Suami Ku Perokok – Dilema Seorang Isteri

Apa kak tengok dari jauh je tu kak?

Meh dekat meh…

Tau… kak sayang kat suami kan? Dah kak pilih nak sehidup semati ngan dia, mestilah sayang. Tapi, mungkin dia celaru sikit, tak tau bezakan kaca dan permata. Tu sebab dia pilih rokok.

Boleh sangat kalau kak nak tolong dia buat pilihan yang betul dalam hidup.

Meh dekat lagi mehhh..

Meh sama-sama tolong dia berhenti merokok. Dalam masa yang sama kesihatan akak dan anak-anak pun terjaga.

Ini bukan cerita suami Jida tau, ini cerita seorang isteri yang nak sangat suaminya berhenti merokok. Dari mula berkahwin sampai anak dah nak masuk sekolah menengah, tabiat merokok masih sama.

Bayangkan kalau sebungkus sehari, dah berapa ratus pula habis sebulan. Itu dari segi kewangan. Dari segi kesihatan? Bukan takat diri sendiri, anak isteri yang hari-hari hidu asap rokok tu pun boleh dapat penyakit juga.

Nak tegur suami takut dia terasa hati, tapi dalam masa yang sama diri sendiri dan anak-anak harus dilindungi. Gitulah dilema seorang isteri bila suami merupakan seorang perokok tegar.

Disini Jida nak cadangkan satu cara untuk membantu suami-suami supaya berhenti merokok. Caranya adalah dengan mengamalkan supplemen Vivix. Puan isteri boleh cadangkan encik suami supaya amalkan Vivix setiap hari untuk membantu mengatasi masalah ketagihan merokok.

Kisah bagaimana seorang suami dapat berhenti merokok setelah menggunakan Vivix ada diceritakan dalam video testimoni ini.

 

FB_IMG_1457801207627Kini suami saya bukan lagi seorang perokok

Sabar berdoa. Berusaha.

Berikan sokongan dan tidak putus asa beri semangat..

Alhamdulillah kini suami saya  bebas dari asap rokok tanpa menghadapi withdrawal symptom. Fizikal dia lebih sihat…Wajahnya makin kacak..he3..

Memang tak nafikan. VIVIX bantu dia utk lepas dari rantai rokok. Tiada keinginan pada rokok..

Syukur

Teramat bahagia dalam hati seorang isteri.

FB_IMG_1457801195955Rehana Nurul Amin –  Suami saya dah berhenti merokok. AMik vivix x smp sebulan. My adik ipar pulak dah reduce smoke lps amik vivix.

Noorzulaidah Abdul Kadir –  Suami saya dulu mmg  susah  nak berhenti merokok. Setiap tahun ada azamnya nak berhenti tpi hanya cakap jer. Last tahn lps saya ada bagi vivix, suami minum jer. Dia tanya ni vitamin ape sedap jer. Sampai sehari 2x minum. Bila time nak merokok hanya separuh je hisap. Dia kata rokok apa ni pahit semacam jer. Last rokok ada separuh kotak dia buang jer. Dah tak beli dah alhamdulillah.

Zaharati Akmal Abdul Rashid – Alhamdulillah..suami za pn smoking sebelum ni..lps mnum vivix dah tak smoking lg..katanya rokok rasa pahit

Alhamdulillah, memang ramai yang ingin berhenti merokok ataupun melihat insan tersayang tidak lagi merokok. Atas asbab mengamalkan Vivix mereka sudah mula menunjukkan reaksi positif. Syukur kepada Allah atas izin-Nya.

 

Bagaimanakah Vivix dapat membantu perokok ?

1. Vivix men-detox-kan nikotin dari dalam darah, organ, otak, etc. Bila nikotin tiada, rasa ketagih mencari nikotin pun hilang.

2. Orang merokok ada satu ‘feeling’ bila dia hisap rokok. Oleh sebab itulah, bila dia berhenti hisap rokok, otak dia rasa lain macam  dan seolah kena panggil-panggil je utk hisap rokok balik supaya dapat tu ‘feeling’ . Vivix pula menukarkan ‘feeling syiok’  perokok berkenaan menjadi sebaliknya (ada yang rasa rokok jadi tawar!), jadi bila dia minum Vivix, dia tidak rasa terpanggil hendak merokok.

3. Vivix mengurangkan simptom withdrawal bila berhenti merokok. Simptom withdrawal ni ada yang teruk-teruk juga. Sebab tu ramai orang yg berhenti merokok tiba-tiba, dia boleh kena macam-macam penyakit. Senang cakap, badan ‘terkejut’ dengan keadaan yang dia tidak biasa (tiada sumber nikotin).

Hebatkan manfaat dan khasiat Vivix?

Kalau anda dah bersedia, hubungi Jida di talian 013-6691930 hari ni juga!

Untuk pembelian secara online Vivix, boleh klik sini ya!

order-now-esellBerkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

(Visited 73 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!