Sarapan Pagi Yang Mudah Dan Berkhasiat

Selamat hari Sabtu semua.

Hari ni breakfast apa? Roti canai, nasi lemak atau mee goreng.

Apa?

Belum breakfast lagi? Alahai, bukan breakfast lagi dah namanya kalau baru nak makan time ni. Pukul 11 macam ni dah kira ‘brunch’ dah ni.(breakfast+lunch).

Korang tau tak? Skip makan breakfast boleh meningkatkan potensi kita untuk naik berat badan. Kajian menunjukkan mereka yang konsisten mengambil sarapan pagi adalah kurang cenderung untuk mengalami masalah berat badan berlebihan dan lebih cenderung untuk berada dalam julat berat badan ideal berbanding mereka yang selalu skip sarapan pagi.

Sebab tu lah akak suka breakfast on time. Pukul 8 macam tu dah siap. Ikut schedule la sangat kan..?.

Tapi, tidak dinafikan bagi sesetengah orang kehidupannya sangat-sangat sibuk sampai susah nak sediakan sarapan untuk diri sendiri dan keluarga. Kalau korang nih golongan yang terlajak busy sampai nak buat sarapan pun tak sempat, apakata korang cuba ni.

Sarapan sensng

Cinch + ESP sebagai sarapan paling mudah korang.

Kalau breakfast macam ni, konfirm korang boleh kenyang sampai tengahari. Malah, dapat bonus KULIT CANTIK lagi.

Kalau Jida, suka juga minum ESP dengan fresh milk. Macam ni haa..Sedap inshaallah.

Sarapan mudah

Ambik 2 scoop, campur sedikit air masak+ fresh milk. Shake-shake dulu bagi sebati dan here u go. Siap.

Ibu hamil, berpantang dan menyusu lagilah digalakkan ambik sarapan macam. Selain mengenyangkan, ia juga membantu memperbanyakkan susu badan dan juga tenaga seharian. Takdelah asyik lemau dan lesu je kan.

Nak order ESP dan Cinch juga?KONTEK nombor akak ya. Insha Allah, akak akan membantu mengatasi masalah anda.

=============
Pengedar Vitamin Anda
Kak Jida

013-6691930
=============

(Visited 113 times, 2 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!