Produk Hilangkan Sunburn

Memang seronok bila sesekali dapat bercuti bersama keluarga atau rakan-rakan. Tapi yang tak seronoknya bila balik je dari bercuti, habis muka jadi gelap dek kerana banyak beraktiviti diluar dan terdedah pada matahari. Inilah masalah yang paling kita tak suka saat bercuti, kena sunburn.

Apakah itu sunburn ?

Kulit mempunyai pigmen yang dikenali sebagai melanin. Ia berperanan menentukan corak dan warna kulit, serta melindungi kulit daripada sinar uv.

Melanin merupakan mekanisma semulajadi kulit tetapi pendedahan kepada sinar matahari yang lama akan menyebabkan radiasi sinar uv mengatasi melanin kulit dan menyebabkan sunburn.

Orang yang berkulit cerah lebih mudah terkena sunburn kerana kadar melanin mereka yang rendah.

Sunburn selalunya tidak kelihatan jelas secara serta merta. Sebab kadangkala ia mengambil masa sehingga 24 jam untuk melihat kerosakkan yang sebenarnya yang ditanggung.

Nak lihat tak betapa seramnya bagaimana cahaya matahari ‘melihat’ kita apabila kulit muka tidak dilindungi oleh apa-apa.

Kita mungkin melihat orang yang berkulit cerah itu lebih cantik. Tapi hakikatnya, seperti yang anda lihat dalam video itulah. Beza di antara orang yang mempunyai kulit putih dan gelap. Takut kan tengok? Ehehe.

Produk Yang Selamat Untuk Hilangkan Sunburn

Apapun produk kecantikan yang anda ingin gunakan, pilihlah yang selamat dan semulajadi. Seperti yang Jida ingin syorkan ini adalah produk kecantikan kulit jenama YOUTH dimana walaupun produk ini adalah skincare natural tetapi ia dapat memberi kesan yang cepat pada penggunanya.

7 Kelebihan Dan Keistimewaan Youth Shaklee Berbanding Produk Lain Di Pasaran

 

Pengedar Youth Skincare_0

1. Dihasilkan selepas 8 tahun kajian dan mempunyai 8 ‘patent pending’.

2. Terbukti melalui kajian klinikal bebas daripada 1500 jenis bahan kimia berbahaya.

Youth ni langsung takde harmful chemicals tau. Biasanya kita dengar skin care ni ada parabens la, hydroquinone la, merkuri la kan.. tapi Youth yillek. Takde semua tu. Jadi sangat selamat untuk digunakan kepada semua manusia di alam ini. InsyaAllah. Sebab kita tahu benda-benda ni kalau kita guna dia akan meresap ke dalam darah kita kan. Lagi lama guna lagi tak eloklah sebab toksin berkumpul.

3. Sesuai untuk semua lapisan usia dan semua jenis kulit.

4. Keputusan ujian klinikal menunjukkan 100% wanita yang menggunakannya memiliki kulit yang lebih muda.

5. Produk ‘Vegan’ – tidak mengandungi bahan berasaskan haiwan. Seratus peratus guna tumbuh-tumbuhan saja tau. Takde entiti lain. Dan kesemua tumbuh-tumbuhan yang digunakan pun yang PREMIUM. Separuh daripadanya dah ada paten. Selebihnya masih lagi patent-pending.

6. Bebas kekejaman ke atas haiwan. Ia tidak menjadikan haiwan sebagai bahan ujian.

7. Bebas Gluten. Jadi bagi yang alah dengan gluten, Youth is for youuu.

Best ya amatlah kan? Dahlah menggunakan bahan semulajadi je, selamat dan berkesan juga pada yang menggunakannya

Betul ke berkesan? Nah, Jida belanja korang testimoni-testimoni daripada mereka yang sudah mencuba YOUTH skincare ini dan ternyata kesannya memang wow sangat.

Testimoni 1:

 

 

Testimoni Lelaki Youth_0

Testimoni 2:

Testimoni Youth Kulit Kusam_1

Baru je pakai sebulan,

tapi dah nampak kesan kan. Cuba bayangkan kalau dia guna 2 bulan? 4 bulan? Setahun? Wihuu.

Untuk buat Youth ni saintis Shaklee bukan buat research setahun dua. Tapi 8 tahun. Lama tu. Antara target pembuatan Youth ni bukan hanya nak cantikkan luaran kulit je tau tapi mereka memang nak buat satu skin care yang benar-benar merawat dan memperbaiki tisu-tisu kulit muka dari dalam.

Bayangkan, Youth kalau diguna lebih lama lagi sihat kulit kita. Happy kan bila baca. Certain product skin care lagi lama pakai lagi rosak kulit. Huhu.

Youth ni dia Vegan 100%. Memang guna tumbuh-tumbuhan PREMIUM dalam setiap produknya. Dari cleanser, toner, vitamin c & e, serum, moisturizer dan juga night cream. Setiapnya merawat dan mencantikkan kulit.

Kalau di dalam sihat insyaAllah di luar pun cantik. Acu bayangkan awak pakai skin care yang ada harmful chemicals. Bayangkan.. macamana agaknya sel-sel kulit tu nak tumbuh dengan gembira? Kan kan..

So itulah dia testimoni untuk kali ini, dan jangan lupa, Youth ni ada di pasaran bermula 1 Mac 2018 dan ada PROMOSI juga untuk anda.

Beli 1 INTENSIVE TREATMENT & REPAIR SET akan dapat potongan sebanyak 20% dan PERCUMA 1 RADIANCE VITAMIN C & E yang mengandungi PURE 20% of vitamin C. PERCUMA lagi 1 Beauty Bag.

Nak tanya lebih lanjut wasap je Jida. Dengan gembira will let you know apa je yang nak tanya.

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

>>Terus ke Whatsapp Klik Sini >> 

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Kawasan COD : Kg. Bukit Changgang, Kg. Labohan Dagang, Olak Lempit, Pekan Banting, Langat Murni, Masjid KLIA & Dengkil

(Visited 468 times, 26 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!