Penawar Kencing Manis Yang Selamat Serta Testimoni Pengguna

Apabila orang tua anda atau anda sendiri disahkan menghidapi kencing manis, langkah pencegahan yang sewajarnya perlu diberi perhatian.

Selain daripada ubat-ubatan dan menjaga pemakanan anda juga boleh berikhtiar dengan alternatif lain seperti Vivix.

Vivix adalah merupakan salah satu produk kesihatan dan juga makanan tambahan yang sesuai diambil oleh pesakit kencing manis.

penawar kencing manis yang selamat

Bagaimana Vivix Shaklee membantu mengatasi diabetes?

Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol dapat memberi manfaat kepada pesakit diabetes dengan:

Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”)
Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak.  Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.

Mengawal kepekatan gula dalam darah

Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Dengan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.

Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera
Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.

Mencegah pembentukan protein AGE
Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.

Sebab itulah Jida sangat mengesyorkan pengambilan Vivix untuk pesakit kencing manis.

Kalau ada ibu atau ayah anda yang ada penyakit kencing manis atau darah tinggi, selalu-selalulah pantau perkembangan kesihatan mereka.

Selain daripada bawa mereka ke hospital untuk pemeriksaan kesihatan berkala. Boleh juga anda ikhtiarkan untuk mengatasi masalah kesihatan mereka dengan Vivix seperti pengguna di bawah ini.

Testimoni 1 : Dulu kena cucuk insulin 20, sekarang dah tinggal 6 je !

testimoni-01kencing manis

Mak dulu mintak dengan doktor taknak cucuk insulin tapi doktor tak benarkan disebabkan makan ubat pon paras gula tak turun.

Bila dah start amal Vivix dulu time kena cucuk insulin 20 lama-lama turun dan tinggal 6 je sekarang ni dah 10 botol vivix habis. Alhamdulillah. – Irni Suhana.

Testimoni 2 : Paras gula tinggi sampai tiada bacaan dan tidak berjalan.

testimoni-01kencing manis

Disebabkan bacaan gula terlampau tinggi hingga tiada bacaan, Ayah tidak dapat berjalan. 

Setelah konsisten VIVIX, Ayah dah boleh berjalan seperti biasa malah lebih cergas untuk melakukan kerja hariannya. Syukur, alhamdulillah.

Testimoni 3 : Selalunya bacaan gula belas-belas.testimoni-01kencing manis

Mak saya berumur 64 tahun, biasanya bacaan gula belas-belas selama 11 tahun.

Sejak amalkan VIVIX setiap hari, bacaan gula turun ke 8mmol/L je. Alhamdulillah sangat. – Cheq Sue Sumaiyah.

Testimoni 4 :  Gula tak pernah turun sampai bacaan belas-belas.

testimoni-01kencing manis

Gula dari bacaan 29 tak pernah turun sampai belas-belas.

Bila amal vivix turun sampai 11, ubat still ambik cuma paling best, sejak 18 tahun lepas tak naik basikal, sekarang jadi energetic.

Testimoni 5 : Paras gula naik sampai kena warded

testimoni-01kencing manis

Sejak masuk wad tempoh hari mak amalkan Vivix setiap hari.

Setelah consistent alhamdulillah mak still makan pil tapi dah stop insulin. – Umi Sapidah

Hebatkan manfaat Vivix ? Dengan menggunakan bahan semulajadi dan terbaik. Vivix telah banyak membantu mengatasi masalah diabetes ramai orang.

Boleh baca : Testimoni Vivix 1 dan  Testimoni Vivix 2 disini.

Tak rugi ya tuan-puan sekalian. Kalau anda ada ibu bapa yang menghidap kencing manis bertahun-tahun lamanya. Cubalah berikhtiar dengan Vivix untuk mereka. Mak ayah kita cuma ada satu. Kalau kita tidak mencari ikhtiar dan penawar untuk mereka, siapa lagi yang mereka boleh harapkan.

Harga Vivix Shaklee:

Bersesuaian dengan kesannya yang memberi pelbagai manfaat selepas pengambilan, harga Vivix Shaklee adalah RM475 sebotol. Jika hendak dibandingkan dengan kos anda melabur dengan membawa ibu bapa anda berulang-alik untuk mendapatkan rawatan di klinik, rasanya mungkin belanja yang perlu dikeluarkan untuk mendapatkan Vivix jauh lebih berbaloi. Sebabnya, bukan setakat dapat membantu mengatasi masalah diabetes mereka, malah tahap kesihatan juga inshaallah lebih baik.

Tapi, kalau nak dapat harga lebih murah, korang bolehlah pertimbangkan untuk join ahli Shaklee. Jangan risau, ahli tak semestinya kena menjual, join untuk makan sendiri pun dah cukup berbaloi, dapat nikmati harga ahli yang jauh lebih murah dan dapat consultation seumur hidup daripada saya.

Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda akan dapat :-

  1. FREE Membership
  2. FREE Postage
  3. Cash Back/ Bonus yang akan dibayar bulan berikutnya.

Jika anda ingin menghadiahkan sebotol Vivix untuk ibu bapa anda dan menjadikan hari-hari tua mereka lebih bermakna, sudah tiba masanya untuk anda menghubungi Jida di 013-6691930. Jangan sampai tahap kesihatan mereka menjadi semakin teruk pula. Menyesal kemudian tiada gunanya.

Kini, lebih mudah sekali nak order secara online, hanya klik pada “ORDER SEKARANG” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee.

Order-Sekarang-300x63

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Pengedar Shaklee Kawasan Banting, Dengkil & Sepang

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin

 

(Visited 48 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!