Makanan Tambahan Untuk Stamina Agar Tidak Cepat Penat Semasa Bersukan

Stamina yang tinggi sangatlah perlu bagi individu yang suka bersukan dan melakukan aktiviti sihat dalam jangka masa yang lama. Apabila kemampuan kita menurun dan hanya dapat melakukan aktiviti sukan yang kita sukai untuk jangkamasa yang singkat, itu bermakna stamina kita juga berkurang.

‘Hai, takkan baru 15 minit main bola dah penat, bang?’

Aduh, begitulah biasanya teguran dari kawan-kawan apabila mereka melihat kita termengah-mengah ditengah padang. Rasa penat betul nak kejar bola tak sama macam masa kita berusia 20an dulu.

Begitulah, dek kerana faktor usia juga boleh menyebabkan stamina berkurang.

Makanan Tambahan Sebagai Alternatif Penambah Stamina.

CoQ-Trol Plus

testimoni coqtrol penjana tenaga

Dahulu ia dikenali sebagai CoQHealth Plus dan pada Januari 2018 ia keluar dengan formulasi baru serta nama baru iaitu CoQ-Trol Plus. CoQ-Trol Plus ni adalah hasil gabungan kebaikan coQ10 dan resveratrol, duo khasiat dalam satu produk gitu.

1) CoQ10:

Kebaikan coQ10 memang sedia banyak. Kalau dalam badan kita, coQ10 ni sebenarnya adalah suatu bahan co-enzim kepada tenaga sel. Bila sebut co-enzim, ia macam booster untuk enzim tu bertindak bagi hasilkan tenaga dalam sel. Bila co-enzim coQ ni banyak, maka lagi senang dan cepat proses untuk hasilkan tenaga dalam sel. Badan kita akan jadi energetik. So, coQ10 sangatlah sinonim dengan energy booster secara umumnya.

Fungsi dan Kebaikan coQ10 Shaklee:

  • Mengekal tenaga berpanjangan
  • Membaiki peredaran darah
  • Baik untuk kesuburan
  • Menajamkan minda
  • Menggalakkan kulit yang cantik
  • Meningkatkan kekuatan otot
  • Menggalakkan penyembuhan luka yang cepat

2) Resveratrol
Kalau sebelum ni, dalam rangkaian produk Shaklee yang ada kandungan resveratrol cuma Vivix saja, sekarang dalam coQ-Trol pun ada ya. Resveratrol famous bukan sebab apa, ia dalam kumpulan polifenol (antioksidan) yang sangat hebat kesannya. Dan biasanya, resveratrol yang didapati daripada sumber semulajadinya memang mahal. Sebab itulah Vivix agak pricy.

Artikel Berkaitan : Berapa Harga Vivix Yang Ramai Orang Dok Guna Tu?

Peranan resveratrol dalam suplemen ini adalah untuk menggalakkan bilangan mitokondria, iaitu tempat di mana tenaga sel dihasilkan. Semakin banyak bilangan mitokondria, maka semakin banyak juga penjana tenaga di dalam sel. Ditambah lagi dengan kebaikan coQ10 Shaklee yang akan boost aktiviti sel hasilkan tenaga selepas itu.

Jadi anda dapat bayangkan tak 2 gandingan hebat ni bekerjasama? Tentulah orang yang amalkannya nanti takde lemau-lemau tapi aktif dan bertenaga selalu. Baca sajalah testimoni dari dua pengguna ini.

Testimoni 1: Masih bertenaga walaupun dah 9 set main badminton.

 

testimoni coqtrol penjana tenaga

Bayangkan saya latihan baminton dari jam 2.00pm – 4.30pm. Main 9 set. Namun masi bertenaga. Kurang penat. Betul-betul ni coQ-Trol Plus memberi tenaga berganda kepada badan kita.

Testimoni 2: Dulu, Lari 2km dah pancit, Sekarang 4km pun Non stop.

testimoni coqtrol penjana tenaga

Sejak makan CoQ-Trol…hasilnya 4km non-stop. Dah 4km baru start pancit dan kena slow down. Ni kalau tak sebab ada appointment satgi ni mau sambung lagi.

Jadi, kalau anda mencari suplemen untuk tenaga, coQ-Trol Shaklee lah pilihan anda yang terbaik.

Hubungi Jida hari ni untuk mendapatkan produk Shaklee anda.

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

>>Terus ke Whatsapp Klik Sini >> 

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Kawasan COD : Kg. Bukit Changgang, Kg. Labohan Dagang, Olak Lempit, Pekan Banting, Langat Murni, Masjid KLIA & Dengkil

Untuk pembelian CoQ-Trol Shaklee menggunakan kad kredit/ kad debit, anda boleh menekan ikon dibawah ini.

Order-Sekarang-300x63

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

(Visited 45 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!