Set Vitamin Shaklee Untuk Menghilangkan Masalah Tangan Selalu Kebas

Aduh! Lenguh sangat rasanya tangan ni. Entah kenapalah asyik kebas-kebas je sampai nak buat apa-apa kerja pun tergendala dulu.

Situasi ini pernah terjadi pada diri sendiri dan Jida pasti ramai juga yang mengalami masalah yang sama. Dah cuba letak minyak angin dan urut pun tetap sama, tak hilang-hilang jugak kebasnya.

Punca-punca terjadinya kebas

Rasa kebas ini terjadi kerana terdapat gangguan atau kerosakan pada saraf yang terlibat. Diantaranya penyebabnya rasa kebas ini terjadi adalah disebabkan oleh:-

  • Masalah urat saraf, contohnya kecederaan pada saraf akibat kemalangan ataupun terjatuh.
  • Jangkitan pada saraf periferi seperti kayap.
  • Carpal tunnel syndrome merupakan kesakitan saraf median akibat tekanan saraf yang berpanjangan. Himpitan saraf median di pergelangan tangan yang mengakibatkan sakit dan kebas.
  • Kerosakan saraf akibat bahan bertoksik seperti budaya merokok dan meminum minuman beralkohol dengan masa yang telah lama
  • Kencing manis dengan tahap gula dalam darah tinggi yang tak terkawal, lama kelamaan akan menyebabkan kerosakan pada saraf periferi(peripheral). Keadaan ini seterusnya akan memberikan rasa kebas dan tangan terasa dingin.
  • Adanya gangguan penyakit hati, ginjal, adanya kerusakan pembuluh darah, keradangan, tumor, ketidakseimbangan hormon, dan kanser.
  • Gaya hidup yang tak sihat dengan mengambil makanan yang tak seimbang dan jarang bersenam
  • Tubuh kekurangan vitamin. Vitamin E, B1, B6 dan B12 dan Niasin sangat penting untuk fungsi saraf yang sihat. Kekurangan B12 contohnya akan menyebabkan anemia pernisiosa.
  • Kekurangan darah, berat badan berlebihan, wanita menopouse, dan sesiapa sahaja yang kekurangan kalsium.

Bagaimanakah cara untuk menghilangkan rasa kebas pada kaki ini?

rawatan untuk tangan kebas

Gangguan saraf seperti kebas ini dapat sembuh dengan sendirinya dan juga boleh menjadi lebih teruk jika tak dirawat. Ini akan menyebabkan anda merasa tidak selesa dan juga berkemungkinan boleh menyebabkan anda rasa lemah dan sakit. Untuk mengetahui penyebab tangan dan kaki  kebas, disarankan agar anda untuk membuat pemeriksaan terlebih dahulu dan berjumpa dengan doktor untuk mengetahui lebih lanjut tentang kondisi kesihatan anda.

Atasi Masalah Kebas Tangan dengan Suplemen Yang Semulajadi Dan Selamat.

Set RawatTangan Kebas Shaklee_0

Selain daripada mendapatkan rawatan di hospital dan klinik anda juga boleh berikhtiar dengan Vitamin Untuk Hilangkan Kebas Tangan dari Shaklee ini. Terdapat tiga item yang terkandung di dalam set ini iaitu B Complex, Ostematrix dan Omega Guard. Berikut Jida senaraikan fungsi dan kelebihan setiap vitamin tersebut.

B COMPLEX

  • Vitamin B membantu kesihatan saraf dan fungsi saraf.
  • Kekurangan Vitamin B boleh menyebabkan kerosakan saraf di tangan dan kaki
  • Mengurangkan rasa kebimbangan dan mempunyai kesan menenangkan pada saraf

OSTEMATRIX

  • Mengelakkan kekejangan, kebas-kebas sakit tulang belakang, sakit sendi dan arthritis.
  • Mengatasi masalah pereputan tulang.
  • Memastikan tulang padat bagi mengampu tubuh yang berat.
  • Meredakan sakit otot dan memberi tenaga.
  • Membantu meringankan tekanan.

OMEGA GUARD

  • Menjaga kesihatan sendi.
  • Mengandungi DHA & EPA mengurangkan inflamasi iaitu rasa panas kemerahan
  • Asid lemak Omega 3 mengurangkan faktor penyakit osteoarthritis dan menurunkan paras kemusnahan dan inflamasi pada sel cartilage.
  • Mengurangkan simptom kekakuan sendi di awal pagi, bengkak dan sakit di sendi.
  • Paras asid lemak Omega 3 larut dalam tisu rawan membolehkan mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.
  • Mencegah arthritis, memelihara fungsi sendi dan gout dengan efektif.

Testimoni Pengguna

Alhamdulillah, hasil daripada menggunakan Set Kebas Tangan Shaklee ini beliau kini dapat meneruskan kehidupan seharian dengan lebih gembira.

Jadi, bagi anda yang mengalami masalah kebas tangan, Jida cadangkan anda untuk mengamalkan Set Shaklee Untuk Tangan Kebas ini sebagai ikhtiar untuk kehidupan yang lebih baik dan ceria.

Sebarang pertanyaan atau order bolehlah dibuat dengan menghubungi nombor Jida dibawah ini.

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

klik wasap shaklee

>>Terus ke Whatsapp 

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Untuk mendapatkan PRODUK SHAKLEE dengan HARGA AHLI –> KLIK SINI

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

(Visited 104 times, 5 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!