. Krim malam ini dikenali sebagai Advanced Renewal Night Cream. 

advanced renewal night cream

Krim Malam Shaklee, Kenapa ramai yang sukakannya?

Inilah kelebihan dan keistimewaan yang boleh diperolehi daripada Youth Advanced Renewal Night Cream.

  • Menggalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa tidur
  • Membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin
  • Membuatkan kulit kelihatan lebih muda, licin dan cerah
  • Kelembapan kulit dari luar kedalam insyaallah dikembalikan. Kulit nampak lebih sihat.

Berikut adalah merupakan bahan utama yang digunakan di dalam produk YOUTH Advanced Renewal Night Cream dimana hanya bahan berkualiti dan bermutu tinggi sahaja yang digunakan.

 

1. Lotus Japonicus

bhn youth lotus japonicus

2.Schisandra Chinensis Fruit Extract

bhn youth schisandra

3.Vital Repair+ Complex

bhn youth vital repair

Bestkan bahan-bahan yang digunakan ni. Hanya yang semulajadi dan terbaik sahaja yang dipilih untuk menghasilkan krim malam ini. Oleh itu, jadikanlah rutin sebelum tidur sapu krim malam ni dulu. Barulah dapat kulit yang sihat, cantik dan lembut je.

Siapa yang tak teruja bila ada produk yang bebas dari 1500 bahan kimia berbahaya? Jom kita pilih untuk cantik dengan cara yang lebih selamat dan berkesan. Cepat-cepat hubungi Jida hari ini untuk order.

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

>>Terus ke Whatsapp Klik Sini >> 

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Kawasan COD : Kg. Bukit Changgang, Kg. Labohan Dagang, Olak Lempit, Pekan Banting, Langat Murni, Masjid KLIA & Dengkil

(Visited 241 times, 2 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!