Suplemen Yang Berkesan Untuk Pesakit Kencing Manis

Penyakit kencing manis atau diabetes adalah antara penyakit yang sangat popular di kalangan rakyat Malaysia bahkan juga di seluruh dunia.

Punca penyakit ini antaranya adalah disebabkan terlalu banyak mengambil makanan manis dan tidak berkhasiat, kurang bersenam, cara hidup tidak sihat serta pemakanan tidak seimbang.

Bacaan kencing manis boleh diperiksa menggunakan alat glukometer
Bacaan kencing manis boleh diperiksa menggunakan alat glukometer

Apa yang perlu kita buat apabila ada ahli keluarga kita disahkan mempunyai kencing manis?

Bayangkan bila ketua keluarga disahkan ada kencing manis. Anak-anak pula masih bersekolah rendah dan tengah membesar. Sebagai isteri, tentu sekali kita merasa risau kan?

Selain daripada mendapatkan rawatan daripada hospital dan klinik, anda juga boleh berikhtiar untuk mengawal paras bacaan gula dengan mengamalkan VIVIX.

Suplemen berkesan untuk merawat diabetes

Bagaimana pesakit kencing manis boleh mendapat kesihatan yang lebih baik apabila menggunakan vivix?

Resveratrol di dalam VIVIX Shaklee berfungsi menurunkan paras gula dalam darah pesakit diabetes sekaligus mengawal penyakit ini melalui 2 cara berikut :-

1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin

Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, peluang diabetes/kencing manis dapat dikurangkan. Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Resveratrol berfungsi dengan meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin. Oleh itu jumlah insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah sahaja yang dikeluarkan oleh tubuh.

2. Mengaktifkan enzim SIRT1 yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.

Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetes/ kencing manis, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah diaktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan enzim.

Hebatkan manfaat Vivix ? Dengan menggunakan bahan semulajadi dan terbaik. Vivix telah banyak membantu mengatasi masalah diabetes ramai orang.

Jemput baca testimoni dari Puan Zam Zarina yang memberikan Vivix pada suaminya, seorang penghidap kencing manis.

**Disclaimer : Keputusan adalah berbeza bagi setiap individu.

Testimoni kencing manis vivix

Ada nampak beza tak? Kurus sebab kencing manis. Bila konsisten vivix, kencing manis makin turun, pipi makin naik tembam semula.

Asalnya tuan badan degil taknak ambil sebarang ubat spital mahupun suplimen. Bila tengok sendiri paras bacaan gula, sendiri insaf dan mula ambil ubat hospital, dalam masa sama ambil vivix.

Tapi lama-lama tinggalkan ubat hospital sebab ada kesan mengantuk. Tuan badan kerja sebagai pemandu lori, can’t afford to take a risk. So, stop ubat, teruskan vivix je.

Paras bacaan gula sebelum pengambilan vivix :

19 Sept (2016) – 16.6

30 Sept (2016)- 18.9 (bacaan tak puasa)

Selepas pengambilan vivix :

18 Okt (2016) – 11.3

10 Nov (2016) – 7.7

Bayangkan dari bacaan gula berbelas-belas sebelum itu, akhirnya bacaan gulanya semakin baik dan terkawal. Sebagai isteri, Puan Zam Zarina cukup bersyukur kerana kesihatan suaminya bertambah baik setiap hari.

Alhamdulillah, syukur pada Allah kerana dengan izin-Nya, kesihatan suami Puan Zam Zarina semakin elok. Bila tubuh badan sihat, nak buat kerja apa-apa pun lebih cergas. Insha Allah.

Boleh baca : Testimoni Vivix 1 danĀ  Testimoni Vivix 2 disini.

Tak rugi ya tuan-puan sekalian. Kalau anda ada suami atau ibu bapa yang menghidap kencing manis bertahun-tahun lamanya. Cubalah berikhtiar dengan Vivix untuk mereka.

Harga Vivix Shaklee:

Bersesuaian dengan kesannya yang memberi pelbagai manfaat selepas pengambilan, harga Vivix Shaklee adalah RM475 sebotol. Jika hendak dibandingkan dengan kos anda melabur dengan membawa insan tersayang anda berulang-alik untuk mendapatkan rawatan di klinik, rasanya mungkin belanja yang perlu dikeluarkan untuk mendapatkan Vivix jauh lebih berbaloi. Sebabnya, bukan setakat dapat membantu mengatasi masalah diabetes mereka, malah tahap kesihatan juga inshaallah lebih baik.

Tapi, kalau nak dapat harga lebih murah, korang bolehlah pertimbangkan untuk join ahli Shaklee. Jangan risau, ahli tak semestinya kena menjual, join untuk makan sendiri pun dah cukup berbaloi, dapat nikmati harga ahli yang jauh lebih murah dan dapat consultation seumur hidup daripada saya.

Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda akan dapat :-

  1. FREE Membership
  2. FREE Postage
  3. Cash Back/ Bonus yang akan dibayar bulan berikutnya.

Jika anda ingin menghadiahkan sebotol Vivix untuk ibu bapa anda dan menjadikan hari-hari tua mereka lebih bermakna, sudah tiba masanya untuk anda menghubungi Jida di 013-6691930. Jangan sampai tahap kesihatan mereka menjadi semakin teruk pula. Menyesal kemudian tiada gunanya.

Kini, lebih mudah sekali nak order secara online, hanya klik pada “ORDER SEKARANG” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee.

Order-Sekarang-300x63

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Pengedar Shaklee Kawasan Banting, Dengkil & Sepang

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin

(Visited 478 times, 11 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

6 thoughts on “Suplemen Yang Berkesan Untuk Pesakit Kencing Manis

Leave a Reply to Ros Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!