Status Halal Shaklee 2017

Bagi pengguna yang beragama Islam, hukum halal atau haram adalah merupakan perkara yang sangat penting dan tidak boleh di ambil mudah. Lagi-lagi bila sekiranya benda itu adalah makanan atau minuman yang bakal masuk dalam badannya.

Tidak terkecuali juga vitamin Shaklee yang disukai ramai ini. Ramai yang risau status halalnya dek kerana negara pengeluarnya ialah negara Barat iaitu US.

Untuk pengetahuan anda semua, sijil halal Shaklee sentiasa diperbaharui setiap tahun dan badan yang mengeluarkan Sijil Halal iaitu Islamic Services Of America (ISA) merupakan badan yang diiktiraf oleh Jakim. Jadi, lepas ni tidak perlu ragu-ragu lagi ya.

Sijil halal shaklee
Sijil halal shaklee 2017

Kenapa tidak ada logo halal JAKIM di botol ?

Ini kerana produk Shaklee dikilangkan di US dan bukannya di Malaysia. Sewaktu sampai disini, semuanya dah siap diproses dan dimasukkan ke dalam botol masing-masing.

Untuk info, tidak ada logo halal tidak semestinya produk itu haram. Lagi-lagi produk yang dikilangkan di luar negara. Jadi produk yang dah mendapat sijil halal dari badan Islam yang diktiraf Jakim ini tidak perlu mendapatkan logo halal Jakim lagi.

Harap-harap tiada lagi keraguan di hati anda untuk mencuba produk Shaklee. Jida sendiri pun tak nak jual benda yang tak halal pada orang lain. Inshaallah, sebab yakin dengan produk lah baru kita boleh yakin kan orang lain juga untuk mendapat kebaikkannya.

Ok lah, itu sahaja perkongsian Jida pada kali ini. Semoga entri ini dapat menjawab soalan tuan puan mengenai Status Halal Shaklee. Terima Kasih kerana sudi singgah di blog ini.

Untuk pertanyaan yang lebih lanjut mengenai sebarang produk Shaklee, boleh terus menghubungi Jida di talian yang tertera di bawah.

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

013-6691930 

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Kawasan COD : Kg. Bukit Changgang, Kg. Labohan Dagang, Olak Lempit, Pekan Banting, Langat Murni, Masjid KLIA & Dengkil

(Visited 155 times, 4 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

8 thoughts on “Status Halal Shaklee 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!