Set Jeragat Shaklee, Atasi Masalah Kulit Dari Dalam

Jeragat adalah merupakan salah satu diantara salah satu masalah kulit yang kerap dihidapi oleh wanita. Menurut Persatuan Dermatologi Amerika Syarikat (AAD), jeragat adalah tanda kerosakan pada kulit di lapisan dalam. Walaupun jeragat itu tidak berbahaya  namun ia boleh menyebabkan kulit muka individu kelihatan kusam dan kotor.

Ada seorang teman yang Jida kenali semasa belajar mempunyai kulit yang sangat putih melepak. Kadang-kadang sampai ada orang pernah bercakap Cina dengannya kerana ingatkan dia berbangsa Cina. Walaupun berkulit putih begitu, dia juga mempunyai masalah jeragat yang agak teruk hingga menyebabkan dia kurang berkeyakinan. Apabila orang yang berkulit putih, tompok-tompok jeragat yang berwarna coklat atau kelabu itu lebih ketara berbanding kulit sawo matang/gelap.

Punca Berlakunya Jeragat

  • Cahaya Matahari
  • Hormon Tidak Seimbang
  • Kehamilan
  • Ubat-ubatan
  • Kosmestik

Bagaimana Cara Untuk Mengatasi Jeragat

Sebaik-baiknya atasilah masalah jeragat dengan cara semulajadi bukan dengan produk yang mengandungi bahan kimia yang mungkin boleh menghilangkan jeragat tapi dalam masa yang sama boleh menipiskan lagi kulit wajah kita

So, pesan Jida pada anda yang ada masalah kulit, hati-hati ya dalam memilih produk kecantikan.

Untuk pengetahuan anda, Shaklee juga menyediakan ‪Set Jeragat Shaklee yang mana dapat membantu anda mengatasi masalah jeragat.

Set ini terdiri daripada 4 item iaitu ESP, GLA, Vitamin C dan Vitamin E.

set jeragat shaklee

Kelebihan Set Jeragat Shaklee

1. GLA Complex
GLA Complex membantu mengawal dan menstabilkan  paras hormon di dalam tubuh. Ia juga berfungsi untuk mengawal pertumbuhan  jeragat selain diperkaya diperkaya dengan Vitamin E yang membantu memulihkan kesan jeragat.

2. Vitamin C
Vitamin C amat penting untuk pembentukan kolagen. Pengambilan vitamin C secara konsisten membantu kulit untuk lebih cerah sekata, melambatkan proses penuaan dan mengurangkan risiko   pembentukan jeragat.

3. Vitamin E
Vitamin E  merupakan vitamin antioksida tinggi yang membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar pengeluaran minyak di dalam kulit. Ia juga amat sesuai diamalkan untuk menghilangkan kesan parut, kesan jerawat dan juga eragat.

4. ESP
Pengambilan ESP membantu tubuh untuk menghasilkan sel baru yang lebih sihat dengan lebih cepat. Ia juga membantu dalam mengurangkan kesan jeragat dan jerawat agar kulit kembali sekata dan bertenaga.

Set ini bukan untuk tujuan jeragat semata-mata. Malah anda juga akan mendapat manfaat yang lain seperti mengatasi masalah jerawat, hilangkan parut, cerahkan kulit dan meningkatkan kesihatan dalaman juga. Bestkan?

Sekiranya anda sedang mencari-cari produk yang sesuai untuk mengatasi masalah jeragat. Cepat-cepat hubungi Jida sekarang di talian 013-6691930. Lagi cepat anda bertindak, lagi cepat hasil yang dapat anda rasai. Insha Allah.

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Kawasan COD : Kg. Bukit Changgang, Kg. Labohan Dagang, Olak Lempit, Pekan Banting, Langat Murni, Masjid KLIA & Dengkil

(Visited 2,127 times, 4 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

One thought on “Set Jeragat Shaklee, Atasi Masalah Kulit Dari Dalam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!