Kelebihan Performance Drink Shaklee

Pagi ni saya nak review mengenai Performance Drink. Kalau bulan puasa, tak de air lain yang kami minum. Air Performance Drink (PD) ni lah minuman kegemaran kami  saat berbuka.

Performance Drink ni minuman tanpa gula, tanpa pewarna..natural dari extract oren. Rasanya menyegarkan. Sampai ke tekak rasa segar sangat dan sangat membantu dalam mengembalikan tenaga untuk beribadah pula malam nanti.

performance drink

Kelebihan dan Keistimewaan Performance Drink

  • Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonic.
  • Ia bukan milk booster (minuman penambah susu), sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
  • Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karborhidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa mengganggu kestabilan gula dalam darah.
  •  Fungsinya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu.
  • Ia bukan sahaja untuk ibu menyusu/ mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Kanak-kanak demam pun adalah elok untuk minum Performance Drink ni sebab ia boleh mencegah dehydration semasa demam.

Golongan yang sesuai mengambil Performance Drink.

  1. Mereka yang aktif bersukan.
  2. Mereka yang berpuasa ( diambil semasa sahur dan berbuka).
  3. Mereka yang menghidap gout.
  4. Ibu yang menyusukan anak.
  5. Ibu hamil yang mengalami muntah kronik (terutama muntah air) akibat daripada morning sickness, dan tiada selera makan.
  6. Mereka yang kurang minum air.
  7. Mereka yang kerap sakit kepala.
  8. Bila rasa nak demam, atau sedang demam.
  9. Kanak-kanak yang demam.
  10. Menggantikan minuman ringan terutama yang berkarbonat.

Khasiatnya memang terbaek! Tambahan waktu musim panas atau bulan puasa, memang wajib ada dalam setiap rumah. Ala-ala air isotonik, patutlah Atlet pon suka. Tak percaya? Cuba korang lihat ni.

Performance Drink Di Puncak Dunia Gunung Everest.

pasukan UTM everest dengan PD
Team UTM di temani Performance Drink semasa mendaki Gunung Everest.

Kenapa orang panjat gunung Everest minum ‪Performance Drink‬ ?

Sebabnya ialah Performance Drink‬ kaya dengan garam elektrolit yang diperlukan oleh badan kita

Garam elektrolit boleh berkurangan daripada badan jika kita buat aktiviti fizikal lasak seperti bersukan, mengembara, mendaki gunung, muntah-muntah dan cirit birit

Minum air kosong semata-mata tidak mampu untuk mengembalikan garam elektrolit. Banyak tenaga diperlukan lebih-lebih lagi cuaca sebegini.

Biasanya, orang yang aktif bersukan seperti berlari dan cycling suka mengambil minuman isotonic untuk mencegah dehydration. Oleh kerana Performance Drink pun bertindak seperti itu, maka amat sesuailah untuk orang yang menggemari aktiviti luar sebegini untuk mendapatkannya. Malah, ianya adalah lebih sihat tanpa pewarna dan perisa tiruan.

Dibawah ini adalah testimoni pengguna yang mengamalkan Performance Drink.

Testimoni 1 : Rasa segar dan cergas sewaktu bersukan.

Salam Jumaat semua..semoga sentiasa beroleh keberkatan dari Allah SWT..Dah lama saya nak kongsikan tentang PERFORMANCE DRINK…Hubby saya seorang yang aktif bersukan seperti futsal & badminton…setiap kali bersukan hb selalu rasa penat & bila balik rumah rasa lenguh2 badan..saya pun ambil inisiatif bancuhkan PD untuk hb untuk bekalan semasa sedang bersukan dan terbukti hb rasa segar dan cergas sahaja sepanjang main badminton dan boleh stay di dalam court selama  1 1/2 jam tanpa henti…padahal kawan yang lain dah ganti dah..senang cakap dah pancit..saya juga bekalkan PD  bila hb main futsal feedback beliau juga sama…jadi PD memang best untuk orang bersukan..dan saya juga minum PD sepanjang bulan ramadhan dan saya rasa bertenaga walaupun berpuasa dan menyusukan anak…Just sharing..Sesuatu yang elok amat baik untuk diwar-warkan..TQ.

Alhamdulillah, Performance drink sangat membantu menambah tenaga dalam badan tak kira samaada anda suka bersukan ataupun sedang berpuasa. Berminat untuk mendapatkan Performance anda sendiri. Cepat-cepat hubungi Jida di talian 013-6691930. Konsultasi Eksklusif dan Percuma akan diberikan pada mereka yang menjadi pelanggan Jida. Insha Allah.
Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

                                                            Ruzidah Abdullah [013-6691930]                                                                  Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang                        Kawasan COD : Kg. Bukit Changgang, Kg. Labohan Dagang, Olak Lempit, Pekan Banting, Langat Murni, MAHB KLIA & Dengkil

KLIK LIKE Di Fanpage Saya Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang untuk INFO PERCUMA

(Visited 143 times, 2 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!