Produk Untuk Tegangkan Kulit Muka Kendur ( Saggy)

Bila mencecah usia 30 tahun ke atas, tanda-tanda penuaan mula muncul dan salah satu perubahan yang nampak ketara adalah kulit muka mula hilang ketegangan dan menjadi kendur. Tak best lah kan bila usia belum pun cecah 50 an tapi muka seperti nenek-nenek 80an.

produk untuk elak kulit kendur

Penyebab kulit wajah kendur dan berkedut lebih awal.

Rasa risau apabila kulit mengalami kekenduran lebih awal dari usia sepatutnya. Malahan bila bergambar bersama teman-teman sebaya pun, kita mula rasa tidak selesa. Ketara benar perbezaan kulit mereka dengan kulit kita saat itu.

Kenapa kulit wajah boleh kendur sebelum waktunya? Banyak faktor yang menjadi punca kulit wajah menjadi tidak tegang, tidak gebu dan anjal. Di antaranya adalah seperti penyebab yang ada di bawah ini.

1. Pendedahan sinar ultra violet(UV)

Kulit wajah yang sering terdedah pada sinar matahari boleh menyebabkan kulit kering dan seterusnya menyebabkan kulit cepat berkedut dan kendur. Antara cara yang boleh anda lakukan untuk mengelakkan daripada sinar uv diserap oleh kulit adalah dengan mengamalkan krim pelindung matahari setiap hari. Krim ini akan membantu mengatasi masalah-masalah penuaan seperti jeragat, tompok-tompok gelap dan kedutan daripada muncul dengan lebih banyak.

krim pelindung matahari youth

2. Penggunaan produk kosmetik yang salah

Hal tersebut di sebabkan oleh penggunaan produk kecantikan yang mempunyai kandungan bahan kimia yang tinggi dan tidak baik untuk kulit. Oleh itu, adalah bagus untuk bersikap selektif dan memilih produk kecantikan yang bebas bahan kimia terlarang dan berkesan untuk kulit.

youth intensive treatment and repair

Baca juga: Youth Skincare, produk kecantikan muka bebas 1500 bahan kimia terlarang.

3. Dehidrasi

Selain tubuh, kulit juga memerlukan cairan yang cukup. Sehingga sangat di sarankan untuk anda mengambil air putih yang mencukupi setiap hari agar kulit anda tetap lembab dan segar.

4. Diet yang berlebihan

Bagi anda yang kini sedang menjalankan program diet, sebaiknya anda menghindari program diet secara keterlaluan. Ini kerana ada kemungkinan anda akan mengalami kulit wajah kendur setelah diet dengan cara ini, sehingga garis-garis haluspun menghiasi kulit wajah anda dengan cepat.

5. Kurang rehat

Istirehat yang paling baik adalah tidur yang cukup pada malam hari. Kurang tidur menyebabkan badan menjadi penat dan kulit juga kelihatan tidak bermaya. Usahakan untuk mendapatkan tidur yang sempurna sekurang-kurangnya 6 jam.

Namun jika anda telah mengalami permasalahan kulit kendur tersebut, ada baiknya anda mengamalkan suplemen antioksidan dan sumber kolagen yang bermutu ini untuk mengembalikan ketegangan kulit anda sesuai dengan usia anda kini.

Vivix cantik awet muda

Baca juga :  Minum Vivix satu sudu sehari untuk kulit cantik.

testimoni collagen

Untuk mendapatkan nasihat dan cadangan produk skincare dan suplemen mana yang bersesuaian untuk anda, boleh terus hubungi Jida di talian di bawah ini.

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

>>Terus ke Whatsapp Klik Sini >> 

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Kawasan COD : Kg. Bukit Changgang, Kg. Labohan Dagang, Olak Lempit, Pekan Banting, Langat Murni, Masjid KLIA & Dengkil

 

(Visited 1,488 times, 11 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

One thought on “Produk Untuk Tegangkan Kulit Muka Kendur ( Saggy)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!