Kenapa Saya Mudah Lupa Selepas Bersalin

Sejak dah bersalin 2 kali ni, memang Jida akui, mudah sangat dapat penyakit lupa. Dah buka peti ais, lupa nak ambil apa. Dah parking kereta, lupa pulak pintu kereta dah kunci ke belum. Dah pergi kedai, lupa pula nak ambil baki. Aduh, macam-macam lupa la ada.

Kenapa mak-mak mengandung dan lepas bersalin biasanya mengalami masalah kelupaan yang agak dahsyat?

Urat putus? Rasanya ramai kan ibu-ibu yang mengalami masalah yang sama seperti Jida kan?

Tahu tak semasa mengandung, kolin dari badan emak akan disalur kepada bayi. Begitu juga semasa menyusukan anak. Kolin ni penting untuk sel-sel otak kita ni nak bersambung. Tak cukup kolin, sel otak lambat sikit nak bersambung. Jadinya, respon pun slow sikit la. Sebab itulah, kita mudah sangat jadi pelupa tu.

Kolin juga sangat penting untuk berkembangan otak dan emosi anak yg dikandung dan disusukan. Mengikut Journal of Pediatrics, bayi yang tak dapat kolin yang cukup semasa otaknya sedang berkembang, ia boleh mengganggu perkembangan intelek, memory dan juga emosi, secara kekal.

Oleh itu, ibu-ibu sila dapatkan bekalan kolin secukupnya ok!

Tajamkan minda ibu-ibu dengan Lecithin

Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf.

Soya lecithin merupakan sumber utama kolina.

Lecitin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine. Acethylcholine penting untuk fungsi otak – berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dan lain-lain.

LECITHIN sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease. Lecithin adalah makanan otak dan saraf.

Untuk pembelian secara online Lecithin Shaklee, boleh klik sini ya!

order-now-esell

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

>>Terus ke Whatsapp Klik Sini >> 

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Kawasan COD : Kg. Bukit Changgang, Kg. Labohan Dagang, Olak Lempit, Pekan Banting, Langat Murni, Masjid KLIA & Dengkil

(Visited 71 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!