Simptom-Simptom Gastrik, Jangan Dibiarkan Hingga Teruk

Mungkin antara kita yang tidak menyedari bahawa sakit yang kita alami itu adalah penyakit gastrik dan di mana jika dibiarkan berterusan boleh juga mengundang penyakit lain yang lebih berbahaya.

cara hilangkan gastrik berkesan

Simptom-simptom gastrik

Biasanya gastrik ni menyerang dan datang tanpa diundang. Tiba-tiba je rasa tak selesa. Habis satu badan sakit. Dan diantara simptom gastrik yang wajib anda ambil tahu adalah seperti:-

🌼Sakit perut (pada bahagian atas perut atau abdomen)
🌼Rasa senak, berangin atau pedih
🌼Rasa tidak selesa
🌼Kembung, sendawa berulang kali dan kerap kentut selepas makan
🌼Rasa mual (loya) dan muntah
🌼Hilang selera makan
🌼Muntah mengandungi darah atau berwarna gelap seperti kopi

Jadi, sekiranya anda merasakan bahawa anda  ada simptom seperti itu, cepat-cepatlah cegah sebelum terlambat.

Bagaimana Shaklee mengatasi GASTRIK?

1. Energizing Soy Protein (ESP)

esp untuk gastrik pedih ulu hati
👉Sumber protein yang tinggi alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan dalam perut. ESP juga membantu membina sel-sel baru dengan menggantikan yang lama.

2. Ostematrix

ostematrix susu gastrik
👉Pesakit gastrik disarankan untuk mengambil susu atau kalsium, kerana ianya bersifat alkali dan mampu meneutralkan asid yang telah menyebabkan pedih ulu hati

3. Peppermint Ginger Plus

peppermint ginger plus
👉Shaklee Peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut

4. B Complex

b complex shaklee
👉Sebagai penenang sekaligus mengatasi tekanan yang dihadapi oleh pesakit gastrik.

Berikut adalah merupakan testimoni-testimoni pengguna yang telah mengamalkan Set Gastrik Shaklee.

Testimoni 1 : Gastrik selama 10 Tahun hilang selepas pengambilan Set Gastrik Shaklee.

Assalamualaikum, saya Farahana daripada Shah Alam. Lebih 10 tahun saya ,menghidap gastrik yang agak kronik. Dulu, bila dah pedih-pedih ulu hati tu dah rasa cuak, sebab gastrik mesti datang. Saya nak makan pun muntah, saya nak jalan dan bangun berdiri dengan betul pun tak boleh sebab sangat sakit. Saya terpaksa jalan bongkok, baring dalaam 2-3 hari, pergi jumpa doktor, berurut semua, terpaksalah. Selepas saya bersalin anak nombor dua, saya berkenalan dengan Shaklee, saya ambil Set Pantang je, tapi dalam set Pantang tu ada ESP, Oste (Ostematrix) dan saya tambah Peppermint. Bila saya makan semua tu, saya perasan yang gastrik saya dah tak datang, saya dah tak kena gastrik. Walaupun kadang-kadang saya memang agak sibuk, saya tak ambik breakfast on time, tak lunch on time tapi saya macam. Eh! takde gastrik. Takde pedih-pedih ulu hati dah. Inilah, Shaklee Effect saya!

Testimoni 2 : Selepas minum ESP, esoknya gastrik dah kurang sakit.

Testimoni gastrikKalau saya tahu ESP boleh membantu merawat gastrik, awal-awal lagi saya amalkan secara konsisten..baru2 ni saya kena gastrik yang agak kronik…Saya memang dah lama kena gastrik hampir 10 tahun..hari yang saya sakit tu mmg jadi macam udang la..pastu saya google(nasib hp ada mobile internet) nak cari penawar sakit ni, jumpa plak peranan ESP ni untuk gastrik. Kebetulan ada ESP di dalam almari tu yang saya guna skip-skip. Tekad amik ESP (paksa diri tu bangun minum ikut arahan, dan esoknya dah kurang sekarang ni dah hilang terus sakit gastrik) selalunya kalau makan ubat hampir 5 hari baru OK) TQ Shaklee…

 

Harga Set Gastrik Shaklee:

  1. ESP (850gram)
  2. Ostematrix (120biji)
  3. Peppermint (90biji)
  4. B Complex (120biji)

Set Gastrik ni berjumlah RM328.75 tidak termasuk kos penghantaran. Penggunaannya sehingga 2-3 bulan dan masih boleh digunakan walaupun anda rasa gastrik anda dah OK. Kalau nak dapat harga lebih murah, anda bolehlah pertimbangkan untuk join ahli Shaklee.

Jangan risau, ahli tak semestinya kena menjual, join untuk makan sendiri pun dah cukup berbaloi, dapat nikmati harga ahli yang jauh lebih murah dan dapat consultation seumur hidup daripada saya.

Istimewa untuk bulan ini (April 2018), Shaklee bagi best price untuk ESP. Beli 5 canister ESP, anda layak untuk mendapat RM50 voucher. Manakala, kalau anda pakat-pakat dengan member beli 6 canister ESP, boleh dapat FREE membership (bernilai RM69) lagi. Wow, berbaloi-baloi kan?

Jika anda rasa anda kerap kena gastrik atau selalu pedih ulu hati dan sedang mencari-cari Set Gastrik yang boleh mengatasi gastrik anda dengan berkesan, sudah tiba masanya untuk anda menghubungi Jida di 013-6691930. Jangan pula dah terbaring sampai tidak boleh bangun baru nak cari penawar. Takut menyesal pula nanti.

Kini, lebih mudah sekali nak order secara online, hanya klik pada “ORDER SEKARANG” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee.

Order-Sekarang-300x63

Berkongsi kebaikan untuk Semua.

Untuk urusan pertanyaan dan tempahan melalui saya, boleh terus menghubungi nombor yang tertera di bawah ini.

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

>>Terus ke Whatsapp 

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Kawasan COD : Kg. Bukit Changgang, Kg. Labohan Dagang, Olak Lempit, Pekan Banting, Langat Murni, Masjid KLIA & Dengkil

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

(Visited 43 times, 2 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!