Penawar Supaya Luka Pada Penderita Kencing Manis Cepat Kering

Salah satu diantara masalah yang dihadapi oleh penderita kencing manis adalah luka lambat sembuh. Seperti kejadian yang berlaku pada seorang wanita ini apabila jari kakinya yang luka hampir dipotong oleh doktor kerana keadaannya yang sudah semakin teruk.

Sebaik sahaja dikhabarkan akan berita besar tersebut, anaknya cepat-cepat mencari ikhtiar untuk ibunya agar luka yang dialami dapat baik dan tidak perlu dipotong. Dan alhamdulillah, atas tindakan anaknya itu, doktor tidak jadi untuk memotong jari kaki wanita tersebut kerana luka yang dialami sudah semakin pulih.

testimoni vivix luka cepat sembuh

Ini testimoni pembeli Vivix pertama Kak SS.
Mak saudara Kak SS sendiri. Masa ni baru beberapa hari berani share kebaikan Vivix di Facebook.

Asalnya jari kaki tu doktor nak potong. Anak dia cepat-cepat beli Vivix daripada Kak SS.

Alhamdulillah, dengan izin Allah Taala luka cepat kering sampai doktor pon terkejut sebab dia adalah pesakit kencing manis kronik.

Sekarang dah masuk botol ke 4 minum Vivix.

Di Malaysia sendiri, ramai di antara penduduknya yang mengidap penyakit diabetes atau lebih dikenali dengan nama ‘Kencing Manis‘. Penyakit ini sangat merisaukan kerana apabila kita terkena luka akan sukar untuk disembuhkan.

Individu yang mengidap penyakit diabetes ini haruslah berhati-hati dalam melakukan segala aktiviti. Jangan membuat tubuh anda terkena luka kerana luka diabetes ini sangatlah susah untuk sembuh atau kering.

Kenapa luka diabetes susah sembuh?

Luka merupakan kerosakan suatu jaringan kulit yang dapat mengakibatkan terganggunya fungsi kulit sehingga kulit tidak dapat melaksanakan fungsinya seperti biasanya. Luka ini juga boleh menyebabkan rasa sakit atau pedih yang disertai bengkak dan demam. Umumnya luka pada kulit kita dapat sembuh apabila dibiarkan saja. Dalam waktu 7-21 hari kulit akan kembali seperti semula. Namun hal ini adalah berbeza bagi orang yang menghidap penyakit diabetes.

Kenapa luka diabetes susah sembuh? Hal ini disebabkan oleh dua faktor iaitu faktor umum dan faktor persekitaran. Faktor umum dapat dipengaruhi oleh umur, keadaan pembuluh darah, kegemukan badan, kandungan nutrisi yang ada di dalam tubuh, dan juga penyakit yang dihidapi. Faktor persekitaran pula dipengaruhi oleh kelembaban, tekanan, suhu pada luka, cara menangani luka, dan juga infeksi luka.

Lima Langkah Mencegah Luka di Kaki Akibat Diabetes.

Langkah-langkah awal boleh diambil bagi mengelakkan masalah luka ini daripada berlaku. Antara nasihat yang boleh diberikan ialah:

luka diabetes1- Sentiasa memastikan kaki tidak terlalu kering.

Kaki yang kering boleh merekah dan luka. Pesakit boleh menggunakan minyak bayi atau minyak zaitun bagi melembabkan kulit.

2- Kaki perlu dilap apabila keluar daripada bilik air atau tandas.

Kaki yang basah, terutamanya di celah-celah jari, memudahkan jangkitan kulat (fungus).

3- Pesakit perlu memeriksa stoking dan kasut sebelum memakai mereka bagi memastikan tiada batu, kayu atau benda-benda tajam di dalamnya.

Benda-benda yang tajam dan keras boleh menyebabkan luka terjadi. Sentiasa berhati-hati dan elakkan dari mengenai objek tersebut.

4- Sentiasa memakai kasut yang sesuai sekiranya berjalan.

Elakkan selipar atau sandal yang mendedahkan jari kerana ia lebih mudah terluka.

5- Sentiasa memeriksa kaki sebelum tidur, dengan menggunakan cermin bagi melihat kawasan-kawasan yang sukar dilihat.

Pemeriksaan kaki sendiri ini seeloknya dibuat dua kali sehari.

Credit : Sumber

Bagaimana Vivix  dapat Membantu Pesakit Diabetes ?

vivixKajian mendapati, dengan pengambilan Resveratrol yang merupakan kandungan utama dalam Vivix, ia mampu membantu meningkatkan tenaga sel, merendahkan kandungan gula dalam darah, berfungsi anti-keradangan, anti oksida yang tinggi, membantu mencegah cancer dan juga membantu dalam pengawalan berat badan.

Vivix juga terbukti membantu memulihkan kerosakan DNA dan melambatkan pembentukan protein AGE (Advanced Glycation End Product) yang mengganggu keutuhan sel.

Selain daripada cerita wanita yang hampir dipotong jari kakinya di atas ini, Jida juga ingin kongsikan testimoni pengguna Vivix yang lain ini.

Testimoni #1

vivix diabetes lukaVIVIX & Luka Akibat Kencing Manis

Alhamdulillah…

Bila kita dapat bantu orang lain, sama menjadi semakin sihat atau dari sudut material, kepuasannya tak tergambar.

Hari ini saya nak share kegembiraan seorang anak. Ayahnya mengalami luka di kaki. Di sebabkan ayahnya seorang pesakit kencing manis, sudah tentulah luka tersebut boleh menjadi semakin teruk.

Bermula awal tahun, lukanya kecil saja. Tapi, lama-kelamaan lukanya menjadi semakin besar sehingga menampakkan daging dan tulang kaki.

Kerana kasihkan bapa, anaknya menghubungi saya dan bertanyakan produk Shaklee apa yang bagus untuk ayahnya.

Alhamdulillah..Walaupun alami healing crisis, ayahnya tetap sabar dan konsisten dengan Shaklee. Daripada hanya mampu berbaring, ayahnya jadi mula semakin segar dan bertenaga.

Membaca Al-Quran selepas Subuh bukan lagi perkara yang berat sejak sakit. Malah, sekarang mampu turun ke kebun!

Saya sendiri yang saksikan #ShakleeEffect ayahnya turut tersentuh hati Melihat. – Nur Nitra

Testimoni #2

testimoni isi kaki buruk

Ayah kawan yang ada kencing manis, walaupun bacaan stabil tapi terkena jangkitan kuman sewaktu harungi banjir dulu sehingga terpaksa buang bahagian isi kaki yang buruk.

Salah satu vitamin yang diambil adalah Vivix. Alhamdulilah, dalam 2-3/3-4 bulan, isi tumbuh sepenuhnya. -Naimah Wahab

Alhamdulilah. Ini semuanya kuasa Allah. Kita berikhtiar dan Allah yang menentukannya. Tak rugi ya tuan-puan sekalian. Mak ayah kita cuma ada satu. Kalau kita tidak mencari ikhtiar dan penawar untuk mereka, siapa lagi yang mereka boleh harapkan.

Harga Vivix Shaklee:

Bersesuaian dengan kesannya yang memberi pelbagai manfaat selepas pengambilan, harga Vivix Shaklee adalah RM475 sebotol. Jika hendak dibandingkan dengan kos anda melabur dengan membawa ibu bapa anda berulang-alik untuk mendapatkan rawatan di klinik, rasanya mungkin belanja yang perlu dikeluarkan untuk mendapatkan Vivix jauh lebih berbaloi. Sebabnya, bukan setakat dapat membantu mengatasi masalah diabetes mereka, malah tahap kesihatan juga inshaallah lebih baik.

Tapi, kalau nak dapat harga lebih murah, korang bolehlah pertimbangkan untuk join ahli Shaklee. Jangan risau, ahli tak semestinya kena menjual, join untuk makan sendiri pun dah cukup berbaloi, dapat nikmati harga ahli yang jauh lebih murah dan dapat consultation seumur hidup daripada saya.

Istimewa untuk bulan ini, Shaklee bagi best price untuk Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda akan dapat :-

  1. FREE Membership
  2. FREE Postage
  3. Cash Back/ Bonus yang akan dibayar bulan berikutnya.
  4. Diskaun 5% untuk pembelian 2 Botol ( YES Twin Pack)

Jika anda ingin menghadiahkan sebotol Vivix untuk ibu bapa anda dan menjadikan hari-hari tua mereka lebih bermakna, sudah tiba masanya untuk anda menghubungi Jida di 013-6691930. Jangan sampai  kena potong jari atau kaki. Masa tu, menyesal pun sudah tiada gunanya lagi.

Kini, lebih mudah sekali nak order secara online, hanya klik pada butang “ORDER SEKARANG” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee. Happy Shopping!

Order-Sekarang-300x63

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Pengedar Shaklee Kawasan Banting, Dengkil & Sepang

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin

(Visited 60 times, 12 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!