Set Kurus Shaklee, Berat Turun Dengan Sihat

Timbang berat minggu ni dah 60kg., Timbang lagi minggu depan naik lagi 2kg. Kalau tetiap kali naik timbangan je, berat pun naik sama. Boleh jadi penyakit migrain pula yang tuan punya. Ye la, mana taknya. Berpinar biji mata tengok angka. Risau juga kalau cecah pula 3 angka.

penimbang berat
Seram nak naik timbang

Sebenarnya, bagi Jida kenapa Jida suka jaga berat biar dapat BMI yang ideal adalah kerana untuk mengelak daripada diri terkena penyakit. Bukan kata orang yang berat badan normal tiada masalah kesihatan. Tetap juga ada. Tapi risiko untuk mendapat penyakit bagi yang mempunyai berat badan berlebihan adalah lebih besar.

Amalkan Pengambilan Sumplemen Untuk Kurus Dan Kekalkan Berat Badan Ideal.

Ini adalah dari pengalaman sendiri. Jida mengenali Shaklee asbabnya sebab nak kurus. Sejak Jida mendirikan rumah tangga dan seterusnya berkahwin, badan Jida naik dan naik dan naik. Bayangkan dengan ketinggian 163 cm, Jida pernah cecah angka 80kg semasa mengandungkan Dayana. Punyalah besar masa tu.

orang gemuk
Sekadar hiasan

Selepas bersalin turunlah sekejap ke angka 59kg, itu pun sebab berpantang betul-betul. Dan kemudian lepas kembali bekerja naik lagi ke angka 66 atau 68kg. Waduh, memang stress. Seluar kerja semua dah ketat belaka sampai terpaksa beli seluar yang bersaiz lebih besar.

Jida cuba jaga makan dengan kurangkan makan malam. Namun tidak berjaya juga. Ketika itu juga, ibu Jida juga diduga dengan penyakit strok. Masa itu, timbul kesedaran Jida iaitu nak amalkan suplemen sebagai ikhtiar Jida untuk hidup lebih sihat.

Ditakdirkan pula, tengah skrol Facebook terjumpa lah suplemen Shaklee ni. Apa yang best untuk Jida mengenai Shaklee masa tu sebab ia adalah suplemen yang selamat, ada kajian yang terbukti berkesan dan dah wujud berpuluh-puluh tahun lamanya.

Semua tu dah cukup meyakinkan Jida untuk cuba Set Kurus Shaklee. Bagi pengguna pertama kali seperti Jida mestilah cari yang terbaik dan selamat untuk badan kan. Tak de lah risau risiko masalah buah pinggang dan sebagainya.

Maka, Jida pun orderlah Herblax, Lecithin, ESP dan Cinch. Beli dengan bekas kawan satu sekolah masa tu. Belum jadi ahli pun lagi. Kekonon kalau tak berkesan lepas ni, bolehlah cari jenama lain pula.

Setelah dah dapat barang yang dipesan, bermulalah rutin setiap pagi, petang dan malam. Almaklumlah keempat-empat produk ni, fungsinya berbeza. Maka aturan makan juga harus disesuaikan mengikut keperluan badan juga.

set slim, SET KURUS,

Set yang Jida ambil masa tu memang mengikut bajet yang Jida ada. Tapi, alhamdulillah, setelah 2 bulan amalkannya Jida berjaya turun 4 kg. Gembira rasanya bila timbang berat, ada penurunan dah berbanding sebelumnya.

Kenapa sampai 2 bulan baru nampak kesan. Bukan 2 minggu atau 2 hari. Lambat sangat. 

Aduh, jangan terpengaruh dengan produk kurus yang cepat tu ya kawan-kawan. Lagipun kita tak tahu ramuan apa yang digunakan sehingga berjaya kurus dengan begitu cepat. Takut juga timbul masalah lain pula dikemudian hari.

Aim Jida nak turun berat badan dengan sihat, di samping juga menyah kan toksid-toksid yang telah lama berkumpul didalam badan. Jadi, walau mengambil masa untuk berat turun tapi asalkan proses penurunan itu berlaku tanpa kesan sampingan atau masalah penyakit lain. Sudah cukup bersyukur.

Apa-apapun, jom lihat KELEBIHAN-KELEBIHAN setiap suplemen yang terkandung di dalam Set Kurus Shaklee.

1- BAKAR (ALFALFA/HERB-LAX)

Alfalfa bertindak sebagai detox semulajadi yang melawaskan system penghadaman dengan lembut

Herb-lax mencuci usus sehigga bersih yang membantu penyerapan nutrient secara optimum kedalam tubuh badan.

2- DE-TOX (LECITHIN/ OMEGA GUARD)

LECITHIN bertindak memecahkan dan kolestrol di dalam badan dan menghalang obesity jika diambil setiap hari.

Omega Guard membakar kolestroldan lemak yang tidak diperlukan oleh tubuh disamping meningkatkan memori dan perkembangan mida yang sihat.

3- BINA (CINCH & ESP)

Diperbuat daripada soya NON-GMO yang terbaik untuk menggantikan makanan berat (meal replacement) dan dilengkapi protein yang mengekalkan otot anda semasa proses penurunan berat badan.

Nak tengok testimoni- testimoni pengguna yang dah berjaya setelah menggunakan set kurus Shaklee.

TESTIMONI 1 : BERAT BADAN KURANG, DAN DAH TAK PAYAH AMBIL UBAT DARAH TINGGI

testi kurus

TESTIMONI 2 :  SURIRUMAH 3 ANAK BERJAYA MENDAPATKAN BERAT BADAN IDEAL

testi kurus3

Berapa harga SET KURUS SHAKLEE ?

Meh sini Jida jawabkan.

BAKAR LEMAK – Lecithin (RM53) ATAU Omega guard ( RM136)

BUANG LEMAK – Alfalfa (RM 54 -small / RM98 – large) ATAU Herb lax (RM53)

BINA OTOT – ESP ( RM150) ATAU Cinch (RM173)

TERUJA TAK LIHAT PERUBAHAN MEREKA NI? KURUS SECARA SIHAT DAN SEMULAJADI.

Berminat untuk dapatkan SET KURUS SHAKLEE ? Anda boleh hubungi Jida melalui nombor yang tertera di bawah:-

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

>>Terus ke Whatsapp 

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Kawasan COD : Kg. Bukit Changgang, Kg. Labohan Dagang, Olak Lempit, Pekan Banting, Langat Murni, Masjid KLIA & Dengkil

Untuk pembelian Set Kurus Shaklee menggunakan kad kredit/ kad debit, anda boleh menekan ikon dibawah ini.

beli sekarang

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

(Visited 294 times, 3 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!