Punca-punca Penyakit Gout Terjadi Dan Cara Mengatasinya.

Penyakit gout lebih kerap menyerang orang dewasa berbanding remaja. Ini kerana masalah ini biasanya terjadi disebabkan oleh sesuatu punca yang memakan masa bertahun-tahun.

Antara punca umum yang boleh menyebabkan gout antaranya adalah seperti berikut :-

1. Gaya hidup yang tidak sihat.

Mereka yang banyak mengambil minuman keras terutamanya bir dikatakan lebih berisiko mendapat sakit gout

2. Obesiti / kegemukan.

Terutama bagi mereka yang mempunyai berat badan lebih 66 kilogram daripada berat badan normal.

3. Penyakit, keadaan kesihatan dan ubat

Sesetengah penyakit seperti tekanan darah tinggi yang tidak dikawal, diabetes, hiperdislipidemia (paras lemak dan kolesterol yang tinggi) dan arteriosklerosis (penyempitan salur darah) boleh juga menyebabkan sakit gout.

4. Pembedahan dan Sakit Tenat

Mereka yang menjalani pembedahan atau mendapat sakit tenat secara tiba-tiba dan terlantar lama boleh juga mengalami peningkatan dalam paras asid urik dalam badannya. Malah, ubat mengawal tekanan darah dan kemoterapi juga dikenal pasti boleh meningkatkan paras asid urik dalam badan pesakit.

5. Genetik

Kajian mendapati satu daripada empat pesakit datang daripada keluarga yang ada masalah gout.

6. Pemakanan

Sakit gout juga biasa dikaitkan dengan tabiat pemakanan tidak sihat dan seimbang. Pastikan makan mengikut keperluan piramid makanan.

Di atas adalah punca penyakit gout secara umum. Jika anda mempunyai tanda tanda gout , segeralah mendapatkan nasihat daripada doktor untuk membuat pengesahan. Pengesanan pada peringkat awal tentunya dapat mengelakkan keadaan lebih buruk daripada berlaku.

Selain daripada itu, pengambilan suplemen juga boleh membantu dalam mengatasi masalah gout yang dihadapi.

vivix membantu masalah gout

Suplemen Yang Sesuai dan Berkesan Untuk Mengatasi Masalah Gout.

Selain daripada rawatan di klinik, anda juga boleh berikhtiar untuk mengatasi masalah ini dengan mengamalkan Vivix secara konsisten.

Di dalam satu penemuan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif Vivix berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap selular.

Seperti yang kita sedia maklum, Vivix bertindak melalui 4 cara iaitu :

  1. Memperbaiki DNA
  2. Mengurangkan inflamasi
  3. Meningkatkan penghasilan tenaga
  4. Mengelakkan pengumpulan protein AGE (Advanced Glycation End Product)

Jadi, pertama sekali, Vivix telah memperbaiki kesemua kerosakan pada sel darah dengan menstabilkan kandungan asid urik ke tahap yang normal.

Setelah itu, ia juga memperbaiki sel-sel yang telah membengkak dan sakit itu supaya kembali kepada sel yang sihat.

Vivix jugak mengelakkan pengumpulan protein-protein hasil pengikatan gula dan protein berlebihan dalam badan yang mengundang kepada penyakit-penyakit kronik di dalam badan seperti diabetes, alzheimer dan penyakit salur darah.

Bezanya Vivix dengan supplement yang lain, adalah, Vivix bertindak dari dalam DNA lagi, iaitu unit terkecil di dalam sel manusia yang mengandungi maklumat genetik kita!

Menakjubkan, bukan? Itulah keistimewaan Vivix!

Malah, sudah ramai yang telah mencuba dan mendapat manfaat daripada mengamalkannya.

Dan hari ini Jida nak berkongsi satu testimoni dari Puan Zarith yang menceritakan pengalaman ayahnya yang telah mengambil Vivix untuk mengatasi masalah gout yang dialami sejak sekian lama.

testimoni gout vivix shaklee

[Ayah dan Asid Urik]

Ayah Zarith dulu menghidap gout dah berpuluh tahun, sejak usia ayah 30-an. Bila Zarith dapat sambung belajar ke German, call rumah setiap hari, ada satu masa tu ibu kata ayah tak boleh nak jalan, seret je kaki, memapah dinding akibat gout. Nak drive of course la tak boleh juga.

Anak mana la tak risau kan, semakin teruk pulak gout ayah.

Kerap juga begitu. Sampaikan bila termakan makanan yang ada rencah ikan bilis pun boleh terkena gout.

Jadi ayah bertahan dengan painkiller setiap hari, baru boleh lakukan aktiviti seharian.

Tahun 2013 baru tahu tentang Resveratrol yang dapat mengatasi masalah asid urik, dan salah satu produk yang ada 10 kali Resveratrol adalah Vivix.
Nak cuba takut juga, sebab Vivix ni bukan murah, ayah pula susah sikit nak ambil supplement, takut ayah tak nak makan pula.

Tapi demi tak nak tengok ayah jalan memapah dinding lagi, Zarith beli juga. Kalau tak nak Zarith la makan hehe. Alhamdulillah ayah suka pula makan, sedap rasa dia kan. Gabungan dari Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum

Disebabkan Vivix ni bukanlah ubat yang boleh beri kesan serta-merta, maka bila ayah mula makan tu, 4 hari pertama ayah dah boleh tinggalkan painkiller.

Sebulan lepas tu, seminggu tak makan painkiller. Sampai ayah cakap “Bagus la vitamin awak bagi ayah tu, dia boleh lawan asid uric dalam badan ayah ni. Ayah tak payah makan ubat tahan sakit lagi.”

Masa Zarith call tanya kabar ayah tu, menitik air mata kat ofis. Bersyukur. Tapi kesat laju-laju malu orang nampak, huhu

Jadi sampai sekarang Zarith masih bekalkan ayah Vivix, selain untuk gout, juga untuk kesihatan dan kecergasan ayah yang dah berusia 70-an.

 

Ya Allah, kesan daripada pengambilan Vivix, ayah Puan Zarith kini sudah boleh tersenyum ceria. Gembira dan bersyukur sangat kepada tuhan kerana memberi nikmat kesihatan kembali kepadanya.

Oleh sebab itu, Jida sangat cadangkan pengambilan Vivix secara konsisten pada yang ada masalah gout seperti testimoni diatas. Dah ramai pengguna yang mendapat kebaikan daripadanya.

Jemput baca entri terdahulu  : Langkah Pencegahan Penyakit Gout, Elak Kesakitan Menyerang  dan juga, testimoni  : Makanan Yang Perlu Di Elak Untuk Mencegah Gout

Harga Vivix Shaklee:

Bersesuaian dengan kesannya yang memberi pelbagai manfaat selepas pengambilan, harga Vivix Shaklee adalah RM475 sebotol. Jika hendak dibandingkan dengan kos anda melabur dengan berulang-alik untuk mendapatkan rawatan di klinik, rasanya mungkin belanja yang perlu dikeluarkan untuk mendapatkan Vivix jauh lebih berbaloi. Sebabnya, bukan setakat dapat membantu mengatasi masalah gout , malah tahap kesihatan juga inshaallah lebih baik.

Tapi, kalau nak dapat harga lebih murah, anda bolehlah pertimbangkan untuk join ahli Shaklee. Jangan risau, ahli tak semestinya kena menjual, join untuk makan sendiri pun dah cukup berbaloi, dapat nikmati harga ahli yang jauh lebih murah dan dapat consultation seumur hidup daripada saya.

Istimewa untuk bulan ini, Shaklee bagi best price untuk Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda akan dapat :-

  1. FREE Membership
  2. FREE Postage
  3. Cash Back/ Bonus yang akan dibayar bulan berikutnya.

Bertindaklah sekarang sebelum keadaan anda semakin teruk. Cepat-cepat hubungi Jida di 013-6691930 untuk membuat tempahan anda. Jangan bertangguh demi kesihatan diri. Menyesal kemudian tiada gunanya lagi.

Untuk pembelian secara online, boleh klik sini ya!

Order-Sekarang-300x63

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

(Visited 270 times, 13 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!