Minuman Berkhasiat Meal Shakes – Atasi Masalah Anak Kurus Kering & Selalu Sakit Di Taska

Anak kurus, cerewet makan dan mudah sakit memang menyebabkan ibu-ibu merasa bimbang.  Walaupun ia adalah perkara yang biasa berlaku tetapi sebagai ibu tentulah kita tak akan biarkan anak kita begitu sampai bila-bila. Bila tubuh anak tidak mendapat khasiat secukupnya, maka imun badannya pun menjadi lemah dan seterusnya menyebabkan dia mudah jatuh sakit.

Situasi ini juga pernah terjadi pada anak Jida iaitu Dayana. Kita throwback cerita tiga tahun lepas ya. Masa tu usia Dayana 3 tahun dan dia sangat cerewet makan. Nak kata dia aktif sangat sampai lupa makan pun tak jugak. Sebab pengasuhnya pada masa tu memang akan bagi makan on-time.

Suatu hari, pengasuh Dayana mengadu yang Dayana langsung tak makan apa-apa hari tu. Bayangkan dari pukul 8 saya hantar dia ke rumah pengasuh sampailah Jida ambil   Hanya minum susu semata-mata. Pengasuh bagitahu bahawa dia pun dah pening nak bagi Dayana makan apa. Semuanya dia tak nak. Malah, ada sekali tu memang perut dia dah masuk angin dan bila Jida bagi makan sekalipun, Dayana akan muntah balik sebab dah tak boleh terima makanan.

Macamana nak atasi masalah ini?

Ibu-ibu boleh cuba Meal Shakes, Minuman Multivitamin yang Kaya dengan Nutrisi.

Meal Shakes yang berperisa vanilla adalah versatile sebab boleh diminum mengikut selera anak-anak. Boleh bancuh dengan air sejuk saja, buat smoothie ataupun milk shake! Meal Shakes Shaklee boleh dijadikan snek yang bukan sahaja sedap tetapi penuh berkhasiat.

mealshakes untuk kanak-kanak

Ikuti pengalaman Puan Sylvia Yong dan Puan Irayanti Mohamad yang mempunyai anak yang kurus, kurang berat dan anak selalu sakit dan demam. Mungkin ada antara kita yang mengalami permasalahan yang sama seperti ibu-ibu yang ada di dalam video di bawah ini. Rugi tak tengok. =)

Jangan lupa bulan ni ada promo Meal Shakes tau. ( Klik sini untuk maklumat lanjut.)

Beli 3 Percuma 1. Best kan?

Bukan anak je boleh minum, satu keluarga pun boleh ambik.

Juga sangat sesuai sebagai minuman nutrisi ketika sahur nanti.

Berminat?

Hubungi saya sekarang di talian 013-6691930
Ruzidah Abdullah.  (SID Banting/ Dengkil & Seluruh Malaysia)
No ID : 933174

(Visited 92 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!