Paten Youth Skincare, Bukti Hak Eksklusif Shaklee

Sesuatu produk yang berkualiti dan telah melalui beribu-ribu penyelidikan dan ujikaji sebelum dipasarkan, biasanya mempunyai hak berpaten untuk menjadikan ianya eksklusif dan tidak sama dengan produk lain yang ada dipasaran.

Bagaimana nak cek?

Anda boleh pergi ke Google Patent Search seperti berikut

  • Taip www.google.com/patents
  • Selepas itu, masukkan Shaklee Corporation dan Enter.
  • Paten-paten yang dimiliki oleh Shaklee akan keluar untuk rujukan anda.

Patents Shaklee yang Granted untuk produk YOUTH ni adalah:

paten youth skincare

US 6036946 A – Methods for protecting skin from damaging effects of ultraviolet light

US 6174519 B1 – Composition for protecting skin from damaging effects of ultraviolet light

US 6235272 B1 – Composition for protecting skin from damaging effects of ultraviolet light

US 6015548 A – High efficiency skin protection formulation with sunscreen agents and antioxidants

Patent-patent ni dah di-filed sejak tahun 1997, 1998, dan 1999. Ada 4 lagi Patent-Pending (dah filed, belum granted) hanya untuk buat produk YOUTH Shaklee ni je. Sejak 10 tahun lepas, syarikat Shaklee dah buat research untuk pastikan produk Youth Skincare ni selamat untuk kita gunakan hari ni. Bayangkan, satu paten pun dah menelan belanja berpuluh-puluh ribu. Mak aii,  punyalah bersungguh-sungguh Shaklee nak keluarkan produk yang selamat, semulajadi dan berkesan untuk penggunanya kan?

Apa pula maksud patent pending?

Maknanya produk ni sudah dihantar permohonan untuk mendapatkan hak patent. Walaupun belum dipatenkan secara rasmi, tapi dengan adanya patent pending, produk Youth skincare ni secure, takde orang boleh tiru patent-patent Shaklee ni. Shaklee sahaja yang boleh keluarkan produk ni, guna bahan-bahan ini dan guna nama ni. Bukan buat dalam satu kilang & packing ikut jenama lain-lain (seperti kebanyakan produk kecantikan lain..)

Selepas sesebuah paten di-file-kan, ia mengambil masa 3-4 tahun untuk patent itu diberikan grant. Tapi pemilik bebas untuk keluarkan research papers dan journals dan product hasil patent mereka yang dah difile. Selepas granted, selama 20 tahun, seluruh hak cipta adalah sah milik organisasi itu.

Kenapa disebut “pending”? Sebab masih belum granted, tapi dah filed. “Filed” juga bermaksud ia sudah pun di ishtiharkan siapa pemilik patent.

Beruntung tak kita dah ada Youth Skincare? Untung kan…?

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

>>Terus ke Whatsapp Klik Sini >> 

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Kawasan COD : Kg. Bukit Changgang, Kg. Labohan Dagang, Olak Lempit, Pekan Banting, Langat Murni, Masjid KLIA & Dengkil

(Visited 75 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!