Set Anxiety Shaklee : Atasi Kemurungan Dari Berterusan

Anxiety Disorder – merupakan satu penyakit dimana seseorang itu akan mengalami kebimbangan yang berlebihan yang menyebabkan kehidupan seharian mereka terganggu.

“Otak saya asyik berpusing je ni. Semua ini membuatkan saya terganggu”.

“Saya tidak dapat tidur. Cuba pejamkan mata pun rasa tak selesa. Macam ada je yang tidak kena. Entah kenapalah agaknya?”

Situasi begini memang biasa terjadi kepada mereka yang ada masalah anxiety disorder. Fikiran mereka sukar untuk dikawal sehingga boleh menyebabkan serangan panik dan kerisauan yang berlebihan.

Sekiranya anda mengalami anxiety disorder seperti ini, jalan terbaik untuk anda adalah berjumpa dengan pakar psikiatri agar mereka dapat mengesan punca sebenar berkaitan masalah yang anda hadapi. Jangan biarkan masalah anxiety disorder anda berlarutan dan menjadi bertambah teruk.

Suplemen Sebagai Ikhtiar untuk Atasi Masalah Anxiety Disorder.

Set Anxiety Disorder Shaklee terdiri daripada 3 item iaitu Omega Guard, Ostematrix dan juga B-Complex.

set anxiety disorder

OMEGA GUARD

#Asid Omega-3
Minyak ikan omega-3 sangat membantu dalam merawat masalah kebimbangan dan kemurungan.

Ia mempunyai fungsi yang sangat penting untuk mengekalkan fungsi dan struktur neuron, iaitu sel dalam sistem saraf manusia. Menurut kajian tahun 1988 yang dipaparkan dalam Lancet, orang yang banyak ikan yang ada lemak omega-3 didapati kurang menghidapi kemurungan.

OSTEMATRIX

#Vitamin D
Vitamin D sangat penting untuk otak. Terdapat kajian menunjukkan bahawa kekurangan vitamin D boleh menyebabkan meningkatnya simptom kemurungan.

#Sumber Mineral
Magnesium mempunyai peranan yang penting di dalam fungsi neurologi. Ia juga terlibat di dalam banyak tindakbalas kimia otak. Kekurangan magnesium telah dikaitkan dengan simptom-simptom kebimbangan dan kemurungan.

Kalsium sangat penting untuk memastikan tubuh kita berfungsi dengan baik. Ia sangat penting untuk fungsi otak. Kekurangan kalsium akan menyebabkan kebimbangan dan emosi yang tidak menentu.

Denyutan elektik di dalam sistem saraf bergantung kepada kalsium untuk berfungsi dengan baik. Apabila terjadi kekurangan kalsium pada sistem saraf, peluang untuk terjadinya serangan kebimbangan dan emosi yang tidak menentu akan meningkat dengan mendadak.

Kekurangan kalsium juga akan menyebabkan kekejangan otot, menggigil, kebas kaki dan jari, dan jantung berdebar.

B COMPLEX

Vitamin B9 (asid folik) &Vitamin B12
B Complex mesti diambil setiap hari tanpa gagal. Vitamin B12 di dalam B Complex Shaklee membantu menyeimbangkan mood dan hormon dalam tubuh kita.

Kekurangan vitamin B12 di dalam tubuh akan menyebabkan kita mudah berasa tertekan. Asid folik membantu meningkatkan kadar tindakbalas antikemurungan yang sangat baik kepada pesakit.

Jadi, bagi anda yang mengalami masalah anxiety disorder, Jida cadangkan anda untuk mengamalkan Set Anxiety Disorder ini sebagai ikhtiar untuk kehidupan yang lebih baik dan sihat.

Sebarang pertanyaan atau order bolehlah dibuat dengan menghubungi nombor Jida dibawah ini.

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

klik wasap shaklee

>>Terus ke Whatsapp 

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Untuk mendapatkan PRODUK SHAKLEE dengan HARGA AHLI –> KLIK SINI

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

(Visited 428 times, 3 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!