Omega Guard Shaklee Bantu Untuk Turunkan Berat Badan

Alhamdulillah, hari ini Jida nak share testimoni pengguna yang mengamalkan Omega Guard untuk turunkan berat badan.

Omega testimoni kurus

Saya pun makan OG (read : omega guard) nih…sehari 3 biji after breakfast…skrg bila berjalan peha dah tak berlaga…hehe.. MiszMass Hadie

==========================

Best sungguh semalam bila suami tegur..abang tengok ayang ni makin kurus. Dah boleh pakai baju kebaya nampak.” Hati ini sungguh berbunga-bunga bila suami tegur dah kurus. Terima Kasih sungguh pada lecithin + alfalfa dan omega..:). ~ Emma Kartika Mohd Anuar.

Kalau sebelum ini Jida ada cerita mengenai Lecithin yang boleh membantu seseorang individu itu untuk kurus. Kali ini Jida nak ceritakan pula mengenai Omega Guard yang juga mempunyai peranan yang sama.

Walaupun kedua-duanya mampu membantu proses penurunan berat badan, tapi bagaimana kedua-duanya bertindak dalam badan kita adalah berbeza.

LECITHIN VS OMEGA GUARD

Omega guard vs lecithin

Fungsi dan Kelebihan LECITHIN

Lecithin berfungsi mengemulsi lemak dan memastikan lemak kekal di dalam sistem digestive dan tidak memendapkan diri ke dinding membran menjadi lemak kental.
Emulsi lemak bermaksud lemak itu dipecahkan molekulnya kepada lebih kecil supaya ia lebih mudah bergerak di dalam sistem digestive.
Jadi secara logiknya Lecithin berupaya membasmi lemak yang kita makan sewaktu itu dan bukannya ‘membakar’ lemak sedia ada yang sudah terkumpul di dinding membran.
Manakala, untuk mengeluarkan lemak yang telah teremulsi oleh Lecithin, anda memerlukan agen detox iaitu Herblax atau Alfalfa.

Fungsi dan KelebihanĀ OMEGA GUARD

Omega Guard pula tidak mengemulsi lemak sebaliknya membantu pembakaran lemak-lemak yang termendap. Omega Guard berfungsi menghalang pembentukan lemak dan ini akan meningkatkan kadarĀ  metabolisme dan seterusnya pembakaran lemak berlaku
Bagaimana Omega Guard membantu pembakaran lemak?
  • Fungsi Omega 3 melancarkan perjalanan darah ke otot ketika bersenam, maka lebih banyak pembakaran lemak akan berlaku.
  • Menghalang penghasilan hormon cortisole yang menggalakkan penyimpanan lemak
  • Memperbaiki kadar gula dalam darah dan ini memberikan lebih tenaga untuk bersenam
  • Menambah kadar penghasilan serotonin – kimia otak yang buat kita rasa kenyang – so boleh control makan.
  • Pengambilan omega 3 akan membantu tahap insulin berada pada 50% kurang dari kebiasaan. Apabila tahap insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. Insulin yang rendah juga akan membantu mengawal paras gula, dan dengan itu, maka gula/karbo tak jadi lemak.

Jadi, gitu lah bezanya antara Lecithin dan Omega Guard. Faham ke faham? Kalau dah faham mesti korang dah tahu mana nak pilih.

Nak dapatkan penurunan berat badan sebelum masuk tahun baru? Jom, amalkan Omega Guard setiap hari dengan konsisten. Insha allah dengan pengambilan yang betul dan pemakanan seimbang, anda boleh turunkan berat dengan selamat.

Hubungi Jida laju-laju untuk dapatkan Omega Guard hari ini
Pengedar Vitamin Anda ?
Jida Abdullah

013-6691930

(Visited 305 times, 16 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!