Mata Kabur Akibat Diabetes, Kini Beransur Pulih

Penglihatan yang kabur adalah merupakan tanda-tanda bagi pesakit kencing manis Jenis 2. Anda mungkin pernah mendengar bahawa diabetes menyebabkan masalah mata dan lebih serius lagi boleh membawa kepada buta. Orang yang mempunyai diabetes mempunyai risiko yang lebih tinggi buta daripada orang tanpa diabetes.

mata kabur akibat diabetes

Terdapat beberapa jenis masalah penglihatan yang mungkin dialami oleh pesakit diabetes di antara adalah seperti glaukoma, katarak dan retinopathy. Penjagaan dan rawatan tertentu diperlukan sekiranya anda disahkan mempunyai masalah mata ketika diabetes.

Salah satu usaha untuk mengurangkan tahap diabetes dan mengatasi masalah penglihatan adalah dengan mengamalkan suplemen Vivix.

Bagaimana Vivix Bertindak ?

Penciptaan vivix adalah satu solusi baru dan moden, tetapi masih mengekalkan 3 ciri utama iaitu semulajadi, berkesan dan selamat. Shaklee satu satunya syarikat suplemen yang berjaya mengetengahkan hasil kajian dan penciptaan yang ulung ini.

Vivix terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol yang memberi manfaat kepada pesakit diabetes dengan cara :-

  • Memperlahankan dan mengurangkan sindrom resintansi insulin (Metabolic Syndrome)
  • Mengawal Kepekatan Gula dalam Darah
  • Mengelakkan Kerosakan Mata dan Menggalakkan Penyembuhan Luka dengan Segera
  • Mencegah pembentukan protin Age( Advanced Glycation End Products)

Testimoni di bawah ini adalah merupakan testimoni ibu kepada Puan Norita Idris, yang merupakan seorang pesakit diabetes yang telah menggunakan Vivix untuk mengatasi masalah mata yang dihidapinya.

Mak saya mengidap kencing manis dan bila makanan tidak terkawal, bacaan kandungan gula dalam darahnya mula naik mendadak. Apabila perkara ini berlarutan, penglihatan mak menjadi kabur dan makin kabur. Mak kata, apa yang beliau rasa adalah…matanya menjadi makin kembang dan berair. Apabila hal ini berlaku, maka mak tak boleh melihat dengan baik bertambah buruk lagi mak tidak dapat memandu.

Mak saya tak boleh makan sebarang supplement kerana ia akan menambah burukkan keadaan yang dia lalui. Mungkin disebabkan fungsi buah pinggangnya yang sedikit terjejas akibat kencing manis.

Oleh kerana itu saya hanya berikan mak saya vivix sahaja. Pada mulanya mak makan setengah sudu teh sehari tetapi kerana mak saya selesa dengan vivix, beliau mengambil 2 sudu besar sehari.
Kini saya bekalkan mak saya 2 botol vivix untuk sebulan consume.Dalam masa tak sampai sebulan, penglihatan mak menjadi lebih baik. Mak rasa kedudukan matanya semakin elok dan tidak seperti sebelumnya yang mana ianya mengembang dan berair.

Alhamdulillah, mak saya boleh melihat semula ….tak perlu duduk dekat dengan tv untuk menonton seperti sebelum ini disebabkan matanya yang kabur. Penglihatan mak dah kembali sedia kala. Syukur pada ALLAH atas izinNYA jua. Pengambilan vivix banyak memberi kesan positif pada paras gula dalam darah mak saya serta penglihatannya yang kabur dulu telah pulih sedia kala. Tiada apa yang lebih menggembirakan saya selain kesihatan mak yang baik.

mata kabur diabetes

Tak rugi Puan Norita cuba ikhtiar dengan belikan sebotol Vivix Shaklee untuk ibunya. Dengan mengambil Vivix secara konsisten setiap hari. Alhamdulillah, masalah mata ibunya ini semakin pulih dan bacaan paras gula menunjukkan tanda-tanda positif .

Ini semuanya kuasa Allah. Kita berikhtiar dan Allah yang menentukannya. Tak rugi ya tuan-puan sekalian. Mak ayah kita cuma ada satu. Kalau kita tidak mencari ikhtiar dan penawar untuk mereka, siapa lagi yang mereka boleh harapkan.

Harga Vivix Shaklee:

Bersesuaian dengan kesannya yang memberi pelbagai manfaat selepas pengambilan, harga Vivix Shaklee adalah RM475 sebotol. Jika hendak dibandingkan dengan kos anda melabur dengan membawa ibu bapa anda berulang-alik untuk mendapatkan rawatan di klinik, rasanya mungkin belanja yang perlu dikeluarkan untuk mendapatkan Vivix jauh lebih berbaloi. Sebabnya, bukan setakat dapat membantu mengatasi masalah diabetes mereka, malah tahap kesihatan juga inshaallah lebih baik.

Tapi, kalau nak dapat harga lebih murah, korang bolehlah pertimbangkan untuk join ahli Shaklee. Jangan risau, ahli tak semestinya kena menjual, join untuk makan sendiri pun dah cukup berbaloi, dapat nikmati harga ahli yang jauh lebih murah dan dapat consultation seumur hidup daripada saya.

Istimewa untuk bulan ini, Shaklee bagi best price untuk Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda akan dapat :-

  1. FREE Membership
  2. FREE Postage
  3. Cash Back/ Bonus yang akan dibayar bulan berikutnya.
  4. Diskaun 5% untuk pembelian 2 Botol ( YES Twin Pack)

Jika anda ingin menghadiahkan sebotol Vivix untuk ibu bapa anda dan menjadikan hari-hari tua mereka lebih bermakna, sudah tiba masanya untuk anda menghubungi Jida di 013-6691930. Jangan sampai tahap kesihatan mereka menjadi semakin teruk pula. Menyesal kemudian tiada gunanya.

Kini, lebih mudah sekali nak order secara online, hanya klik pada “ORDER NOW” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee. Happy Shopping!

order-now-esellBerkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Pengedar Shaklee Kawasan Banting, Dengkil & Sepang

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin

(Visited 744 times, 3 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!