Skincare Organik Untuk Kulit Sihat Bebas Jerawat

Rutin penjagaan kulit adalah sangat penting untuk diamalkan selalu agar kulit menjadi lebih bersih, sihat dan berseri. Bermula dari mencuci hinggalah kepada pemakaian krim malam, semuanya ada fungsi yang berbeza dan berperanan penting dalam menjaga kesihatan kulit serta menjadikan kulit kelihatan lebih cantik berseri.

Pemilihan skincare yang betul adalah perlu.

Selalunya kita akan mudah terpengaruh apabila melihat iklan-iklan produk yang memberi kesan yang cepat pada kulit. Tapi, adakah kita sedar akan akibatnya di kemudian hari. Banyak produk kecantikan yang dijual dipasaran sekarang ini dikeluarkan tanpa mengambil faktor kesihatan pengguna untuk jangka masa panjang. Mereka sanggup membayar artis-artis popular sebagai salah satu strategi melariskan produk, namun hakikatnya, bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan produk entah datang dari mana. Oleh itu, sebagai pengguna, membeli lah dengan bijak. Kita bukan sekadar nak cantik semata-mata, tapi kita juga mahu menjaga kesihatan badan juga.

Ok lah, Jida nak tanya ni. Kenapa kita perlu menjaga kulit sedari awal?

Sebabnya, kalau kita tak ambil kisah, kulit akan mengalami proses penuaan lebih cepat dari usia kita yang sebenarnya. Kedutan, jeragat, jerawat, kulit kusam dan masalah-masalah kulit lain akan timbul dengan tidak terkawal sekiranya kita tidak menjaganya sedari awal.

tanda tanda penuaan
Tanda tanda penuaan

Bayangkan bila kita berjumpa sahabat yang dah lama kita tak jumpa. Contohnya kawan kita masa tingkatan lima, tup-tup sekarang kita jumpa masa dia dah anak dua. Tentulah muka nya pun dah banyak berubah kan? Umur mungkin sahaja sebaya, tapi akan berbeza sekiranya dia menjaga kesihatan kulit muka atau sebaliknya.

Bagaimana Caranya Untuk Mengelak Tua Sebelum Usia?

Seperti yang Jida beritahu sebentar tadi, salah satu cara untuk kekal cantik seiring dengan usia adalah dengan mengamalkan rutin penjagaan harian iaitu :-

  • Membersih Muka Dengan Pencuci Muka
  • Menutup Pori Dengan Toner
  • Melembapkan dan memberi nutrisi pada kulit dengan pelembap dan krim bersesuaian.

Untuk mendapatkan hasil yang lebih baik Jida syorkan anda untuk mengguna skincare organik jenama YOUTH dimana ramuan yang digunakan adalah sepenuhnya semulajadi dan bebas daripada 1500 bahan kimia berbahaya.

4 Langkah Mudah Dengan Starter Youth Skincare

starter set youth skin care

Langkah pertama : Membersih dengan YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER.

Pencuci Muka Youth Lominous

Kelebihan Youth Lominous Gel Oil Cleanser

  • Cleanser ni takkan buat muka rasa ketat dan kering selepas guna.
  • Sebab ia buang minyak yang lebih je. So kulit masih lembap.
  • Baunya sedap dan fresh. Pastinya bukan pewangi sintetik tapi dari avocado.
  • Strukturnya sangat lembut dan tanpa buih tau tapi ada green algae yang bertindak membuang kulit-kulit mati (exfoliate).
  • Cleanser soap-free ni adalah gabungan gel + oil = hybrid formulation.

Kalau dah pakai Youth Cleanser ni, memang anda akan terus jadi cintalah. Selain semulajadi dan selamat, ia juga berkesan.

Cara pemakaian cleanser : Picit sedikit pencuci, basahkan pada tapak tangan. Sapu secara lembut pada muka. Amalkan pemakaian secara konsisten 2-3 kali sehari.

Langkah kedua : Menutup pori yang sudah dibersihkan dengan YOUTH PERFECTING SKIN TONER

kelebihan pakai perfecting skin toner youth

Cara pemakaian toner :-

Sapukan sedikit toner pada bola / pad kapas atau pad lembut dan lap rata di seluruh muka secara perlahan lahan untuk mengeluarkan minyak dan mengecilkan kembali bukaan liang-liang roma.

Di dalam entri yang terdahulu, ada Jida senaraikan 7 kelebihan penggunaan Youth Perfecting Skin Toner.

Langkah ketiga : Melembap dan memberi nutrisi kepada kulit dengan YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER pada waktu siang.

krim pelindung matahari youth

Cara menggunakannya :

1. Sapu 15 minit sebelum keluar dari rumah
2. Boleh diulang pakai setiap 2 jam
3. Hadkan pendedahan matahari dari jam 10pagi – 2 petang.

Langkah keempat : Melembap dan memberi nutrisi kepada kulit dengan YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER pada waktu malam.

advanced renewal night cream

Cara Memakai Krim Malam Yang Betul

  • Bersihkan wajah terlebih dahulu untuk menyingkirkan minyak dan kotoran supaya krim malam dapat meresap secara maksima. Anda boleh membersihkan muka dengan menggunakan Pencuci Muka Youth Lominous Gel Oil dan kemudian diikuti dengan pengguna toner untuk tujuan double-cleansing.
  •  Sapukan krim malam kira-kira 30 minit sebelum anda tidur agar ia dapat meresap ke dalam kulit dan bukannya menempel pada bantal.
  • Teknik sapuan

Anda disarankan untuk menyapukan krim malam secara nipis dan tidak terlalu tebal. Sapukan secara rata pada seluruh wajah.

  • Hindari bahagian tertentu

Terdapat sesetengah bahagian pada wajah yang tidak digalakkan untuk disapu krim malam. Antaranya ialah di bahgian bawah mata, lipatan hidung, sudut bibir dan juga lipatan bawah bibir kerana bahagian tersebut mempunyai kulit yang agak nipis dan mudah mengalami pengelupasan.

  • Bersihkan wajah pada setiap pagi

Setelah bangun dari tidur, anda perlu mencuci wajah dan membuang sisa- sisa krim malam agar ia tidak bercampur dengan krim siang yang bakal anda gunakan. Gunakan pembersih atau pencuci wajah.

Berikut adalah testimoni-testimoni pengguna Youth yang ingin Jida kongsikan dengan anda.

Testimoni #1

TestimoniYouth_Jeragat0

Testimoni #2

Testimoni Youth Kulit Kusam_0

Testimoni #3

Testimoni Youth Kulit Kusam_1

Jadi, bagi anda yang berminat untuk mendapatkan pencuci muka STARTER SET YOUTH SKINCARE, hubungi Jida segera ya. Konsultasi khas akan diberikan sekiranya anda membuat pembelian dari Jida.

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

>Terus ke Whatsapp Klik Sini >> 

Atau anda juga boleh membuat pembelian dengan menggunakan kad kredit/ kad debit disini.

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Kawasan COD : Kg. Bukit Changgang, Kg. Labohan Dagang, Olak Lempit, Pekan Banting, Langat Murni, Masjid KLIA & Dengkil

(Visited 23 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!