Rahsia Kulit Cantik Dengan 7 Bahan Utama Collagen Powder

Kolagen amat diperlukan badan kita kerana kolagen memegang struktur kepada organ-organ dalam badan kita.

kolagen untuk kulit

Contohnya, kulit kita. Kulit kita mempunyai kolagen, sebab tu tegang dan anjal je. Cuba tengok orang yang yang berkurang kolagen nya, kulit mula kendur, mula nampak garis halus, dan sebagainya.

Selepas umur 25 tahun, kadar kolagen dalam badan makin berkurang. Sebab itulah terjadinya sakit lutut, sakit-sakit sendi, gugur rambut, dan sebagainya.

Untuk atasinya, kita sendiri boleh ambil suplement kolagen untuk menambah kolagen dalam badan. Dan pilihlah kolagen yang mudah dan pantas diserap oleh badan kita supaya lebih cepat nampak kesannya.

Bagaimana hendak memilih collagen yang terbaik untuk anda.

Untuk pengetahuan anda, kolagen semua tak sama. Kolagen paling bagus ialah kolagen dari sumber haiwan sebab ia lebih senang ‘absorb’ oleh tubuh. Dan lagi, kolagen dari  ikan laut dalam lebih mahal sebab susah nak dapatkan sumbernya.

Bagaimana pula dengan Shaklee Collagen Powder ? Apakah bahan-bahan yang digunakan sebagai ramuan rahsia kulit cantik dan gebu?

Shaklee Collagen Powder dicipta daripada sisik ikan merah (Red Snapper Scale – RSS).

bahan utama kolagen shaklee

Kenapa guna Sisik Ikan Merah?

Ini kerana ikan merah hidup di lautan pada bahagian paling dalam iaitu di kedalaman 4000-6000m di paras laut. Manusia pun paling dalam boleh menyelam di kedalaman 1000m sahaja kerana semakin menuju ke dalam laut paru-paru manusia tidak dapat menahan tekanan air yg terlalu tinggi.

Ikan merah yang mampu hidup di laut dalam  kerana mempunyai insang yang mengandungi kolagen yang tinggi untuk menahan tekanan tinggi air. Oleh itu sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang terbaik. Selain itu sisik ikan merah juga merupakan sumber premium kerana ia hidup di lautan yang dalam sekaligus terhindar daripada pencemaran alam dan mempunyai kadar penyerapan yang tinggi.

Selain itu,  terdapat juga 6 ramuan utama lain Shaklee Collagen Powder yang digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) dan menyokong kecantikan dari dalam hingga ke luar:-

bahan utama kolagen shaklee

EKSTRAK BIJI CAMELIA JAPONICA — terdiri dari Asid Oleik (sejenis emolien & pelembap kulit yang hebat) dan isoflavon (antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas).

bahan utama kolagen shaklee

EKSTRAK PFAFFIA — juga dikenali sebagai ginseng Brazil. Membantu formasi kolagen & asid hyaluronic.

bahan utama kolagen shaklee

ELASTIN DARI KOLAGEN IKAN — memelihara kulit menjadi flaksibel tetapi tegang (anjal).

bahan utama kolagen shaklee

VITAMIN C & VITAMIN B — vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen & menentang radikal bebas yg merosakkan kulit. Vitamin B terlibat dalam metabolisma karbohidrat, lemak & protein utk mengekalkan kulit yang tegang, anjal & elastik.

bahan utama kolagen shaklee

EKSTRAK KERANG-KERANGAN — glucosamine ekstrak kerang adalah penting dalam sintesis cecair synovial yg membekalkan pelincir pada sendi2 & menghidrat mata dari ketidakselesaan (kering).

bahan utama kolagen shaklee

LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS — mengimbangi mikroflora  usus & membantu membina semula sistem usus yg sihat & mampu meningkatkan penyerapan kolagen.

Inilah kandungan Shaklee Collagen Powder di perolehi. Hanya ramuan terbaik digunakan untuk menghasilkan Shaklee Collagen Powder. Bersesuaian dengan kesannya yang boleh dirasai seawal 8 minggu.

Jemput Baca Sini : Testimoni Pengguna Setelah Amalkan Shaklee Collagen Powder .

Jika anda rasa anda ingin kulit yang cantik, bersih dan sihat, sudah tiba masanya untuk anda menghubungi Jida di 013-6691930. Lagipun, bukan setakat kulit je, anda juga bakal mendapat manfaat lain dengan mengamalkannya.

Untuk pembelian secara online Shaklee Collagen Powder, boleh klik sini ya!

order-now-esell

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

>>Terus ke Whatsapp 

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

(Visited 76 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!