Susah Tidur Malam? Atasi Masalah Dengan Cara Ini.

Suasana malam semakin sunyi, namun mata anda tetap terkebil-kebil sebab sukar untuk tidur. Suami dan anak-anak dah lama dibuai mimpi. Sampai dah berdengkur-dengkur orang lain tidur tapi anda seorang yang masih tak lena-lena.

Masalah susah tidur malam atau dikenali juga sebagai insomnia boleh menyebabkan kesan yang tidak baik pada badan seperti rasa keletihan yang melampau, susah hendak fokus semasa bekerja dan juga mudah mendapat masalah kesihatan. Ini adalah kerana badan memerlukan tidur yang secukupnya untuk menyimpan tenaga yang diperlukan pada sebelah siang.

Ada orang mendapatkan pil tidur untuk memudahkan proses tidur mereka lebih cepat. Tapi adakah anda tahu kesan buruk pengambilan pil tidur untuk jangka masa panjang?

Pil tidur ada risiko dan kesan sampingan yang buruk. Jika anda mengambil pil tidur secara berterusan anda akan mula bergantung padanya. Anda akan sentiasa perlukan pil tidur untuk tidur. Jika berhenti, anda akan mengalami insomnia lebih teruk daripada sebelumnya. Pil tidur tidak boleh diambil secara berterusan selama beberapa hari untuk mengelakkan masalah ini.

Oleh itu, sekiranya masalah ini berlaku pada anda atau orang yang anda sayangi, Jida cadangkan anda untuk mencuba cara ini.

cara atasi masalah susah tidur

Kualiti Tidur Lebih Baik Setelah Amalkan Set Insomnia Shaklee

Banyak kajian menunjukkan insomnia ni dikaitkan dengan kekurangan magnesium. Magnesium ni sebenarnya membantu otot dan saraf kita jadi lebih relaks yang turut membantu kita untuk tidur lena.

cara atasi masalah susah tidur

Kajian pada orang yang berumur, penambahan supplemen magnesium telah menunjukkan perubahan pada kualiti tidur dengan mengurangkan hormon kortisol yang mengganggu tidur malam dengan lena.

Otot dalam badan akan bergerak dan meregang untuk persediaan pada esok hari semasa kita tidur. Gabungan magnesium dan kalsium membantu otot kita mengecut dan berehat. Kalsium dalam badan membantu untuk otot mengecut dan magnesium pula membantu untuk otot relaks.

Ini maksudnya, otot tidak boleh berehat selepas mengecut tanpa magnesium yang mengakibatkan tidur yang tidak lena dan kekejangan otot juga boleh berlaku. Sebab itu, kejadian ‘simpul biawak’ di kalangan ibu mengandung biasanya terjadi pada waktu malam ketika sedang tidur kerana tidak cukup calcium dan magnesium sebenarnya!

Dalam formulasi Ostematrix ada kedua-dua mineral ini iaitu kalsium dan magnesium. Memang sangat membantu untuk masalah insomnia ni.

Manakala, B-Complex pula membantu menenangkan kita di waktu siang harinya, hari lebih fresh dan bertenaga, tiada stress dan lebih mudah untuk tidur di waktu malam nanti.

Sekiranya anda ingin tahu maklumat lanjut mengenai Set Imsomnia Shaklee ini. Terus sahaja hubungi Jida(013-6691930) untuk info.

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

>>Terus ke Whatsapp 

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Kawasan COD : Kg. Bukit Changgang, Kg. Labohan Dagang, Olak Lempit, Pekan Banting, Langat Murni, Masjid KLIA & Dengkil

Untuk pembelian Set Atasi Imsomnia menggunakan kad kredit/ kad debit, anda boleh menekan ikon dibawah ini.

beli sekarang

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

(Visited 201 times, 3 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

2 thoughts on “Susah Tidur Malam? Atasi Masalah Dengan Cara Ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!