Set Kurus Shaklee, Tampil Langsing dan Sihat

Bila anda mempunyai berat badan berlebihan, biasanya doktor akan menyuruh anda untuk menurunkan berat badan anda sehingga mendapat berat badan yang ideal. Ini adalah kerana bermula daripada berat badan berlebihan ataupun dikenali juga sebagai obesiti, akan timbul pula penyakit-penyakit lain seperti penyakit kanser, pereputan tulang, serangan jantung dan diabetes.

Apakah faktor-faktor kegemukan?

set slim shaklee

1- Pemakanan

Pemakanan seharian rakyat Malaysia banyak yang berteraskan goreng-gorengan dan bersantan, sekali gus menyumbang kepada pengumpulan lemak dalam badan. Kewujudan restoran mamak 24 jam, restoran makanan segera dan gerai makan membolehkan orang ramai menjamu selera hampir sepanjang masa.

2- Mengambil makanan tidak mengikut masa

Selain itu, kesibukan kerja sehingga menyebabkan masa makan tidak tentu masa juga menyumbang kepada obesiti. Bila kita sibuk sampaikan bekerja sehingga lewat malam, mulalah kita mencari tempat makan untuk mengisi perut kosong. Dengan perut kenyang terus pula balik tidur.

3- Mengamalkan Gaya Hidup Tidak Sihat

Menonton televisyen, banyak menghabiskan masa di depan komputer, ‘segan’ bersenam adalah antara gaya hidup yang tidak sihat. Dalam seminggu anda disarankan untuk bersenam sekurang-kurangnya tiga hari agar tubuh anda dapat kekal sihat.

4- Suka Mengambil Makanan Segera

Peningkatan restoran makanan segera dan penjualan makanan dalam bungkusan dan tin turut menyumbang masalah obesiti. Kandungan gula dan garam yang tinggi dalam makanan dan minumannya adalah tidak sihat untuk diambil selalu kerana ia boleh mengundang masalah obesiti dan kegemukan.

Suplemen apa yang dapat membantu anda menurunkan berat badan dengan selamat?

Di sini Jida ingin mengesyorkan kepada semua yang ingin menurunkan berat badan agar mengambil Set Kurus Shaklee.

Ada dua pilihan yang boleh anda pilih mengikut kesesuaian anda.

1 – Set Budget Shaklee

set kurus bajet-ruzidah

Ada yang pilih Set Kurus Budget ini sebab mereka nak cuba-cuba dahulu.

Walaupun set Kurus ini cuma ada dua produk, fungsi dan kelebihannya dapat membantu anda dalam usaha untuk menguruskan badan. Seperti produk pertama Shaklee ini

LECITHIN

Lecithin berfungsi untuk memecahkan lemak-lemak dan dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane. Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

HERBLAX

Herb Lax pula akan bertindak menyingkirkan lemak-lemak yang telah di pecahkan oleh Lecithin.

Sesuai di ambil dengan menelan tablet seperti ubat atau dicampur dalam air panas, sebagai minuman teh herba.

Gabungan Herb Lax dan Lecithin memang membantu bagi sesiapa yang nak kurus dan slim. Dua produk ni adalah set yang mampu di miliki dan walaupon set asas tapi kesan nya sangat lah hebat!!!!

Manakala,

Set Kedua pula merupakan Set Kurus premium yang terdiri daripada Lecithin, Herblax dan juga Cinch Shake Mix.

Set Kurus Premium

Fungsi Lecithin dan Herblax masih sama seperti yang telah Jida nyatakan diatas, cuma ada penambahan Cinch Shake Mix di dalam set ini.

Cinch Shake Mix sangat sesuai untuk atasi masalah “Yoyo Effect”.
Apa tu “yoyo effect”?
Hasil kajian telah dibuat dan Cinch memang terbukti dapat membantu mengatasi masalah paling ditakuti oleh kita, iaitu berat badan kita akan turun naik , macam yoyo.
Kenapa begitu ? kerana semasa kita diet, jisim lemak tidak berkurangan, apa yang berlaku hanyalah jisim otot yang berkurangan. Sebab itu kita rasa macam dah turun, tapi tetiba naik balik. Jadi Cinch yang diperkaya dengan formula khas LEUCINE untuk mengatasi masalah ini.
Takde lah menggelebeh sana sini bila berat dah turun. Barulah nampak fit gitu. ?Best kan?

FAEDAH CINCH SHAKE MIX SHAKLEE

  • Boleh gantikan sebagai meal replacement (sarapan,makan tengahari dan malam) ini kerana ia akan mengenyangkan perut korang dengan lebih lama.
  • Rendah (22 GI) sesuai bagi pesakit kencing manis
  • Walaupun ia akan menghilangkan lemak-lemak dengan membakar kalori dengan sempurna tapi ia akan tetap memelihara otot korag supaya tak jadi mengeleber.
  • Setiap hidangan cinch shake mengandungi 24 gram protein bagi tujuan meningkatkan metabolisma untuk memberikan tenaga
  • Kaya dengan protein dengan leucine – asid amino. Dimana protein ni menahan rasa keinginan korang nak makan berlebihan. Bagus kan?
  • Merendahkan kadar gula tapi memberi tenaga
  • Tiada perasa, warna atau pemanis tiruan

Walau apa pun sekiranya korang rasa nak tahu lebih lanjut. Boleh je terus whatsapp Jida di 013-6691930. Inshaallah. Jida akan memberi konsultasi eksklusif untuk anda.

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah? [ ID : 933174 ]

013-6691930 

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Kawasan COD : Kg. Bukit Changgang, Kg. Labohan Dagang, Olak Lempit, Pekan Banting, Langat Murni, Masjid KLIA & Dengkil

(Visited 537 times, 14 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

One thought on “Set Kurus Shaklee, Tampil Langsing dan Sihat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!