Merawat dan mengawal darah tinggi dengan ‘sirap’ Vivix

Kadang-kadang di sebalik kesibukan seharian, kita terleka dari mengambil perhatian tentang kesihatan diri. Bila sudah disahkan mempunyai penyakit darah tinggi disebabkan gaya hidup yang tidak sihat, barulah kita mula risau dengan tahap kesihatan sendiri.

Penyakit darah tinggi kini bukan menyerang orang tua sahaja. Kawan sepejabat Jida, baru berusia awal 30an pun ada yang dah di sahkan oleh doktor mempunyai penyakit ini. Puncanya, kerana terlalu stress dengan kerja! Sampai kat rumah pun masih fikir tentang kerja dan akhirnya memudaratkan kesihatan sendiri.

Tekanan-darah
Gambar Rajah Jantung dan Saluran Darah yang bekerja keras.

Darah tinggi atau Hipertensi merujuk kepada tahap tekanan darah yang meningkat lebih tinggi dari tahap biasa secara kronik. Pesakit yang mempunyai sekurang-kurangnya tiga bacaan tekanan darah yang melebihi 140/90 mmHg semasa berehat dijangka mempunyai keadaan darah tinggi.

Kadar tekanan darah tidak sama sepanjang masa. Ia sering berubah-ubah mengikut keperluan badan anda. Jika tekanan darah anda tinggi, doktor anda akan memeriksa semula tekanan darah anda untuk beberapa kali bagi menentukan kadar tekanan darah anda yang sebenar.

Punca penyakit darah tinggi

Menurut kertas penyelidikan April 2007 yang dihasilkan oleh pakar sains British, penyakit vaskular otak adalah punca tekanan darah tinggi, bukannya penyakit vaskular pada jantung seperti yang dipercayai sebelum ini. Protein yang terdapat pada otak yang dikenali sebagai JAM-1 didapati bertanggungjawab bagi memerangkap sel darah putih yang kemudian menyebabkan keradangan dan menghalang aliran darah, mendorong kepada kekurangan bekalan darah pada otak yang kemudian mengawal tekanan darah dalam badan.

Tanda-tanda dan gejala
  • Selalunya, hypertensi tidak menunjukkan sebarang tanda dan gejala.
  • Kadang-kadang pesakit mungkin mengalami tanda-tanda yang tidak spesifik seperti pening atau sakit kepala.
  • Periksa tekanan darah anda secara berkala di Klinik Kesihatan berdekatan. Doktor akan menasihatkan anda tentang kekerapan untuk memeriksa tekanan darah.

Suplemen yang dicadangkan untuk membantu mengawal dan menurunkan Darah Tinggi.

Darah-tinggi-vivix

Bagaimana VIVIX Shaklee membantu mengatasi tekanan darah tinggi?

Salah satu ramuan di dalam Vivix adalah Polygonum Cuspidatum. Ia juga dikenali sebagai knotweed jepun.

Ia adalah tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia, yang juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah.

Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.

Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti penuaan seperti Resvertrol dan banyak jenis perubatan tradisional cina.

Ahli sains telah banyak melakukan ujian makmal ke atas haiwan untuk menentukan manfaat kesihatan resveratrol.

Kesimpulan dari ujian ini menunjukkan resvertrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan

Testimoni Vivix untuk mengawal tekanan darah tinggi.

Testimoni darah tinggi

Mak saya ada hipertensi. Dia sampai kena warded sebab tiba-tiba kena stroke. Pastu cholestrol level memang hi. Dia selalu penat, stress dalam kerja dan urus rumah. Dahlah saya jauh nak tengok-tengok mak.

In the end, saya bagi Vivix. Paling best tengok muka mak berseri dah. Makcik-makcik cakap kembali muda. Mak cakap, ubat darah tinggi yang banyak sangat tu tak payah makan pun okay. Mak lebih cergas dan sihat. Alhamdulilah, syukur. Vivix sangat perlu dalam keluarga kami.

Demi kesihatan diri sendiri atau orang yang anda sayang, sangat berbaloi-baloi anda mendapatkan Vivix bagi mengawal darah tinggi yang dialami. Jangan sampai dek lambat bertindak, menyesal tak sudah pula nanti.

Call sekarang untuk dapatkan Vivix anda. Biar Jida dan Shaklee bantu anda.

?  013-6691930

?  013-6691930

?  013-6691930

Berminat untuk mendapatkan Vivix dengan harga Ahli ? Klik Borang Pendaftaran Ahli ini.

(Visited 229 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!