Masalah Kulit Gelap di Dahi dan Leher Semasa Hamil

Dalam tempoh kehamilan, banyak juga perubahan fizikal yang terjadi. Bermula daripada ukuran perut yang membesar, kenaikan berat badan dan juga gangguan kesihatan kulit semasa hamil.

Walaupun sesetengah masalah kulit semasa hamil boleh hilang dengan sendiri, namun ada juga masalah kulit yang perlu ditangani dengan mengambil langkah pencegahan tertentu sebelum ia menjadi semakin teruk dan sukar untuk dirawat.

Memetik dari laman web Baby Centre terdapat satu masalah kulit yang selalu dihadapi oleh ibu mengandung iaitu dikenali sebagai Chloasma (perubahan pigmentasi pada muka dan leher)

Chloasma juga dikenali sebagai “topeng kehamilan”. Ia kelihatan sebagai tompok-tompok gelap pada dahi, pipi dan leher.

Tompok gelap mengandung

Pada wanita yang berkulit gelap, ia muncul sebagai tompok-tompok cerah. Ia disebabkan oleh peningkatan hormon melanin iaitu hormon yang memberi warna gelap pada kulit. Hormon ini melindungi kulit daripada cahaya ultraviolet.

Pendedahan kepada cahaya matahari akan membuatkan tompokan tersebut menjadi lebih gelap dan lebih jelas, oleh itu lindungilah kulit anda dengan krim pelindung matahari dengan SPF15 atau lebih. Pakailah topi apabila anda keluar rumah.

Teringat Jida dengan pengalaman seorang yang ketika mengandung juga mempunyai masalah sebegini. Dua kali dia mengandung, dua kali jugak mukanya jadi seperti bertompok-tompok. Tapi nasib baik selepas bersalin elok balik wajahnya. Cuma ada jugalah kesan sikit-sikit yang tinggal apabila habis berpantang.

Mungkin jika dia rajin amalkan Vitamin C dan minum ESP secara konsisten seperti ibu hamil ini, masalah kulitnya dapat diatasi dengan lebih baik.

Testimoni kulit cantik

Tiada Lagi Selulit, Kulit Pecah dan Kulit Gelap. Muka Semakin Glowing.

Da lama nak share dengan kengkawan. Waktu preggy muka sangat2 hodoh, berbau, leher dan ketiak hitam, selulit hitam2 di peha. Alhamdulillah, perut xda pecah2.

Konsisten makan suplemen Shaklee ni, Alhamdulillah, keyakinan diri bertambah. Muka jadi bersih dan glowing walaupun tak pakai cuci muka. Body jadi mantop, memang terbaik la shaklee..

Alhamdulillah, memang jelas ketara perbezaan wajah sebelum dan selepas Puan Salmeza. Semuanya berlaku apabila dia mengamalkan Vitamin C dan ESP. Cerah berseri sangat wajahnya sekarang.

Anda pun sedang mencari produk yang sesuai, selamat dan berkesan? Ingin mendapat hasil seperti testimoni di atas?

Lekas-lekas hubungi Jida untuk cadangan produk yang sesuai..Inshaallah, Jida akan membantu anda.

Pengedar Vitamin Anda ?

 ?013.6691930
Ruzidah Abdullah (SID : 933174)

(Visited 375 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!