Tanda-Tanda Penyakit Gout Yang Perlu Anda Tahu

Gout kini merupakan satu penyakit yang semakin banyak menyerang rakyat Malaysia. Sudah beberapa orang yang Jida kenali juga rupanya mempunyai penyakit gout walaupun usia mereka baru mencecah 30an.

Oleh kerana itu, tidak wajar kalau kita hanya fikir yang penyakit  gout ini hanya dihidapi oleh warga emas sahaja. Semua orang, baik lelaki atau wanita juga berisiko untuk menderita penyakit ini.

Apa itu GOUT ?

Gout adalah sejenis penyakit sendi yang disebabkan oleh hablur-hablur asid urik pada sendi. Ia disebabkan oleh paras asid urik yang tinggi dalam badan. Asid urik merupakan hasil lebihan sel-sel mati yang terdapat pada hati dan lebihan asid amino akibat pengambilan protein yang tinggi.

Untuk sistem badan yang normal, asid urik sepatutnya boleh dikeluarkan melalui urin dan najis. Masalah timbul apabila asid urik tidak mampu dikeluarkan dan akhirnya semakin meninggi dalam badan sehingga membentuk hablur kristal pada bahagian sendi (rujuk gambar di bawah) . Paling menakutkan sekiranya tidak dirawat, ia boleh menyebabkan kehadiran kristal atau batu dalam buah pinggang. Maka terjadilah kegagalan fungsi buah pinggang atau pun lebih dikenali sebagai sakit buah pinggang.

acid-urik-gout

Antara tanda-tanda penyakit gout adalah seperti :-

1. Gout lazimnya menyerang ibu jari kaki.

2. Ibu jari kaki menjadi merah, panas, bengkak dan tersangat sakit.

kaki merah gout

3. Serangan selalunya berlaku secara tiba-tiba, kerap kali semalaman.

4. Sendi yang diserang menjadi bisa sehinggakan geseran dengan selimut pun begitu menyeksakan.

5. Sakit mungkin berlarutan berhari-hari, atau sekurang-kurangnya 1-2 minggu untuk reda jika tidak dirawat.

6. Sakit mungkin menyerang kembali selepas berminggu atau bulan.

7. Gout boleh menyerang sendi-sendi lain seperti buku lali, lutut, pergelangan tangan dan jari.

Mencegah Lebih Baik Dari Merawat.

Memang benar pernyataan itu, tapi sekiranya penyakitnya telah datang tanpa anda menyedari akan simptomnya, bagaimana pula?

Takkan nak tahan saja tanpa berbuat apa-apa? Sampai bila anda sanggup menanggung derita sakit gout sampai nak jalan pun terhencut-hencut dan adakalanya terpaksa berpapah pada dinding?

Ikhtiar yang boleh diamalkan Untuk Mencegah Gout

Selain daripada rawatan di klinik, anda juga boleh berikhtiar untuk mengatasi masalah ini dengan mengamalkan Vivix secara konsisten.

Bagaimana Vivix bertindak?

Untuk pengetahuan anda, Vivix bertindak melalui 4 cara iaitu :

  1. Memperbaiki DNA
  2. Mengurangkan inflamasi
  3. Meningkatkan penghasilan tenaga
  4. Mengelakkan pengumpulan protein AGE (Advanced Glycation End Product)

Jadi, pertama sekali, Vivix  akan memperbaiki kesemua kerosakan pada sel darah dengan menstabilkan kandungan asid urik ke tahap yang normal.

Setelah itu, ia juga memperbaiki sel-sel yang telah membengkak dan sakit itu supaya kembali kepada sel yang sihat.

Fungsi lain, Vivix juga berperanan mengelakkan pengumpulan protein-protein hasil pengikatan gula dan protein berlebihan dalam badan yang mengundang kepada penyakit-penyakit kronik di dalam badan seperti diabetes, alzheimer dan penyakit salur darah.

Bezanya Vivix dengan supplement yang lain, adalah, Vivix bertindak dari dalam DNA lagi, iaitu unit terkecil di dalam sel manusia yang mengandungi maklumat genetik kita!

Menakjubkan, bukan? Itulah keistimewaan Vivix!

Malah, sudah ramai yang telah mencuba dan mendapat manfaat daripada mengamalkannya.

Dan hari ini Jida nak berkongsi testimoni-testimoni dari pengguna Vivix yang juga ada masalah gout.

TESTIMONI 1 : Bisa Di Kaki Dah Tiada.

testimoni vivix gout4-01

TESTIMONI 2 : Dah Boleh Berjalan Seperti Biasa, Bengkak Dah Semakin Surut.

testimoni vivix gout4-01

Alhamdulillah, kedua-duanya telah mendapat kesan yang baik daripada penggunaan Vivix. Oleh kerana itu jugalah Jida sangat mengesyorkan Vivix sekiranya anda ada masalah gout.

Mulakanlah rutin menjaga kesihatan diri. Pencegahan awal boleh mengelakkan penyakit gout menjadi semakin teruk. Lagipun, dah ramai pengguna yang mendapat kebaikan daripadanya.

Jemput baca entri terdahulu  : Langkah Pencegahan Penyakit Gout, Elak Kesakitan Menyerang  dan juga, testimoni  : Makanan Yang Perlu Di Elak Untuk Mencegah Gout

Harga Vivix Shaklee:

Bersesuaian dengan kesannya yang memberi pelbagai manfaat selepas pengambilan, harga Vivix Shaklee adalah RM475 sebotol. Jika hendak dibandingkan dengan kos anda melabur dengan berulang-alik untuk mendapatkan rawatan di klinik, rasanya mungkin belanja yang perlu dikeluarkan untuk mendapatkan Vivix jauh lebih berbaloi. Sebabnya, bukan setakat dapat membantu mengatasi masalah gout , malah tahap kesihatan juga inshaallah lebih baik.

Tapi, kalau nak dapat harga lebih murah, anda bolehlah pertimbangkan untuk join ahli Shaklee. Jangan risau, ahli tak semestinya kena menjual, join untuk makan sendiri pun dah cukup berbaloi, dapat nikmati harga ahli yang jauh lebih murah dan dapat consultation seumur hidup daripada saya.

Istimewa untuk bulan ini, Shaklee bagi best price untuk Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda akan dapat :-

  1. FREE Membership
  2. FREE Postage
  3. Cash Back/ Bonus yang akan dibayar bulan berikutnya.

Bertindaklah sekarang sebelum keadaan anda semakin teruk. Cepat-cepat hubungi Jida di 013-6691930 untuk membuat tempahan anda. Jangan bertangguh demi kesihatan diri. Menyesal kemudian tiada gunanya lagi.

Untuk pembelian secara online, boleh klik sini ya!

Order-Sekarang-300x63

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

(Visited 309 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

3 thoughts on “Tanda-Tanda Penyakit Gout Yang Perlu Anda Tahu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!