Testimoni Pesakit Stroke dan Vivix

Di saat diri sendiri atau insan tersayang diuji dengan penyakit stroke bukan sesuatu yang mudah. Mereka dan anda perlukan kekuatan dalaman dan sokongan moral daripada insan-insan sekeliling untuk terus bersemangat untuk hidup. Setiap aktiviti yang ingin dilakukan mulai terbatas dek kerana kelumpuhan anggota badan yang dialami.

kisah strok

Bagaimana Stroke boleh berlaku ?

Strok adalah serangan otak dan terjadi apabila bekalan darah ke otak terganggu. Otak adalah pusat saraf tubuh, mengawal setiap yang kita lakukan atau fikirkan, di samping mengawal fungsi-fungsi automatik seperti pernafasan.

Untuk berfungsi, otak memerlukan bekalan darah berterusan yang membawa oksigen dan nutrien yang amat penting. Apabila saluran darah di dalam otak anda pecah ataupun tersumbat, bekalan darah akan terhenti dan sel-sel otak akan kekurangan oksigen dan nutrien.

Bahagian otak itu mula mati. Anda mengalami strok. Dengan pantas, Dengan senyap. Kerosakan otak menjejaskan deria-deria anda, pertuturan dan pemahaman bahasa. Sebelah tubuh mungkin lumpuh, sikap, corak pemikiran dan ingatan terubah.

Bagaimana Vivix bertindak ?

Vivix bertindak melalui 4 cara iaitu :-

 1. Membaiki dan melindungi sel
Fungsi  terbaik vivix ialah membaiki dan melindungi sel dari dirosakkan oleh radikal bebas. bukan bermakna sel kita tak rosak terus jika kita ambil vivix, tetapi kadar kerosakan itu diperlahankan dan dapat dilindungi oleh resvertrol dan polyphenol yg tinggi dalam vivix. Percaya atau tidak, tapi inilah fungsi vivix yang tidak didapati dalam supplemen lain.

2. Mempertahankan dan mengawal genetik
Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur sel. Dalam satu penemuan utama dalam ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap selular.

3. Memberi tenaga kepada sel (mitokondria)
Satu lagi tindakan hebat vivix ialah dipanggil mitokondria ataupun penjana tenaga kepada sel. Mitokondria mempengaruhi prestasi sel. Jika kecekapan mitokondria menurun, prestasi sel juga akan memendekkan usia sel. Ramuan vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitokondria untuk meningkatkan tenaga dalam sel.

4. Meningkatkan prestasi sel dan melambatkan penghasilan protien AGE
AGE (Advance Glycation End products) adalah bahan akhir hasil daripada diproses oleh sel badan. Ia sgt mebahaya dan merosakkan pada tahap selular. Age ini boleh menyebabkan kerosakan pada sel2 dan juga sistem tubuh badan manusia. Ia boleh menyebabkan banyak punca kepada penyakit kronik jika dibiarkan tanpa pencegahan.

Vivix mengandungi 10 kali ganda lebih kuat Resveratrol yang mampu melambatkan pengumpulan protien Age dalam sel tubuh manusia.

Testimoni di bawah adalah kisah suami kepada Puan Hafza Aein yang telah menghidap stroke pada tahun 2014.  Lihatlah perubahannya daripada mula-mula sakit sehingga yang terbaru (Januari 2016). Dari wajahnya pun sudah nampak ketara perubahannya setelah mengamalkan Vivix. Syukur, AlhamdulillahFB_IMG_1459012031414_20160327010957406

April 2014

Saya Hafza Aein. Ini suami saya yang mengalami stroke pada APRIL 2014. Doktor mengesahkan otak kirinya membengkak dengan cepat. Hanya pembedahan pembukaan tempurung kepala sahaja yang dapat menyelamatkan nyawa suami. Saya bersetuju tanpa berfikir panjang kerana tiada pilihan lain.

Pada MEI 2014, suami masih lagi tidak sedar dan doktor memberitahu saya yang sel-sel otak di bahagian otak kiri telah mati dan ada 3 kemungkinan yang terjadi pada suami. Sama ada tidak dapat mengingat siapa diri dia dan ahli keluarga, atau boleh mengingat tapi cepat lupa ataupun mengalami masalah pertuturan.

Alhamdulillah, Allah Maha Besar, bila dia dah sedar, dia masih ingat akan kami sekeluarga. Cuma yang menjadi masalah bila setiap pertuturan dia menjadikan kami tidak faham.

Mulai dari itu, saya cuba bagi vivix setiap malam dengan 1 sudu kecil dan berdoa setiap kali saya bagi pada dia untuk pulihkan sel-sel yang dah mati di otak sebab otak kiri merupakan otak untuk bertutur dan mengira.

Alhamdulillah, hampir setahun saya berikan vivix, pertuturan suami semakin pulih dan doktor pun puji suami nampak semakin berseri dan banyak cakap. Suka saya bila doktor cakap macam tu.

Terima kasih shaklee telah membantu menyembuhkan suami saya dan keluarga.

Alhamdulillah.

Saya cadangkan bagi anda yang mempunyai insan tersayang yang terjejas akibat stroke berikanlah mereka VIVIX sebagai ikhtiar untuk meningkatkan tahap kualiti hidup mereka.

Harga Vivix Shaklee:

Bersesuaian dengan kesannya yang memberi pelbagai manfaat selepas pengambilan, harga Vivix Shaklee adalah RM475 sebotol. Jika nak dibandingkan kos anda berulang alik untuk mendapatkan rawatan ke sana sini, rasanya pelaburan anda dengan membeli Vivix adalah lebih berbaloi.

Tapi, kalau nak dapat harga lebih murah, korang bolehlah pertimbangkan untuk join ahli Shaklee. Jangan risau, ahli tak semestinya kena menjual, join untuk makan sendiri pun dah cukup berbaloi, dapat nikmati harga ahli yang jauh lebih murah dan dapat consultation seumur hidup daripada saya.

Istimewa untuk bulan ini, Shaklee bagi best price untuk Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda akan dapat :-

  1. FREE Membership
  2. FREE Postage
  3. Cash Back/ Bonus yang akan dibayar bulan berikutnya.
  4. Diskaun 5% untuk pembelian 2 Botol ( YES Twin Pack)

Jika ada di antara orang yang anda sayang mempunyai masalah stroke seperti suami Puan Hafza, sudah tiba masanya untuk anda menghubungi Jida di 013-6691930 bagi mendapatkan Vivix. Insha Allah, anda tidak akan merasa rugi mencubanya. Malah, sekiranya anda mengenali sesiapa yang juga mempunyai masalah ini, panjang-panjangkanlah info ini pada mereka. Semoga dapat membantu orang lain juga. Insha Allah.

Kini, lebih mudah sekali nak order secara online, hanya klik pada “ORDER SEKARANG” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee tanpa melalui pengedar.

Order-Sekarang-300x63Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

 

(Visited 574 times, 7 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!